Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той
Обновена: 1 май 2023 17:19 | 1 май 2023 17:19, Йоана Цонева
167
Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев
Снимка: БГНЕС

Възможно е детонацията на бомбата, поставена на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев, да е била задействана електронно. Това означава, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине обвинител номер 1. Това заяви бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов.

„Ако това взривно устройство е сложено отстрани на пътя и е задействано в момента на преминаване на кортежа, това означава, че има теч на информация”, каза той.

Още по темата
„Отдавна не сме имали подобна ситуация, това създава сериозно напрежение и грижа на службите за обществен ред”, обясни Румен Миланов пред "Нова телевизия".

Той оценява положително, че няма пострадали хора и отбеляза, че от официалните данни на МВР към момента не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

„На подобни инциденти се събират всички ръководители на службите, което не е добре. На подобни места е добре да отидат експертите, които бързо да могат да разберат механизма на това деяния”, изказа лично мнение той.

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Да Миланов точно така. Информация за маршрута може да е само вътре в НСО подчинени на президента Радев. Без негово знание там нищо не се прави.Радев е замесен да отговаря на въпросите, които следствието ще му зададе.40 см дълбочина и 1 м ширина и дължина, почти отрязано дърво от взрива. Грешка в изчисленията има и насрочения взрив нагоре. Целта вероятно е била да бъде изблъскана отсреща да се счупят джамовете, а вероятно снайперист е чакал да стреля. Според мен.
12
7
 
10
 
! Отговори
Зззз преди 1 година
Путин,Русия и руснаците са виновни за тази драматургия ,утре що плюнки ще има от евроатлантиците по цру телевизиите, що дъвка за дъвчене ще има.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни мож да бъди,как стигна до такова умопомрачително заключение и то в рамките само на няколко часа е направо впечатляващо,пък още по впечатляващо е как е станал генерал..
10
7
 
11
 
! Отговори
Бля,бля преди 1 година
Поредния кьорфишек.
9
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
..'На подобни инциденти се събират всички ръководители на службите, което не е добре' ,не само, че е глупаво-всички ръководители-може да има втора бомба,те да са истинската цел. Второ как заемат такиива постове като не знаят елементарното- все едно президентът,вицето, бсички министри и техните зам,,да летят в един самолет. Смешници,
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност са хвърляли боб също така са знаели че по този начин ще предизвикат само медиен шум.
7
2
 
14
 
! Отговори
Омерта преди 1 година
Пишман-атентатори колкото искаш. Ако са решили, да е при Луканов.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя катаджия от направление пътна полиция спуснат за директор на НСО го раздава експерт.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не вярвам да са имали информация за маршрута на Каскета. Взели са един глобус и единият е затворил очи, другият е завъртял глобусът и този със затворените очи с пръст е спрял глобусът. Там където е бил пръста му са решили да поставят бомба... И то не щеш ли точно този ден от там минава кортежа на Каскета. А тя иначе бомбата е била за един от Судан... Ама това е вече друга тема... Еех български комунистически генерали...
4
12
 
16
 
! Отговори
Продължава пропастта преди 1 година
Откакто вдигнаха юмрука, живеем в нещо между латинска демокрация и бананова република. Нищо, важното е да продължаваме промяната.
3
6
 
13
 
! Отговори
Сигурен факт преди 1 година
Козяк нареди това.Цел война с Русия а на бас
2
5
 
17
 
! Отговори
Козяк нареди преди 1 година
Провокации до война с Русия
1
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Няма сигурни факти