Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той
Обновена: 1 май 2023 17:19 | 1 май 2023 17:19, Йоана Цонева
167
Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев
Снимка: БГНЕС

Възможно е детонацията на бомбата, поставена на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев, да е била задействана електронно. Това означава, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине обвинител номер 1. Това заяви бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов.

„Ако това взривно устройство е сложено отстрани на пътя и е задействано в момента на преминаване на кортежа, това означава, че има теч на информация”, каза той.

Още по темата
„Отдавна не сме имали подобна ситуация, това създава сериозно напрежение и грижа на службите за обществен ред”, обясни Румен Миланов пред "Нова телевизия".

Той оценява положително, че няма пострадали хора и отбеляза, че от официалните данни на МВР към момента не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

„На подобни инциденти се събират всички ръководители на службите, което не е добре. На подобни места е добре да отидат експертите, които бързо да могат да разберат механизма на това деяния”, изказа лично мнение той.

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и навремето и Доган го стреляха с газов пистолет, който засече, ама поне беше пред камери, а сега никой нищо не е видял.
132
1
 
3
 
! Отговори
Барни Ръбъл преди 1 година
Вчера Миланов и цялата банда от платени клоуни-журналисти се мъчеха да измислят заместваща дума на терористичен атентат.Чак днес се престрашиха.На България трябва да и забранят Еврозоната и Шенген.
131
3
 
1
 
! Отговори
Явно преди 1 година
Атентаторите са му подсказали,че следващият път ще е в точната цел!
130
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Възможно е да си прав Радо.
129
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: да приемем тезата ти, че взрива е за да се свалят стъклата за да имат достъп до целта. За да е достатъчно силен за тази цел ще има много дим, пушилка, прах, метални стружки и частици които ще отблясват на слънцето, все неща който закриват или пречат да видиш ясно целта. Тоест изстрела ти ще е по движеща се с висока скорост цел към която нямаш видимост. Тоест пак не е работен вариант.
128
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: след взрива,няма да карат с 30-40км в час. Освен това, това е джип на НСО, те не карат с толкова ниска скорост освен ако пътя не го изисква. При взрив инстинкта на целта в кара да залегне, а ти трябва в рамките на секунди да се прицелиш, при все, че взрива (за да си от страната на поразената страна) ще е вдигнал прах и ще закрие целта ти, за достатъчно време за да се измъкне като се има на предвид, че автомобила се управлява от човек обучен да реагира в такива моменти.
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев" - Аа не, според мен са хвърляли чоп... :)
126
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Мисля, че беше Атанас Комшев, имахме състезание в негова чест затова запомних името.Но да фронтално е бил изстрелът.
125
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
До РадоСкоростта при завой намаля до 30-40 км/ч достатъчна е. 50 м са идеални за цел.Карал съм от там пак казвам стотици пъти.
124
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Скрий се милайнов и не приказвай празни приказки. По-голям натегач от теб по време на следването във ВИАС нямаше. Неприятна личност си ти и дървен философ.
123
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Крушата се казва Стефан Мирославов и беше застрелян фронтално през предното стъкло.. Видях снимка на "кратера". Диаметърът му е половин метър. Това, което е гръмнало, е било съвсем слабо и насочено нагоре - закопано в дупка. Абсолютно никакъв шанс да причини щети на брониран автомобил, повече от одраскване на боята. Следствие и Прокуратура са една институция, така че следователите могат да си напишат каквото си искат. Това просто е опит на службите да превземат държавата. Путински стил.
122
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: едно е стрелба когато си пред автомобила,съвсем друго е да се целиш в движеща се мишена когато до отстрани на целта. Прозореца ти за изстрел е много по малък като време + когато си пред него целта е сравнително стационарна ( не се мести рязко наляво и надясно), а също така стрелба по неочакваща мишена караща в прав ако има е коренно различно от стрелба по автомобил на НСО каран от човек обучен да кара по начин затрудняващ изтрел след като вече си ги вдигнал под тревога.
121
2
 
11
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 година
Има ли средно интелигентен човек,който да се върже на тази клоунада?! Плитко скроена интифа за канарчета! Толкова си могат горкичките!
120
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Имат грешка авторите , пропуснали да.Следователите говорят.
119
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Атанас Комшев ..ей тая система променя думите ...Комшев
118
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 122: хората който биха заплашвали работещ главен прокурор не го правят толкова аматьорски и публично. Просто ще му пратят снимка с дете или съпруга като ги наблюдават, а не ПР акция която да му изтупа имиджа. Такъв взрив или е убийство (опит може да е срещу работеща държава и при правилно изпълнение, но неуспешен) или ПР акция. При взрив на 30 градуса наклон извън пътя, насочен към гората няма как дори и да си искал да нанесеш щети или да убиеш целта.
117
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Случаят с Атанас Колев крушата е точно в движение с автомобила..Мнението на Весела Лечева тогава беше казала, че е бил абослютен олимпийски шампион стрелецът.
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Радослав Това е сплашване ве мен, те ако искаха да го убият, щяха да го направят :))
115
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: ската си е там от преди взрива или цялата маса от взрива е паднала с тревата нагоре и изглежда като нормален обрасъл скат. 2. Има снайпери с бронебойни патрони 50 калибър които това стъкло няма как да спре. 3. Ако беше взрив като взрив осколките щяха също да минат през стъклото. Сачма колкото орех засилена от 3 кила тротил ще мине през всяко стъкло на брониран джип в България. Стрелец няма защото няма да уцели мишена в бягащ джип, това само по филмите го има.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига драма, стига кръстене и медийна сензация, ще кажеш забравиха как имаше убийства през ден на мутрите :)))