Чрез чип проследили кортежът на главния прокурор?

На този етап все още не е ясно как извършителите са разбрали маршрута на Гешев
3 май 2023 19:10, Йоана Цонева
49

Възможно е чрез чип в стикера за годишен технически преглед да е бил проследен кортежът на главния прокурор.

Тази версия изказа бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, а според заместник-директора на Националното следствие атентатът не е инсценировка.

Разработван е в продължение на дни от извършителите, коментира Ясен Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Работи се интензивно, събира се информация, която може да е относима в това престъпно деяние в различни посоки. Докато тук се предполага, че това деяние е подготвено старателно и продължително във времето от хора, които имат някаква координация помежду си и имат някакви начини за комуникация, които не са явни, а засекретени", заяви той.

На този етап все още не е ясно как извършителите са разбрали маршрута на кортежа на обвинител номер едно.

"Заради това, че има данни в чипа, тези данни са за регистрационен номер, но не само. Те по наредба са кодирани, трябва да видим дали могат да бъдат четени от други лица. Това отваря вратата за потенциални престъпни дейности", каза Божидар Божанов.

Разследването на взрива срещу кортежа на главния прокурор продължава. Очаква се в него да се включат и международни експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ми той нали сменил колата уж???много йоФтин сценарий:))) на село толкоз нискобиджетен филм :()))
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Криптираният екостикер е чипиране на автомобилите. Чипът съдържа и криптирана техническа информация за автомобила, до която достъп ще имат в МВР, пунктовете за ГТП и ИААА.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя от снимката въобще не знае какво говори, ама заема доста сериозен пост в съдебната система. Случайност, не мисля. И тоя и Гешев са там, защото са послушни и вършат работа.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чрез чип може да е проследен и,ако е отвлечен.
29
0
 
1
 
! Отговори
КОРектор преди 11 месеца
Предлагам заглавието да се промени на: "Чрез чипът проследили кортежът на главният прокурор". Нека всичко е с пълен член, нищо че "ТЕ", проследили те всичко това, са подлог в изречението.
28
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Стрейндж преди 11 месеца
Чипът е поставен вероятно а на л но. Това понякога води до прибързване при натискането на детонатора.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нашите милиционери са много зле. Една постановка не могат да направят като пората. Народът им се смее...
26
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Освен засилени проверки за трафик на оръжие, много затегнат контрол на правата на ползвателите на данни от телефонните оператори и камерите на полицията! Например охранител на обекти, който следи нечие движение по телефони и камери през цялата година! Малко подозрително?
25
0
 
2
 
! Отговори
Жуков преди 11 месеца
Тука нещата заприличват в стил Джеймс Бонд!!!Както е тръгнала работата ще вземете някоя награда от Кан!!!
24
1
 
1
 
! Отговори
Влади преди 11 месеца
Чакай бе, нали беше дрон? А защо не сателит от Дубай или Белград? Не е ли нещо по- лесно - платено агентче в кортежа, което да цъкне съобщение по НЕТа на когото трябва?! Не е било в първата кола, гаранция. Ама едва ли някой ще го потърси, щото и този някой е на хранилка.
23
2
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 11 месеца
Защо ме изтрихте бе,неграмотници?бях написал,че осколките са летели почти с първа космическа скорост,според наш'те "експерти",с три кила тротилов еквивалент.тия осколки са излезли в орбита.Сега ако МКС падне ще знаем защо
22
1
 
6
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
А защо не сим картата на телефона или в личната карта? Човекът каза, че в последният момент сменил колата!Във всички случаи технология, която се ползва широко на няколко стотин км. Някой трябва да мобилизира всички ресурси за пресичане на канали за оръжие. Това е по-важно от бежанците!
21
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 11 месеца
***,научете къде какъв член се слага,пълен или непълен,не е много трудно.ама вас май други членове ви вълнуват
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
1/3 асфалт от всички пътища и магистрали го няма , не е откраднат не е сложен , а е платено 100 % Къде са парите , Гешеф питай Бойко ?
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Магнитски 3 се задава като локомотив без спирачки! И каскета и тиквата се насYрат, защото много добре знаят кой ще бъде в списъка. Затова е и цялата тази художествена самодейност.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев е Куха кукла на конци движена от къщурката на козяк и сложена за заблуда на вярващите в демокрадцията. Не пипна никой от най-корумпираните и действащи срещу интересите на България седмични посетители на същата козяшка къщурка. И сега се опитва да разтяга локуми как бил прицел на разни кръгове и квадрати. Чу чело спазващо напълно 3-ти принцип: При демокрацията нищо не е такова каквото изглежда, то само е направено да изглежда така, за да може вашите пари да отидат в правилните джобове!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Главния каскет на Републиката, чадъра на мутрата Борисов и кликата му се обади и говори какви били политиците и колко лъжели. Ами вие бе, господин главен Прокурор, вие не лъжете ли? Или само шикалкавите и покривате далаверите на мутрите? А репликата И аз обичам да се правя на луд, шефе, ама ти го правиш много успешно на кого е бе Гешев? Цяла България те знае как се правиш на луд и търсиш само дребната престъпност по села и детски градини. Ама си траеш, щото както сам си признаваш имал си още години на тоя пост и не можаха да намерят начин да те сменят. За затвора сте всичките, барабар с теб.
16
2
 
11
 
! Отговори
Сата преди 11 месеца
Всъщност ако под професионалисти има предвид такива, които да насочили взрива в безопасна посока, тогава да - явно са направили професионална инсценировка.
15
2
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Споменахме ли, че протежето на комунистическия милицонер Боко Тийквата - Тодор Коджейков, е потомък на славна плеяда комунистически престъпници, предатели на България? Същият Коджейков в първите часове след инцидента дезинформираше, че "атентатът" бил дело на професионалисти - при положение, че устройството е заложено да кихне в дерето, под нивото на пътя?
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 13 - Много фантастипен, ама ако ти набарам липните данни и ти кажа с точност къде си бил на 18:34, 12 април, 2013-а ще гледаш кат наакан.

Спонсорирани публикации