Чрез чип проследили кортежът на главния прокурор?

На този етап все още не е ясно как извършителите са разбрали маршрута на Гешев
3 май 2023 19:10, Йоана Цонева
49

Възможно е чрез чип в стикера за годишен технически преглед да е бил проследен кортежът на главния прокурор.

Тази версия изказа бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, а според заместник-директора на Националното следствие атентатът не е инсценировка.

Разработван е в продължение на дни от извършителите, коментира Ясен Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Работи се интензивно, събира се информация, която може да е относима в това престъпно деяние в различни посоки. Докато тук се предполага, че това деяние е подготвено старателно и продължително във времето от хора, които имат някаква координация помежду си и имат някакви начини за комуникация, които не са явни, а засекретени", заяви той.

На този етап все още не е ясно как извършителите са разбрали маршрута на кортежа на обвинител номер едно.

"Заради това, че има данни в чипа, тези данни са за регистрационен номер, но не само. Те по наредба са кодирани, трябва да видим дали могат да бъдат четени от други лица. Това отваря вратата за потенциални престъпни дейности", каза Божидар Божанов.

Разследването на взрива срещу кортежа на главния прокурор продължава. Очаква се в него да се включат и международни експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че БНТ е в такова наведено положение на ДПС кадъна и не участва в разплитането на сценария. Иво Никодимов ще бъде уволнен веднага след наркомана Кошлуков. Другите телевизии няма да ги оставят на мира докато Гешев не опровергае думите си за жена и дете
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има лиедин от кортежа, който да позлва личен мобилен телефон, който не се сменя редовно?
11
7
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Да и Петков е знаел и Опуления плондер.И РУМЕН РАДЕВ КОКАРДЖАТА Е ЗНАЕЛ И ХРИСТО ИВАНОВ,КОЙТО СТАРАТЕЛНО МЪЛЧИ.НО ГЕШЕВ Е ЖИВ И СКОРО ЩЕ СТИГНАТ ДО РАДЕВ.А НА БОЙКО ДА МУ ЯДЕТЕ ЧОАНКАТА.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков със сигурност е знаел, не случайно мръсника заяви "В чужбина съм не ме търсете до вторник!".
9
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
А какво стана с...воения дрон,който е следял кортежа на гл.прокурор. Сигурно...злосторниците са го...пренасочили към Москва и Кремъл,за да...атакува Путин,като по...важна фигура естествено от Гешев..
8
3
 
11
 
! Отговори
Кого проследили? преди 1 година
КортежА, прокурорА... Толкова ли е трудно да възприемеш, че подлогът, т.е. актантът, е с пълен член, когато е от мъжки род? Явно българинът има непреодолими трудности с елементарната логика. Не различава субект и обект... С какво сме обидили Бог, че ни е лишил от мозък?!
7
2
 
13
 
! Отговори
gshf преди 1 година
Как е положението, Джеймс? Инцидент с кортежа на Каскета, сър. Така ли, Джеймс? Гръмнал фишек, сър. Какъв фишек, Джеймс? Кьорфишек, сър.
6
0
 
8
 
! Отговори
В. преди 1 година
Проверете днес.бг. Има няколко хиляди заплахи към Гелев от едно Лице!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поръчителят на атентата е платил за 3кг. качествен експлозив със 1000 сачми 13 мм. Изпълнителя обаче е заложил 300 гр. експлозив с 10 сачми от по 10мм. С което е спестил разходи и по-голяма печалба за него. Ето как корупцията понякога спасява и живот!
4
2
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
За предишните забрани за стикери и аз така като теб спорих за акта и знаеш ли какво ми казаха полицаите?''Много телевизия гледаш!''Бяха забранили всички стикери и ме накараха да изтъркам този за млад шофьор!!!!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вднага махам стикера от колата!! Не искам аз да съм следвашия проследен и взриивен заради стикера за годишен преглед. Нека ме спрат полицаи. Ще им покажа това заключение на ГДБОП!!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От времето на 90-те години не бях виждал по-голямо менте!Станахме за резил пред света!
1
6
 
26
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 1 година
НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ОТ ТОЗИ ОГРОМЕН ЦИРК КОЙТО СЪТВОРИХТЕ , И ИМА ЛИ ЧОВЕК КОЙТО ВИ ВЯРВА !