Джамбазки захапа шефа на фонд "Култура", защо и къде лети с правителствен самолет?

Съпредседателят на ВМРО с въпроси до премиера
30 мар 2023 11:20, Александър Попов
64
Джамбазки захапа шефа на фонд "Култура", защо и къде лети с правителствен самолет?
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки отправи с писмо въпроси до премиера Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров, свързани с нашумелия през последните дни шеф на Националния фонд "Култура" Сава Драгунчев.

Поводът за тези въпроси е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Драгунчев от 29 март 2023 г.

"На тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет", съобщава в позиция ВМРО.

Още по темата
Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания.

Предвид противоречивата дейност на управлявания от Драгунчев Национален фонд присъствието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Сава Драгунчев нашумя през последните дни, след като в интернет вече изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата - фондация „Сингъл Степ“.

Редно е подчертаем, че проектът е с „присъстващ хазартен елемент“. Самото събитие беше анонсирано във Facebook като „Бинго за лица над 18 години“. В този контекст трябва да припомним също така, че парите са дадени по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“. Вчера изявление на Сава Драгунов отново скандализира обществото. Той обясни финансирането на проект с думите: „В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме“, припомнят от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щеше да е оправдано летенето на шефа на фонд култура ако имаше торбичка от извесна верига на супермаркети
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Сава Драгунчев излезе информация в социалните мрежи че е на другия бряг. Екстремен секс профили в сайтове за обратни и т.н. дано е фейк
26
7
 
18
 
! Отговори
Отличник преди 1 година
Този алкохолизиран хомосексуалист защо изобщо още го цитирате?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хах - може и да е така, но но не значи, че греши в този слуай.
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако ти извадя изцепките Джамбас, нема да си намериш мястото :))) Харесваш тра версите, не се прави на некакъв стожер и моралист :)))
23
8
 
13
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Джамбаза да си спомни, кой хванаха да кара пиян по пътищата на Европа и тогава да захапва този и онзи!
22
6
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Пак се е почерпил.
21
4
 
14
 
! Отговори
Бялата Златка преди 1 година
Ех,само като си помисля,че и аз можех да съм на неговото място.Евродепутатин мечтаех да станa!Селянката да заведа да пие брюкселско кафе...Иде ми да се напия!
20
13
 
13
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Ангелчо преди избори обича да захапва туй онуй само мъжко да е , после хвърля пиратки от прозореца по простолюдието и го пръска с маркуча
19
3
 
7
 
! Отговори
Отишла баба за дренк преди 1 година
И разбрала, че сите сте от един дол дренки...!
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купе влачи, диря няма. По червените килими ще ги познаете. Наричат се комунисти, либералес, демократи, възрожденци, премяни, леви и какви ли не, а са ачкакани.
17
1
 
22
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
Айде вече да идва Путин и да сложи ред и дисциплина в тозкен3еф!За бачкаторите е див капитализъм а за костюмарите щастлив комунизъм на наш гръб!Да идва и да раздава калашниците че трябва чистка!
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като му свърши Европейската му заплата ще се успокои.Ще му трябва нов работодател.Беше срещу ЕС и НАТО,но не му пречи да взима пари от там.Беше срещу ГЕРБ и стана тяхен коалиционен партньор.Уж са неприятели с Македонското ВМРО,а имат един и същи работодател ,спонсор.
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джамбаски Вие от ВМРО обяснете на народа как станахте коалиционен партньор с вашия основен враг ГЕРБ? Как купихте американски истребители,а сте срещу САЩ?Как вместо да се направи парк в Малдост 3 София,продадохте имотите на Военните и там сега има нови жилищни блокове и частен паркинг? Също обяснете от ВМРО какво се случи с другите имоти които продадохте? При първа възможност влизате в коалиция срещу тези които пишете и говорите стига да Ви се плати.Същото е и с Македонското ВМРО,вие сте заедно!
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тра веститите ги харесваш джамбас, не се прави на морален :)))
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ли е партии ли са какви са не знам,плащам данъци как така ще се предлага български паспорт за 3000 евро а?Ей нещастницИии кои ви дава тези права а?
12
12
 
12
 
! Отговори
КОПЕЙКИН.. ДЖАМБАЗКИ преди 1 година
ИМА ЛИ РАЗЛИКА..??.......... ИМАА...... ВЪЗРАЖДАНЕ СА РУСКА ПАРТИЯ.....
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тос ли от тия глутница кчета
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Джамбазки. Пропагандират драг артисти, ЛГБТ и всякакви други природни отклонения, втълпявайки ни, че това е норма и налагайки го като част от културата. Тази "демокрация" се вижда до къде води в САЩ.
9
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изнесоха данни, че шефът на фонд "Култура" бил летял с правителствен самолет да получи инструкции как се дават огромни средства за финансиране на трасгендърски постановки. За читалища и самодейност нямало, но за трансове - да.