Държавата отпусна 176 млн. лв. на засегнатите от войната земеделци

Помощ получиха 35 000 фермери, подали заявления за подпомагане
28 апр 2023 16:22, Йоана Цонева
14
Държавата отпусна 176 млн. лв. на засегнатите от войната земеделци
Снимка: БГНЕС

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) изплати на земеделците близо 176 млн. лева помощ заради войната в Украйна, информира БНР.

Помощ получиха 35 000 фермери, подали заявления за подпомагане в началото на април и са преминали през административни проверки.

Още по темата
Общият бюджет на държавната помощ заради икономическите негативи от войната в Украйна е 213 млн. лв. Максималният размер на финансовата помощ е до 250 000 лева.

Остатъкът от средствата ще бъде изплатен след обработка на заявленията, които стопаните ще подадат при обявения допълнителен прием в периода между 15 и 19.май, поясняват от ДФЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина обяснете ни, ама като на npocтu хора, по какъв начин войната в Украйна влияе отрицателно на нашите земеделци. На украинските земеделци тя, явно, влияе доста положително.
13
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 1 година
как са засегнати от войната?
12
0
 
1
 
! Отговори
Руси преди 1 година
Като ги сметнеш излизат по 5 хиляди лева на човек. Очевидно някои са взели повече от други. Дано случая ,не е някой да са взели по 50лв ,а т.нар "наши хора" по 50 бона.
11
0
 
3
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Само се гледа да се открадне...какво са засегнати бе? Айде в джаза...
10
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Къдя да взема 1 милионче на аванта :)))
9
1
 
16
 
! Отговори
българина преди 1 година
значи бедния българин за който няма пари за заплати плати 213 млн на украйна + двете обществени поръчки от януари за бензин и дизел на Държавния резерв общо 270 млн лв! 500 млн леа чиста пара! това е бюджета на 5 областни града, чиито улици приличат на украински... кой за когото е гласувал това ще получи Да умрът децата на предателите
8
4
 
9
 
! Отговори
Поредното преди 1 година
Безумие на глупац.и.те на Радев. Умишлено тласкат държавата към Евразия.
7
1
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нищо не се разбира за какво им се дава обезщетение на кого колко ние коитоплащаме сметката накрая за нас няма ли пари ами няма да ни увеличат пенсиитеот 1 юли спрете да раздавате безконтролно парите на народа
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата продължава да помпа инфлацията и цените, обаче тя ще е първата която ще фалира няма да сме ние. Съвсем скоро ще има обратен ефект и високите цени на всичко ще направят невъзможно самата държава да плаща нито пенсии, нито заплати да не говорим за образование и здравеопазване.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На потребителя никога никой не му помага заради нещо си.
4
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 година
Много скъпо струва на България, а и не само на нея, тази чужда война. А краят й не се вижда.
3
1
 
19
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Тая държава само капиталисти, работодатели и измамници спонсорира. Когато стане въпрос за бедни хора бяга като дявол от тамян. Работодатели дават акъл да се замразят пенсии и заплати, за да взимат те обезщетения. Е....що за държава е това......И нали при капитализма фирмаджиите сами си се грижат. То, тоя български капитализъм раздава пари само на фирмаджии, всичко друго да мре. Ега го у капитализма...........
2
3
 
5
 
! Отговори
Мууууу преди 1 година
Два хеликоптера AH-64 Apache от 1-ви атакуващ батальон, 25-ти авиационен полк във Форт Уейнрайт се разбиха днес близо до Хийли, Аляска, връщайки се от тренировъчен полет.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите земеделци не са засегнати от войната в Украйна. Те нямат ниви там. Засегнати са от нелогичната политика на ЕС и от мудната реакция на българските политици, които както винаги чакаха някой друг да направи първата стъпка