Ще бъдат ли пратени в затвора "инфлуенсърите", гаврили се с момче?

Защо хората станахме безразлични към абсурда и гаврата?
7 апр 2023 11:15, Елка Василева
61


Тримата „инфлуенсъри“, задържани след заснемането на скандален видеоклип в мол, в който се гаврят с момче със специални потребности, остават в ареста. Те са с повдигнато обвинение за хулиганство.

"Предвидено е наказание до 5 години затвор. Тези действия са извършени с изключителен цинизъм. Тази е подходящата точка, по която може да бъдат съдени. Възможно е неосъжданото лице да получи пробация. Другите двама са добре познати, но са реабилитирани за престъпленията, които са извършили. Възможно е някой от тях да получи присъда лишаване от свобода с ефективно изтърпяване. Не смятам, че обществото ще бъде удовлетворено от наказанията, които тези лица ще получат", заяви адвокат Людмил Рангелов в "България сутрин".

Още по темата
Към този момент вероятно прокуратурата събира доказателства за лицето, което е свързало момчето с така наречените инфлуенсъри, допусна той.

"Не е точно организатор, той е свързващо звено и по някакъв начин участва в тези действия. Не е изключено да се присъедини към обвинението. Четвъртото лице не се намира в безопасност", посочи адвокат Рангелов за Bulgaria ON AIR.

"Това, което се допусна - и медии, и публично говорене, с все по-брутални изрази, рано или късно бруталните думи бъдат последвани от действия. Хората, които извършват подобни гнусотии, не четат Наказателния кодекс. Изобщо не се занимават с информиране по сериозни теми. Квалификацията, че са психопати, покрива подобно поведение. Наивно е да очакваме, че психопати ще се съобразяват дали наказанието е леко или тежко", каза още гостът.

Абсурдните събития започнаха да стават приемливи - с тези думи юристът определи липсата на реакция от посетителите в мола, които стават свидетели на унизителните сцени.

Председателят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова заяви, че медийният регулатор не налага санкции заради съдържание в интернет, тъй като той не попада под регулации. СЕМ ще извърши анализ и по всяка вероятност ще има наложени глоби за липсата на мяра в медиите и липсата на грижа за аудиторията, стана ясно от думите ѝ.

"Следва да информирате за това, което животът ни предлага. От друга страна, трябва да държите сметка за влиянието, медиите имат обществена мисия. Неспазването на този деликатен баланс може да коства продължителността на живота на традиционните медии", предупреди Момчилова от ефира на Bulgaria ON AIR.

"Предстои да приемем европейски акт за свободата на медиите. Тогава ще трябва регулаторът да следи за всичко, което се появява в интернет", отбеляза тя и добави, че това предполага преосмисляне на Закона за радиото и телевизията, който по думите ѝ е много остарял и неприложим.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По бързата процедура по 5 години ефективно и за тримата без право на обжалване!!! Да , ама не ! Щото това е българия тиквена република!!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия инфлуенцъри като са болни от инфлуенца защо не са под карантина а обикалят,кихат,кашлят и пардят да заразяват останалите?Минедчийски що не им бие ваксини?
30
2
 
14
 
! Отговори
Всичките в затвора! преди 1 година
Да, ще ги изпратят в затвора и тримата, защото цялото общество е скандализирано и възмутено, и държавата не може да си позволи да покаже, че не поддържа обществения ред и не осигурява сигурност на уязвимите групи, каквито са лицата със специални образователни потребности. Тия тримата морални изpoдди сега ще научат по трудния начин, че не е редно да се гаврят с уязвими лица!
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не. Ако се влизаше в затвора за някакъв пародиен клип с бавноразвиващо се, щеше да е интересно. Но тук не е КНДР.
28
1
 
7
 
! Отговори
СТАЧКА преди 1 година
Сега тези инфлуенсъри да призовът феновете си в Тик тОк да стачкуват за тях и като дойдат всичко да бъде арестувано и Българи ще стане едно малко по добро място.
27
0
 
12
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Всички знаем че няма да бъдат в затвора?А оня педалетката отдавна трябваше да е там заради наглите си антиобществени прояви и неспазване закона за движение по пътищата вместо МВР..радиа и телевизии да му се радват и му правят реклама!
26
0
 
1
 
! Отговори
Новото време преди 1 година
За милиони няма закони и за кокошка няма прошка.
25
1
 
11
 
! Отговори
Mалорусь преди 1 година
Начи все ще изкочи някое НПО от някъде и ще се наложи да се извиняват пъблично и ще ги измие дъждът. А на мен би ми харесало да го сторят от някой вътрешен театър на някоя самодейна театрална трупа, например на затвора Варна..
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ще, а кога е въпросът.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хммм... всъщност прокуратурата има още една опция по НК, с която присъдите може да са осъдителни за всички и да се лежи повече в затвора. Има престъпление, което е извършено и планирано от 4 лица(т.е. 3 или повече). Това в НК е определение за организирана престъпна група и е утежняващо обстоятелство, защото предполага внимателно планиране и осмисляне на всяко извършено действие, т.е. невменяемост, чисто съдебно минало, извинения и обещания да се поправиш не важат.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За каква намеса може да става дума при наличието на двата бидона в клипа. Тия трябва с електрошок или спрей да ги спреш.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
инфлуенсъри - много правилно сте сложили думата в кавички ,тия са си чисти "циркаджии" , пак в кавички ,не искам да обиждам цирковите артисти . Но ако име се размине затвора сега ,да очакваме бъдещи подобни изяви . Те донякъде и постигнаха целта си ,статии ,шум ,коментари .Инче кой ще ги забележи.
20
2
 
15
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
А Боко Тиквата кога дет са гаври от 20 години :)))
19
1
 
13
 
! Отговори
Май - май... преди 1 година
Номер 20 е прав. Не стига че ще ги хрантутим, ами и ще излязат после герои от затвора. Вече ще са със самочувствието на истински гангстери. По-добре 5 години да бачкат в полза на деца със специални потребности, както и да им се наложат тежки финансови санкции + солидно обезщетение за момчето и семейството му.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора трябва да ги хрантутим и да са на наш гръб. Присъдата трябва да бъде тежък труд в полза на обществото, поне 1-2 години.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родители,вземете възпитанието на вашите деца в ръцете си,докато не е станало твърде късно.Противодействайте на простащината,която се лее като из ведро от смрадливите медии и от интернет пространството.Не разчитайте и на училището,че и там либерастията завзема терена.
16
0
 
16
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
Аз само да питам. Понеже съм чел някакви статии относно това какви пари може да си изкарва един инфлуенсър (и те не са никак малко, ако разбира се е вярно), как се отчитат, плащат ли данъци, проверява ли ги някой? Щото е малко тъпо аз ако тръгна да си продавам колата на части и пращам с куриери да ме следят колко пари съм прибрал.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Общество Дали някой от тълпата изобщо е обърнал внимание на това? По-вероятно е да им направи впечатление облеченият като жена травестит, но май и него не забелязват. Всеки тръгнал нанякъде по своите работи или забил нос в телефона си, така се движим днес, когато сме на обществено място.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато няма ефективна присъда, тия ще си плащат мижавите глоби и ще продължават да натрапват девиантното си поведение, превръщайки го в "новото нормално". Ами не, не е нормално!
13
1
 
10
 
! Отговори
999 преди 1 година
До общество. Често ходя в този Мол. Това се случна на последния етаж, щъдето е киното и дори НЯМА охранители. Бих помислил, че е някакъв СКЕЧ - ДОТОЛКОВА Е АБСУРДНО ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ!