Финландия в НАТО - стратегическо поражение за Путин

Украинският интерес към старите съветски оръжия ще намалее бързо
83
Финландия в НАТО - стратегическо поражение за Путин
Снимка: Pixabay

„Може би трябва да има комисия, която да прегледа тези тристранни сделки – предоставяне на оръжие за Украйна срещу получаване на друго оръжие за страната, която предоставя своето старо руско въоръжение. Скоро дори украинският интерес към старите съветски оръжия ще намалее твърде бързо”. Това заяви бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев пред NOVA NEWS.

С влизането на Финландия в НАТО над два пъти се увеличи границата между Русия и НАТО, обобщи той приемането на Финландия в Пакта.

Според него влизането на Финландия в Алианса е стратегическо поражение за Путин.

„Русия няма ресурс да организира сериозна настъпателна операция в Украйна. НАТО продължава да е отбранителен съюз, няма да нападне Русия, но ще вземе мерки”, каза Тагарев.

„Финландия допринася със значителен военен ресурс. Финландия е поръчала 64 самолета F-35 за доставка, Полша също очаква, само тези две страни ще имат около 120 самолета”, обясни военният експерт.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
13
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
По 1 , самата Скарабеева или как се казваше оная стeрва близка до путин го води предаването. Уж рашисти се водите, а не знаете горещите теми които ги вълнува в раша.
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Т ъ пчо, престани да пишеш тези просташки постове с пълни глупости. Вземи се ограмоти, отвори Интернета, виж колко Су-57 имат в момента руснаците и престани да ставаш за смях с бомбастичните си постове
40
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландия беше руска територия стотици години. Но накрая руския цар и подари свобада и независимост. А те изтичаха да ги дадат на САЩ и НАТО. Няма да прокопсат, както и ние, защото и ние сме същите. Дадоха ни свобода и независимост а нашите продажжни управници ги връчиха на САЩ и НАТО и на техните васали
39
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Финландия и Полша 120 броя Ф-35, на които се тестват лазерни оръжия, докато Русия си играе на хартиени ракетки с крадени от НАСА хиперзвукови технологии от 60те. Паралелно Русия има 1 брой Су-57. Не е зле.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 41 Нахаалнико, да не би да е менкал с тебе? А кротни се с твоите глупости вече
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 19 По коя точно телевизия бе лъжец, ни пробутваш тези измислици?
36
6
 
10
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
Като отвори дума за гейските ценности, какво стана с оня генерал, близък до путин, дето си менкаше горещи съобщения с един младеж? Муахахахахаах
35
5
 
16
 
! Отговори
Asd преди 1 година
Разбирач, сащ са имали 1300 атомни бомби преди русия да придобие първата си. Стига с тия внушения, че някой искал да навреди на русия! Тая геза е само пропаганда за елементарни като тебе.
34
6
 
13
 
! Отговори
до Разбирач преди 1 година
Аве пичуе русоазиатци, не ви ли писна да ни заплашвате с АБ? И медведев и путин и родозин, и вие. Нали знаете, че куче което лае, не хапе?
33
21
 
7
 
! Отговори
Разбирач преди 1 година
Американците си играят с огъня честно казано.Руснаците имат ядрено оръжие да унищожат земята 7 пъти (данни от преди няколко години).Ако го нямаха отдавна Сащ да са ги нападнали заради ресурсите им.Ако се почувстват заплашени за страната си ще го използват и победители няма да има със сигурност.Единствените които са ползвали ядрено оръжие до сега са Сащ и то върху МИРНО население и след капитулация на Япония.Това ако не е долно незнам кое е.
32
11
 
14
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Спасиба, Благодарим тавариш Путин за Финландия, скоро и Швеция. А с тази каруцарска руска политика очакваме и 3 вековният неутралитет на Швейцария да бъде нарушен и тя да стане горда членка на НАТО
31
6
 
11
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Викаш в момента в Кремлин ликуват, че финландците са влязли в НАТО? Муахаххаааааа
30
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландия в НАТО - стратегическо поражение за Путин? Тц, не познахте. Това е стратегическо поражение за Финландия. Добруването на финланците и на Финландия се дължеше на добрите им отношения с Русия. Сега ще им увехнат нещата в рамките на 2 години и ще видят дебелия
29
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като от 30 години се опитват да окупират Русия, привличайки или завличайки граничещите с нея държави в ЧВК НАТО, създавайки конфликти в близост до Русия, не знам за какво изобщо се хвалят. Толкова време финландците не са се почуствали заплашени от руснаците, сега изведнъж ги заплашиха, че ако не влезат в блока руската мечка може да ги лапне или американска ракета може да се отклони без да иска... Чиста окупация на Русия. Чакат ни още военни конфликти, активирани от САЩ!
28
11
 
16
 
! Отговори
dsadasdas преди 1 година
Путин размахва ръце - Финландия влиза смело в НАТО, а тук разни койпеки и стари баби обясняват, как патроните ще ни вкарат у войната...
27
6
 
12
 
! Отговори
до зозо преди 1 година
Абе, ти разбираш ли, какво би означавал пряк военен конфликт между Русия и НАТО или да ти го обясня в подробности??? Чети внимателно!!! Сумарната численост на населението на САЩ и Европа е над 750 Мил. души, прибавяме около 150 Мил. души на Япония и Канада, което прави 900 Мил. души срещу 150 Млн. руско население!!! Каква армия, кви 5 лева, бе!? Единственият Уравнител" в случая е Ядреното оръжие!!! Анадън му???
26
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Апетита идва с яденето, никой не можеше да гарантира ако Русия беше премазала Украйна за месец, че няма да иска още територии след като са си повярвали, че са много велики. Само боя снижава човека.
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхте ли в Бахмут рашисткият *** издигнат над отломнки от сграда използвани за тоалетна. А около WC с рашиsткият байрак има високи сгради подходящи за издигане на знаме, но руснаците нямат кураж да се изкачат на тях.
24
5
 
11
 
! Отговори
до 287 преди 1 година
Да не си объркал темите нещо, както бъркаш ракиите? Тука не става дума за Китай, Байдън, Малайзия. Тука си говорим за грандиозния успех на Путин да вкара Финландия в НАТО. Досега се дърпаха здрави и дори американците не успяха да ги вкарат. Муахаххааааа
23
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша, Финаландия и Украйна ще образуват щит на Русия към запада. Ще си останат в следващите 100 години изолирани на изток !