Търговци на плодове и зеленчуци на бунт срещу чести проверки на НАП

Данъчните ни прогониха клиентите, жалват се те
7 апр 2023 10:50, Стела Стоянова
44
Търговци на плодове и зеленчуци на бунт срещу чести проверки на НАП
Снимка БГНЕС

На бунт се вдигат търговците от най-голямата борса за плодове и зеленчуци в България - в Първенец. Причина за недоволството им са зачестилите проверки на инспекторите от Националната агенция за приходите. Според тях данъчните служители, които са блокирали от три седмици входовете на тържището, са прогонили клиентите, поради което оборотите им са спаднали драстично.

По думите на търговците има сериозни забавяния и намаляване на клиентите, те недоумяват защо се проверява толкова често стоката, която така или иначе идва с куп проверки и опис през митницата. Търговец споделя, че е имало ден, в който негов автомобил е чакал 7 часа заради липса на връзка със сървъра на НАП.

Изпълнителният директор на тържището Илия Гатев споделя, че това безпрецедентен административен натиск. "Цените ги определя пазара, така че не мога да спаднат. Никога не е имало проверки повече от две седмици", посочи той, цитиран от Нова тв.

От НАП отказват да е осъществяван административен натиск, а проверките са в резултат на сигнали за некоректни търговци, изнесли дейността си извън тържището.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: НАПзеленчуцитърговци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.