Военният "Спартан" транспортира медици до Варна за донорска ситуация

Това е поредна успешно изпълнена авиомедицинска задача от ВВС
6 апр 2023 15:19, Йоана Цонева
8
Военният "Спартан" транспортира медици до Варна за донорска ситуация
Снимка: БГНЕС

Военнотранспортен самолет "Спартан" с екипаж от 16-а авиационна база е осигурил въздушен транспорт при създадена донорска ситуация днес, съобщиха от Министерство на отбраната.

Два медицински екипа от Военномедицинската академия (ВМА) и УМБАЛ "Лозенец" са превозени по маршрут до УМБАЛ "Света Марина" във Варна и вече са върнати обратно. Самолетът е кацнал във Варна в 8.10 ч. и се е завърнал в София в 12.43 ч.

Още по темата
Екипажът, изпълнил полета, е в състав: командир подполковник Пламен Дончев, заместник-командир старши лейтенант Калоян Атанасов, борден инженер капитан Николай Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сме дарявали за окраинците!
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 - Да, с тези ще го возим.
5
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Е как бе, нали Бойчо направи магистрали всякакви.. И за дрога и за имигранти дори. Не ви разбирам що за не благодарен народ сте вее.. Му вземете най накрая ги избесетеь и да се свършва с мрънкането, а аз ще почерпя по една зелена Бира на збора в Дългопол.
4
2
 
3
 
! Отговори
Киро парцала преди 1 година
Освен тоя ТАРАЛЯСНИК разполага ли ВВС на БНА с някакво друго Хвърчило, че доколкото си спомням кога рязоха оръдия и Ракети се сипеха Пастирски-каубойски обещания, а Луджев не изтрезняваше.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все с големи транспортни самолети ли ще возим при спешните случаи няколко човека?!
2
1
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Вече ми опротивяха рекламите на този СРПАРТАН, който при това се използва за наши хора. Кажете имената на хората, които спасявате и какви са. Не смеете а, защо ли. Да не мислите, че хората трева пасем и си въобразяваме, че помагате точно на случайните Гошо, Пешо, Марчето и Донка от село или от крайния квартал на града?
1
0
 
6
 
! Отговори
Докога? преди 1 година
Направете магистрала или бърз влак. В нормалните държави това разстояние се минава за 2-3 часа. У нас и осем не стигат. Навсякъде със самолети и хешира ли ще ходим?