Ще бъдат ли пратени в затвора "инфлуенсърите", гаврили се с момче?

Защо хората станахме безразлични към абсурда и гаврата?
7 апр 2023 11:15, Елка Василева
61


Тримата „инфлуенсъри“, задържани след заснемането на скандален видеоклип в мол, в който се гаврят с момче със специални потребности, остават в ареста. Те са с повдигнато обвинение за хулиганство.

"Предвидено е наказание до 5 години затвор. Тези действия са извършени с изключителен цинизъм. Тази е подходящата точка, по която може да бъдат съдени. Възможно е неосъжданото лице да получи пробация. Другите двама са добре познати, но са реабилитирани за престъпленията, които са извършили. Възможно е някой от тях да получи присъда лишаване от свобода с ефективно изтърпяване. Не смятам, че обществото ще бъде удовлетворено от наказанията, които тези лица ще получат", заяви адвокат Людмил Рангелов в "България сутрин".

Още по темата
Към този момент вероятно прокуратурата събира доказателства за лицето, което е свързало момчето с така наречените инфлуенсъри, допусна той.

"Не е точно организатор, той е свързващо звено и по някакъв начин участва в тези действия. Не е изключено да се присъедини към обвинението. Четвъртото лице не се намира в безопасност", посочи адвокат Рангелов за Bulgaria ON AIR.

"Това, което се допусна - и медии, и публично говорене, с все по-брутални изрази, рано или късно бруталните думи бъдат последвани от действия. Хората, които извършват подобни гнусотии, не четат Наказателния кодекс. Изобщо не се занимават с информиране по сериозни теми. Квалификацията, че са психопати, покрива подобно поведение. Наивно е да очакваме, че психопати ще се съобразяват дали наказанието е леко или тежко", каза още гостът.

Абсурдните събития започнаха да стават приемливи - с тези думи юристът определи липсата на реакция от посетителите в мола, които стават свидетели на унизителните сцени.

Председателят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова заяви, че медийният регулатор не налага санкции заради съдържание в интернет, тъй като той не попада под регулации. СЕМ ще извърши анализ и по всяка вероятност ще има наложени глоби за липсата на мяра в медиите и липсата на грижа за аудиторията, стана ясно от думите ѝ.

"Следва да информирате за това, което животът ни предлага. От друга страна, трябва да държите сметка за влиянието, медиите имат обществена мисия. Неспазването на този деликатен баланс може да коства продължителността на живота на традиционните медии", предупреди Момчилова от ефира на Bulgaria ON AIR.

"Предстои да приемем европейски акт за свободата на медиите. Тогава ще трябва регулаторът да следи за всичко, което се появява в интернет", отбеляза тя и добави, че това предполага преосмисляне на Закона за радиото и телевизията, който по думите ѝ е много остарял и неприложим.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
българка преди 1 година
КОЙ И ЗАЩО ТВЪРДИ И СЕ ОПИТВА ДА НИ ВНУШАВА, че сме безразлични към подобно поведение ?!?!? НЕ, НИЕ ГРАЖДАНИТЕ НЕ СМЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ ! БЕЗРАЗЛИЧНИ СА КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИ !!! Има ОГРОМНА разлика !!! НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ, КОИТО НЕ СМЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ, МНОГО, МНОГО, МНОГО искаме тези тримата да бъдат осъдени ефективно и да лежат по 5 години в затвора ! За съжаление, съдът ще реши друго и това се знае още от сега ! НЯМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, НЯМА !!! Престъпници, наркомани, убийци ги осъжват условно !
51
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ако регистрират партия ще дръпнат индивиди от пп дбъ и гербъ
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пусни и другите уубиваг по пътищата и не са в затвора а с глоби кословни присъди ,че затова ли ,не мисля
49
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"инфлуенсъри" !!!...???...До къде паднахме!..-"Страничните продукти" на прехвалените "евроатлантизъм" и "Нов световен ред" ,станаха новите "ЗВЕЗДИ"на нацията!!!...Веднъж мернах в един клип на Ванката едно от съществителните-герои -"Чеченеца"...Ама той не може да говори бе !!!...От ЛОМОТЕНЕТО му нищо не се разбира !..За "Куката" не съм чувал...А "Емили-Емил" си е дефинирано психарче...Те това са новите национални герои,както отбелязах-отпадъчнияпродукт на "демокрацията"..
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези същества са непоправими животни в тях няма жал,страх от божие наказание,никакви морални ценности,за затвор са и тримата,непоправими.
47
1
 
2
 
! Отговори
Valio преди 1 година
Инфлуенсър какво е?Демек тия ми приличат тримата арестуваните на ***.Ясно значи какво е.
46
1
 
8
 
! Отговори
Военен брокер преди 1 година
Бувши крадци и бивши труженички в най-древната професия -инфлуенсърки?Затвор и разледване за недекларирани доходи от участия по заведения и реклама.Дигиталната мрежа в БГ никой не я следи ,а вече младежите са там 50% от времето там се въртят и 10-20 % от икономиката-легална сива икономика....
45
1
 
7
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Защото господа телевизията и интернет са пълни със садо-мазо мотиви. Филмите са почти винаги с мотиви на секс, убийства и жестокост.
44
1
 
2
 
! Отговори
мъжки преди 1 година
Никой не бил реагирал на случващото се... да бе да, поне няколко цапнати чифта *** е имало! То и тея мазни батки със застрашителни диагоналки от къде по-точно да ги подхванеш?!
43
1
 
3
 
! Отговори
Наказателен кодекс преди 1 година
"Организирана престъпна група" е структурирано трайно сдружение на три или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години. Сдружението е структурирано и без наличие на формално разпределение на функциите между участниците, продължителност на участието или развита структура. УЧАСТНИЦИТЕ ТУК СА 5, така че и за ОПГ може да става въпрос и за присъди до 10 ГОДИНИ !!!!!
42
0
 
9
 
! Отговори
Решението е преди 1 година
По 5 години в затвора ефективно и да бачкат, за прехраната си докато са там. Ще им дойде малко акъл.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка грешка - присъдата на Чеченеца е от 2017 г, разбира се, не е от 2107 :)
40
0
 
15
 
! Отговори
Наказателен кодекс преди 1 година
Тошо Куката - седем присъди!!! Чеченеца - присъда за грабеж от 2107 г.!!! Данаил Йорданов - 50 нарушения на Закона за движение по пътищата и на обществения ред с Тротинетката. Та, КОЙ от тия тримата може да се поправи, БЕЗ да лежи ефективно в затвора??? Няма такъв. И ТРИМАТА СА В ПАНДЕЛАТА с двата крака.
39
0
 
0
 
! Отговори
Наказателен кодекс преди 1 година
чл. 66 Когато съдът налага наказание лишаване от свобода ДО 3 ГОДИНИ, той МОЖЕ да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и АКО съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения не е наложително да изтърпи наказанието. Т.е. МОЖЕ и АКО присъдата е до 3 години, но точно в този случай на ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЗОСТ И ЦИНИЗЪМ това НЯМА ДА МИНЕ!!!!
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емили в кой затвор ще го вкарат, мъжкия или женския?
37
3
 
1
 
! Отговори
Юрист преди 1 година
Щом не са с условна присъда за същото деяние в изпитателен срок, никой от тия няма да влезе за ефективно изтърпяване на наказание. Такъв е законът!
36
1
 
9
 
! Отговори
И тримата ще лежат преди 1 година
Ако не ги осъдят ефективно, държавата капитулира и признава, че не може да осигури обществения ред и да гарантира сигурност на уязвимите групи, каквито са лицата със специални образователни потребности. Случаят е много известен и няма как да го заметат под килима. Може да не е за дълго, обаче и тримата ще лежат ефективно в затвора, защото цялата страна следи случая. Данаил Йорданов тази година ще гледа прайда на квадратчета, през решетките на ЦСЗ :)
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Траверса не, нали беше активист на преДай България
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Инфлуенсър" = неграмотен прос.так с претенции, по който се захласват още по-неграмотни лузъри. Болно е всяко общество, което поощрява съществуването на такива ***.
33
0
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Утре като убият някого ,което непременно ще стане,властта пак ще е невинна въпреки че не взема мерки срещу подобни престъпници!

Спонсорирани публикации