След скандалната гавра в Пловдив: Докога ще стават известни подобни "инфлуенсъри"?

Ива Дойчинова: Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско
290

Продължава разследването и изясняването на причините за заснемането на скандален видеоклип с участието на момче със специални образователни потребности в търговски център в Пловдив. В центъра на скандала се оказаха радващите се на сериозен интерес в интернет Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, които бяха задържани за 24 часа. Информацията е разнопосочна – от принудително участие до собствено желание.

"Тримата инфлуенсъри са с прозвища, които са доста значещи за това, което те представляват. Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско. Емили стана известна с това, че кара с 200 по Околовръстното. Ако едни хора привличат последователи със скандал, те са хора, които вършат престъпно деяние - унизяването на човешко същество е престъпно деяние", коментира журналистът Ива Дойчинова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Задържаните твърдят, че момчето само е поискало да влезе в тази роля. Оправдава ли ги това обаче?

"Ако си нормален и зрял човек, няма да послушаш едно дете, ако иска да се прави на куче. Етиката и отговорността е най-важното, когато заснемаме дете. Това трябва да бъде наказано много страшно. Емили дори твърдяла, че детето ѝ е фен. Не можеш да правиш такива неща на някого, който ти е фен. Стореното е унизително и наказуемо", настоя Дойчинова.

Според нея Instagram е наложил и родил веригата някой да те следва и фалшивата известност и слава. По думите ѝ инфлуенсърите много често са напудрени и измъчени хора, лишени от елементарно самочувствие.

"Готови са да направят нещо много унизително, само и само някой да ги гледа. Зависимостта от следването ражда подобни продукти като тези тримата", подчерта журналистът и се обърна с апел към зрителите:

Когато видите такова публично унижаване, не снимайте, а спрете това. Тези тук са от вредната част, които чрез скандала опитват да създават последователи. Всеки от нас носи отговорност как вирее в тези социални пространства. Като общество трябва да покажем зрялост да осъждаме подобни деяния.

Специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева посочи пред Bulgaria ON AIR, че при децата със специални потребности единственото са със запазена чувствителност.

"Tова момче ги гледа с доверие, личи си във видеото. Скандалното и гнусното е, че те се гаврят с неговото доверие. Това е много сериозно алармиране и обяснение как трябва да се държим с тези хора. При тях няма прикритост. Обикновено са много по-чисти в чувствата си. Изключително нечестно е, че са се изгаврили по този начин. Страданието ще бъде най-голямо за семейството на детето", заяви тя.

"Всички хора са седели и просто са гледали шоу в мола - това е поради липса на осведоменост. Трябва да се говори много повече. Хората не знаят как да реагират, когато около тях има присъствие на такъв човек. Дори в училищата не е ясно какво може да направи един учител с такова дете", каза още Влаева.

Според специалиста по ранно детско развитие, ако на тези хора им бъде наложено сурово наказание, това ще даде отражение в обществото. Ако обаче ги пуснат, това ще означава, че всички може да се държим така с тези деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
2
 
! Отговори
хм преди 1 година
Тая случка, насадена като новина си има исщец!
217
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Наистина не трябва да има такива скандали, щото случая се разви и засенчи резултатите от изборите, както и изявленията на Партиите.
216
2
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
30 години програми за затъпяване, поркарвани от *** през Министерство на образованието дават резултат.
215
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На геей парада може гол пред децата да се кълчиш като ***, а в мола вързали човек на каишка като куче и не може! Нека да имаме по- коректни критерии и по- малко лицемерие какво може, а какво не може!
214
8
 
6
 
! Отговори
БГ реалност преди 1 година
В България с проруски президент и голям брой русофилски партии като и некадърно управление на комунистически отрочета, какво да се очаква .... Копейкин да си забира Рундьо и Импексова и заедно с изкукуригалите си последователи да се пръждосват към Сибир ...
213
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо "Ергенът" изгледайте "Черно огледало", тогава ще разберете защо това се случи, а това е същата причина Слави и Хазарта да са в политиката, о - да и "мацетата от Канада" дето нищо не бяха направили за България, а отведнъж я възседнаха. Фокус-мокус - просто е. Само, че ето ги последиците. И утре с цяла България ще се държат като дете със СОП.
212
2
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
До АнонименПроблема не е индивида с полова дисфория а едричкия организатор организирал гаврите защото , индивида с пера отзад също в клипа за да се гаврят с него и да му се подиграват.
211
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По- важният въпрос е, че тук в групичката имаме индивид с полова дисфория и бъркотия, който се има за извън закона, на който всички нещо му дължим, а той ще си прави каквото иска щото е репресиран от нормалните по дефиниция! Въпросът е какви са тези типове и как може да се разхождат с кокоши пера отзад и голи на геййпаради, а сега за разходка на човек на каишка да го упрекваме! Това е подло и индивида не разбира как в единия случай гол с пера и пред деца е ок, а сега било проблем!!
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавайте да гледате Ергена и другите подобни бул амачи, после се чудете що стават подобни неща ...
209
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Службите да пресичат такива *** още в самото им зараждане в мрежата!
208
1
 
7
 
! Отговори
еххххх преди 1 година
Подобни *** ги вкарваш в панделата и приключват с инфлуенсърството !
207
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е,че чалга поколението роди деца.
206
4
 
21
 
! Отговори
Kitty преди 1 година
100% подкрепа за написаното! БХК е тумор, който трябва да бъде премахнат от обществото! Ако сме нормална и истинска държава, трябва да постъпим като Русия, държавата да влезе във всички такива организации, да ги провери до една, и онези от тях, които работят срещу България и българският народ, срещу нормалността и морала, да бъдат арестувани и съдени за държавна измяна, а всичкото им имущество да се отнеме в полза на държавата. Доживотен затвор за такива!И които от тях опитат да подпалят майдан
205
1
 
4
 
! Отговори
TCT преди 1 година
До питанката Дано за тези хормони да не плаща НЗОК, т.е. ние
204
0
 
2
 
! Отговори
Front mask преди 1 година
Това да не е Хоби Куката на Лий Чайлд, щото него го утрепаха.
203
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден се убеждавам , че сме много комплексиран народ . На тези *** трепането им малко .
202
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И трите гнусни *** веднага директно в затвора и там да ги правят булки. Отвратителни ***.
201
1
 
25
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Докато вие журналистите (по принцип ви уважавам) им позволявате! Човека се казва Данаил Йорданов вие Емили та Емили, ако иска да му викате бог Амон Ра ще го послушате ли ???? Обръщате внимание на лошите неща повече от колкото на хубавите! Резултатите са налице за съжаление!
200
2
 
4
 
! Отговори
fact преди 1 година
ми те, точно сега иточно така станаха световно известни.....
199
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо се обръщате с женско име към тротинеткаджията,той е роден мъж, по лична карта е мъж и кадрите са гавра с доказано болен човек,всички са за затвор