Отличена със "Златен Хипократ": Държавата да подпомага повече младите медици

Д-р Айлин Фейзулова иска да лекува в България
5

Лекарската професия беше една от най-търсените и признати по време на пандемията от Ковид. В същото време обаче е често атакувана от пациенти заради проблемите в сектора.

"България ми даде много от гледна точка на моето образование и сега аз искам да дам на моята страна и пациентите", каза носителят на награда "Златен Хипократ" Айлин Фейзулова в специалното ни студио "Избори: Пето действие".

Пред Bulgaria ON AIR тя сподели, че наградата е спечелена с много труд и вяра в мечтите. Младият специалист е на мнение, че в България има поле за реализация на младите лекари.

"Има възможности за специализация, но в никакъв случай не са достатъчно. Държавата трябва да подпомага повече младите медици, за да могат да следват пътя, който са избрали и усилията, които са полагали в рамките на шестте години обучение. Мотивира ме това, че срещнах екип, който много се грижи за младите медици. Това е екипът на Клиниката по ендокринология в УСБАЛЕ "Акад. Иван Пенчев". Ръководителите ни дават много. Реших, че ще остана там", разказа Фейзулова.

Най-ценният урок по време на обучението, който е научила е да се отнася добре към пациента.

"Пациентите идват при нас в най-трудните си моменти. Може да се изгради доверие", коментира носителят на награда "Златен хипократ".

По думите й предизвикателствата пред младите са много. И отбеляза, че голяма част от нейните колеги са останали в България.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Аман от комуняги преди 1 година
Това момиче докога ще си чеше нарцистичните наклонности и ще раздава скучни и еднотипни интервюта на ляво и на дясно? Ако не са мама и баба едва ли щяхме да знаем че съществува. Досега да сте виждали такова медийно покритие за предишни Златни Хипократи? Смятам че доста по-опитни и интелигентни хора могат да се изразят по въпроса, а не един превилегирован нарцисист, на когото речта е изпълнена само и единствено с клишета. Медиите за пореден път показват що за стока са
2
2
 
8
 
! Отговори
Моята племенница преди 1 година
завърши 6 години Обща Медицина в МУ - София и сега 5 години ще специализира гинекология в Германия, защото специализацията в България е платена - 5 хиляди лева на година, в Германия й е безплатна. Знае немски и реши да иде в Германия, положи куп изпити преди това, приеха я. Съветваме я да си остани като лекар -гинеколог в Германия, там й предлагат стартово заплащане от 5 хиляди евро. А в България след 11 години учене й предлагат 1400 лева, тоест 700 евро. Подигравка!
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм съгласен с момичето. Медиците са най-големите сметкаджии и търговци!

Спонсорирани публикации