Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той
Обновена: 1 май 2023 17:19 | 1 май 2023 17:19, Йоана Цонева
167
Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев
Снимка: БГНЕС

Възможно е детонацията на бомбата, поставена на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев, да е била задействана електронно. Това означава, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине обвинител номер 1. Това заяви бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов.

„Ако това взривно устройство е сложено отстрани на пътя и е задействано в момента на преминаване на кортежа, това означава, че има теч на информация”, каза той.

Още по темата
„Отдавна не сме имали подобна ситуация, това създава сериозно напрежение и грижа на службите за обществен ред”, обясни Румен Миланов пред "Нова телевизия".

Той оценява положително, че няма пострадали хора и отбеляза, че от официалните данни на МВР към момента не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

„На подобни инциденти се събират всички ръководители на службите, което не е добре. На подобни места е добре да отидат експертите, които бързо да могат да разберат механизма на това деяния”, изказа лично мнение той.

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
При Шеварднадзе случаят 13 кг тротил, ударът блъска колата в отсрещна стена строшава стъклата и от друг ъгъл е чакал снайперист. Ето ти сходен случай. Пак неуспешен. Заловили са ги всички свързани тогава. Ще заловят и тези и при нас.
112
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая държава се гърми и взривява още от край време. Сигурност!!! Никаква за никой!! Незнам само защо МВР, Данс, служби и т. н взимат заплати че и пенсии даже им дават. За какео? Каква работа вършат? Кърлежи, само смучат пари.
111
1
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Ската се е образувал от взрива. Това им е грешката за изчисленията на ъгъла, писах по рано. Първо разбрахме, че е взрив , а не пиратка.Осколките удрят бронирана кола с цел да строшат стъклото. Целта според мен не съм специалист, а търся логика няква, да свалят бронираните стъкла, а след това да се стреля по тях. Убеден съм. Не съм на мястото, но съм убеден, че е имало стрелец чакаш да паднат стъклата.Подобен атентат писах имаше Едуард Шеварднадзе при вторият му такъв, имал е 40 опита неуспешн
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи знаели от къде ще мине и кога, знаели с каква кола се движи и въпреки това не могли да преценят че нищо не могат да му направят. Тука теорията за опит за атентат издиша много сериозно.
109
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Взрив и вълната се движат по посока на най малкото съпротивление, ако беше до стена, че ударната вълна да отскочи от нея и да се насочи към колата на Гешев ок, но когато е насочен към полето, е просто пиратка.
108
0
 
6
 
! Отговори
ЕднаЖенаКазала преди 1 година
Бля-бля-бля! И сега кой ще обвинят? То стана като онова:- Крадецът вика дръжте крадеца. Много филми гледа каскета.
107
2
 
3
 
! Отговори
дочко преди 1 година
Това не е атентат срещу гешев. Той е удобен на мафията. Миналата година по това време другарите Боко и Лука надушиха, че другаря Путев губи войната и е бита карта. Веднага другаря Лука отказа да действа по заповед на другаря Пу, а другаря Боко стана пръв ЕВРОАТЛАНТИК. С една година закъснение другаря гешев се сети на къде духа вятъра и се изцепи, че ще арестува другаря Путев, ако дойде в България. Три дни по-късно последва предупредителен изстрел срещу другаря гешев. Да внимава какво говори.
106
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: а прави ли ти впечатление, че наклона на ската където е кратера е по посока на гората, а не пътя? За насочване на взрив в посока да си чувал? Взрива не е насочен към целта, взрива е малък и съответно не е опит за убийство. Още повече срещу цел която се очаква да е в брониран автомобил. Никой убиец бомбаджия няма да насочи взрива в посока, противоположна на целта му!
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигур са били приятелките на тъщата.
104
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: Боко просто спря кражбите на дъртите комунисти от БСП като ги замени с кражбите на младежкото БКП (герб). Дали ще се точи бюджета от строеж на несъществуващ АЕЦ Белене или от несъществуващи магистрсли все едно и също за данъкоплатци като мен и теб. Факта си е факт, в затвора няма ни един! Я виж на БТВ кадри от кратерчето, куче ще издълбае по голяма дупка за да скрие кокал! Пак ти казвам, ако искаха да е мъртъв, вече щяхме да варим жито за Каскета!
103
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: не го знам, но е факт, че нямаме нито един осъден на ефективна присъда политик. Нямаме нито един голям бос в затвора, има някакви дела който се водят срещу лица който дори не са в държавата. Все едно да съдиш Сталин, да ще го осъдиш, но смисъл нулев защото той е умрял и няма как да се приложи наказание. И да осъдят Черепа или Цветков какво ще стане? Колкото и Путин като осъдят. Да ще има присъда, но няма да я излежи. Пясък в очите и симулиране на дейност!
102
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Гешев разбита джоба на БСП , ето защо имат мотив.Всички олигарси търсени и затворени са спонсори на БСП. Килърите също бяха техни спонсори. Ето защо е омразата срещу Гешев, а също и срещу Бойко. Разбута джоба им.Радо не идва ли от БСП.....ААА май и той от там а?))
101
2
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Радо , как да нямат мотив за покушението на Гешев?Някой по долу ти написа част. Минава ли ти през ум, че президента Радев е също с мотив. В момента,когато загуби имунитета си, Гешев ще предяви и към него разследване. В момента го спасява имунитета му от разследване. Ти минавал ли си през този път? Аз стотици пъти, знаеш ли колко хора са избутани от пътя там и са написани като нещастен случай. Единият е Чукачев, чувал ли си за него? Защото цялата местност около Самоков знаеше кой е той.
100
0
 
4
 
! Отговори
До Радослав преди 1 година
Ами по спомен и Банев и Арабаджиев и Стайков полежаха в затвора,а виж с колко пари се разделиха,те и останалата шайка от червени крадци те си знаят!
99
2
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ОТ ДС/ БКП преди 1 година
Искат ДИКТАТУРА- защото изпускат властта!
98
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 95: а колко от тях са в затвора? Черепа си пече тумбака в Дубай, Цветанов колко години вече си живее живота в съседна Сърбия на една плюнка разстояние. Колко от тези които назова са в затвора или нещо ще се промени като махнат Гешев? Нали следващия може да е като Кьовеши и да върши работа, а не само да симулира. Колко се измъкнаха по терлички докато Гешев ги пазеше? Прокурорски син се разхожда из Перник докато го съдят, убиеца на Милен Цветков колко години се влачи делото под домашен арест.
97
4
 
3
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е преди 1 година
Главната пречка да се установи модела на руската путинова "ПРЕЗИДЕНТСКАРЕПУБЛИКА" В БЪЛГАРИЯ!
96
2
 
2
 
! Отговори
До99 преди 1 година
Ами той и затова беше въдворен във власта,лоестият беше овладял всичко,с избори беше нереално да бъде съборен,червените бичмета(олигарси)решиха,че най сигурно и най евтино ще им излезе да курдисат съществото на власт,след което той да овладее ситуацията,първо с пуча който спретна,след това и с новите месии,шайката"променители" А разходите с Лихвите за цялото мероприятие-13 милиарда ги платихме ние посредством раздадените субсидии на същите тия"другарчета"
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холивудски екшън, нищо повече.
94
0
 
4
 
! Отговори
Това е тъп ход! преди 1 година
СЕГА ВСЧКО ЩЕ ЦЪФНЕ НАЯВЕ И НАИСТИНА ЩЕ НАСТАНЕ ЖЕГА У БЪЛГАРИЯ!!!!