Спасиха родилка от Сливен със самолет "Спартан"

Медицинската евакуация на родилката беше изпълнена без усложнения
17 апр 2023 07:40, Нели Христова
36
Спасиха родилка от Сливен със самолет "Спартан"
Снимка: БГНЕС

Екипаж от състава на 16-а авиационна база Враждебна извърши днес, на 16 април, авиомедицинска евакуация със самолет "Спартан" на родилка в тежко състояние, съобщи пресцентъра на МО.

Въпреки сложните метеорологични условия в страната самолетът излетя в 15.50 ч. от София към авиобаза Безмер с медицински екип на борда.

Пациентката беше превозена от болницата в Сливен до авиобаза Безмер, а след това - транспортирана със „Спартана“ до София. Самолетът кацна в 20.42 ч. на летището в столицата.

Медицинската евакуация на родилката беше изпълнена без усложнения благодарение на професионализма на екипажа на самолета – капитан Евгени Златанов, старши лейтенант Калоян Атанасов и капитан Николай Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
София преди 1 година
Някой си прави PR на гърба на данъкоплатците?!?!😡😡😡 На колко години е родилката, на която раждането е поредно!!! ☹☹☹ -така казаха в репортажа и са й преля ли 50 ?!?! банки кръв знаете ли кога ще ходя да даря кръв - никога, защото вероятно родилката не е й здравноосигурена, а в същото време някой човек сигурно плаща на *** събратя мило и драго за кръв за свой близък?! Така не става - солидарност ??? ЗАЩО?
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сливен нали има летище, защо не е кацнал там?
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и от летище София къде у линейката роди
23
2
 
7
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Пишете каква народност е,години,човек на кого е.днес имам кръвно 220/160 желая спартана да ме повози до София.напишете телефон на който да звънна и ползвам тази услуга.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе!Чудят се как да навъртят нальота на пилотите и почнаха да го вдигат за всяка лилaва 10 год. родилка да лети!!КАЖЕТЕ КОЛКО СТРУВАШЕ ТОВА НА ХОРАТА,КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ???И за какво-роден още един пaaрaзит!!!Ама пилотите са доволни,нали?!?
21
1
 
16
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Явно България скоро ще бъде град-държава. Всичко е в София и околностите. Поредното "гениално" хрумване на родните номенклатурчици.
20
0
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Окръжна болница в София има площадка за вертолет в двора.
19
4
 
11
 
! Отговори
Истина преди 1 година
аз как мога да си поръчам този спартан да се повозя, гледам го използва кой ли не? знам че човешкия живот е безценен, но според мен всеки ми28 можеше да свърши тази работа и на много по-евтина цена, отделно много по-бързо. Между другото къде имаме болница с площадка за хеликоптер?
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С този голям самолет можеше да извозят всички родилки между Бургас и Ямбол. Не е повод за гордост да ходиш с танк на лов за зайци...
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родилката е от квартал Надежда в Сливен, известен с това, че ромките там раждат на 12-13 годишна възраст..Нищо чудно, че не споменават възрастта и етноса на тая родилка
16
8
 
3
 
! Отговори
Асан -Урсула преди 1 година
Аз ще съм първия родил турчин и ще прославя турция во век и веков:)))
15
2
 
21
 
! Отговори
Сините камъни преди 1 година
Да приемем, че по въздушна линия от Сливен до София е около 260 км. За колко време ще го вземе това разстояние един хеликоптер? Защо трябва да се праща самолет?
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можеше в новината фактите да са по друг начин. Примерно: в 09:00 часа в болницата в Сливен взимат решение, че родилката трябва да е премести в болница в София. Уведомява се неясно кой и кога, че трябва самолет за превоза. В 15:50 самолета излита от София. ... В 21:30 родилката е приета в болницата в София.
13
2
 
33
 
! Отговори
РОМИТЕ преди 1 година
ГИ ВОЗЯТ НА СПАРТАН
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това време можеха 3-4 пъти да я докарат с линейка в София. Това са поне 7-8 часа откакто са решили да я карат в София до пристигането в болницата в София.
11
2
 
29
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Аз ли не съм добре или самата статия е написана неграмотно и безмислено ?!? "Извърши днес 16 април", днес сме 17-ти.Как е излетял в 15:50 от София към Безмер, което е около час и след това е превозена от Сливен, към Безмер и след това с "СПАРТАНА" пак към София. П.С. Аааааааааааа сега схванах, след прочитане 3-4 пъти на "статията".Племенника ми, който е на 6 години щеше да напише по-добра статия, но всичко е точно
10
1
 
38
 
! Отговори
транспортер 5 преди 1 година
Тя с линейка щеше да стигне час и половина по рано бре
9
2
 
30
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
По магистралите на ББ и здрав мъж да качи в линейката, ще му изтекат водите
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние къде да звъним ако ни трябва помощ? :)
7
0
 
33
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 1 година
Браво за добре свършената работа! Но цялата операция от излитането до кацането е 5 часа плюс транспорт от летището до болницата , с линейка по магистралата на ББ щеше да е по бързо

Спонсорирани публикации