Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му

Той излезе с официална позиция
375
Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му
Снимка: БГНЕС

"Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до колата на главния прокурор, бих искал да дам пояснение, за да спомогна за преустановяване на манипулациите по темата. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май в близост до местопроизшествието, а именно: „само една случайност е спасила, както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора“, са произнесени, тъй като аз самият съм бил подведен от думите на г-н Гешев, че се притеснява за децата си." Това посочва в позиция, изпратена до БТА на директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов заявява, че съжалява, ако е внесъл объркване, че семейството на главният прокурор е пътувало с него. Като уточнява, че тази информация не е била изнесена първо от него.

"Впрочем, ако проследите медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на следващия ден – 2 май, пред сградата на Министерския съвет отговарям коректно на въпроса: „Кой е бил в автомобила с главния прокурор“, допълва директорът на следствието.

Днес вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че семейството на Иван Гешев не е пътувало с него, когато се е случил инцидентът.

"Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм тесен професионалист и не желая да бъда разменна монета в политическите „шеги и закачки“, посочва в своята позиция Борислав Сарафов. Той допълва, че България е правова държава и "не ми е ясно, как представител на законодателната власт, може да иска оставката на магистрат от независимата съдебна власт, тъй като обратното не си го позволява никой мой колега".

Днес “Продължаваме Промяната - Демократична България” поиска оставката на ръководителя на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов и отнемане на разследването на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев от НСлС.

Уверявам българската общественост, че както аз, така и моите колеги, ще продължим да изпълняваме своите служебни задължения обективно, професионално и безпристрастно – единствено съобразно фактите и закона, завършва позицията си Сарафов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Гешеф е вече ясна.Фа бъде убит бодигард.Част от охраната.Нещата са очевидни Бомбата е била оразмерена да не засегне Гешеф в бронирания автомобил.Но точно да порази охрана.Късмет и случайност.Защото Гешеф е искал да излезе на другия ден И да организира протести Срещу кого?....Срещу мафията ли?....Цирк....
274
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някакви смотльовци осъждат главни прокурори хахххахаххахаххахаха ей тъпоъгълници
273
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 304....На такава длъжност, каквато е Сарафов , няма право на грешно чуване.Веднсга на другия ден да си подава оставката.Ако ,,неправилно " е чул , и арестува Гешеф.?Защо не разбра неправилно Гешеф .Например , че Гешеф сам признава , че си е поставил бомба.А разбрал другото....На халосан ли ще се прави На тая длъжност която взема....Пази Боже България
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм че това е краят на престъпника доносник гннооом! След такава мега излагация престъпните хиени в доносническа българия ще го разфасоват ххахахххахаххах
271
0
 
5
 
! Отговори
Ето че преди 1 година
Отново некоректно представяте нещата - не казва, че е бил "подведен" от Гешев, а че не го е разбрал правилно ! Аман вече от журналистически манипулации !
270
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако целта е била Главния Прокурор , убийците са щели да поставят по голяма бомба.Налу все пак са ,,олигарси" с неограничени възможности.Но целта явно е друга.Фа засегнат незащитените в автомобилите полицаи и охрана И планът е следният...Веднага на другия ден Гешеф излиза с трогателно послание пред гражданите.И организира фалшиви протести...Само Батман може разобличи тоя клоуни лъжец.Това е сценарият на ,,Жокера".А кой ще му повярва...
269
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки който продължава да твърди, че атентата е истински , е заинтересован и по някакъв начин обвързан с Главния Прокурор.Знаеме , че Гербаджии и всички обслужващи мафиотското му управление ще защитават тезата .Че Главния прокурор е бил под заплаха.Тези които не са съгласни с това си личи от коя страна стоят.На народа и истината.Или на лъжата и Главния Прокурор.
268
1
 
3
 
! Отговори
д преди 1 година
послъга май сарафов, а от кратера в градинката не може да измери и 5 санта хахахаха
267
1
 
6
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е В САЩ преди 1 година
ЩЕ СЕ ВЪРНЕ СЪС ЗЛАТЕ МЕДАЛ ЗА ЗАСЛУГИ... ЗА БОРБАТА С АРЕСТУВАНИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ, С ДУБАЙ, БЕЛГРАД, МОСКВА.......
266
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъсна очевидната истина че доносническа българия е корумпирана и напазарена от престъпниците партия да воюва с основния враг на престъпниците - главния прокурор! 90% от българите го знаеха, след тези плоски лъжи на гнноома го знаят всички!
265
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето го платът на Главния Прокурор.И на следящите от Европол да им е ясно.Плснът е предвиждал и е бил следният.Бомбата гръмва и убива незащитените от охраната на Гешеф.Гешеф разбира се , остава незасегнат Веднага след тази трагедия , Главния Прокурор организира протести пред Парламента , .Протест срещу мафията.Зрелище и отклоняване на вниманието.Но жертвата ще е полицай...Полицаи.Замислете Ст на кого служите.....!
264
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето го платът на Главния Прокурор.И на следящите от Европол.Плснът е бил следният.Бомбата гръмва и убива незащитените от охраната на Гешеф.Гешеф разбира се , остава незасегнат Веднага след тази трагедия , Главния Прокурор организира протести пред Парламента , .Протест срещу мафията.Зрелище и отклоняване на вниманието.Но жертвата ще е полицай...Полицаи.Замислете Ст на кого служите.....!
263
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е зло!
262
2
 
3
 
! Отговори
ПП преди 1 година
А аз мислех, че Европол разследват вече аферата Джемкорп и НЕКСО, където българската държава беше ощетена с милиарди?
261
1
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Добре, Сарафов! Помилван си! Да влезе обвиняемият Иван Стоименов Гешев!
260
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа са наясно , че зад глупавия атентат стоят заподозрени лица.Знаят и виждат последиците , че никой човек няма да повярва на такъв театър.И искат да са по близо , за да следят из късо бутафорни те разследвания.Нсчинът на разследване е показателен.Да стигнеш до извършителите може и по не пряк път да установиш кой има интерес.А ние си го знаеме...Главния Прокурор
259
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те не раследват ли европол или както се казват в момента аферата с жьлтите павета в бг лаура кьовеши кьм кои е
258
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този който е поставил бомбата не е гл,упак....Всичко насочва на там.Целта на бомбата е да убие полицай.Убийсъвото на полицай в изпълняващ задълженията си са театър изпитан в годините.Гешеф иска да застане зад тази ,,трагедия" и да оглави бутафорни протести.За щастие планът не се е сбъднал.И Гешеф иска да излезе от ситуация...Глупаво.Но няма на къде...
257
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този който е поставил бомбата не е ***.Всичко насочва на там.Целта на бомбата е да убие полицай.Убийсъвото на полицай в изпълняващ задълженията си са театър изпитан в годините.Гешеф иска да застане зад тази ,,трагедия" и да оглави бутафорни протести.За щастие планът не се е сбъднал.И Гешеф иска да излезе от ситуация...Глупаво.Но няма на къде...
256
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де европейската прокуратура ли поема раследването заедно с - следственна служба