Милчев: Батерия на тротинетка не може да се самозапали без причина

Зареждайте ги на терасата или в гаража
18 май 2023 10:12, Стела Стоянова
91

"Важното е, че няма жертви и пострадали. Странно е случилото се", заяви управителят на фирма за електрически тротинетки и един от основните вносители за България - Ивайло Милчев, в студиото на "България сутрин". Поводът е избухнала батерия на тротинетка в дома на музиканта Цветан Недялков вчера.

„Възможно е да възникне пожар от гледна точка на това, че в една батерия има множество батерии, изградени от химични елементи. Въпросът е да се открият причините за неговото възникване“, каза Милчев

По думите му е странно какви огромни щети са нанесени от избухването на батерията.

"Батерията съдържа химични елементи, може да възникне пожар, от голямото налягане може да има взрив, но това не е бомба, която да избие дограмите и стените на даден апартамент. Възможно е да се предизвика инцидент при неправилно съхранение на батерията. Теоретично е възможно да се случи и по време на ползване на тротинетката. Но има някаква причина, някакъв удар, намокряне, тя не може да се самозапали без причина", категоричен е Милчев.

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че в световен мащаб годишно се случат 10-15 възпламенявания на електрически тротинетки, но се използват стотици хиляди.

Защита от презареждане имат и батериите, и самите зарядни.

"Възможно е да възникнат дефекти при производство, при експлоатация на батерията. През последните години индустрията търпи голям ръст, производителите са под голям натиск от очакванията на хората. Възможно е някъде да се допуска влошено качество", коментира вносителят на електрически тротинетки.

Ивайло Милчев призова хората да четат внимателно инструкциите за експлоатация на тротинетките и техните зарядни.

"Всеки производител и търговец има ръководство за употреба, малко хора го четат, за да знаят как да я експлоатират. Взимат, карат и я използват както намерят за добре. Винаги батериите трябва да се зареждат с оригиналното зарядно. Преди зареждане трябва да мине поне половин час, за да може батерията да се успокои, а след зареждане, преди каране, отново 30 минути. Зарядното трябва да се извади от контакта. Възможно е защитите за презареждане да откажат да работят", разясни Милчев.

Той посъветва собствениците на електрически тротинетки да ги зареждат при възможност в гараж или на тераса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 50 - Така е, сам избираш, но въпросът е защо избираш български сайтове! Носталгияяя хахаха ... Мъчно ти е, че в Бг не можеш да се оправиш и вместо да се замислиш какво бъркаш ти, насочваш агресията си към обществото в Бг - голяма грешка!!! И лошото е, че не я осъзнаваш... :) ... Когато разбереш, че не обществото ти е виновно за личните ти неуспехи тук, тогава може и да се върнеш в Бг и да преуспееш поне малко. Дотогава ще си изпълнен с омраза, която разяжда теб, а не мен! Успех!
53
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
При определена честота може. Литиево йонните батерии са голяма простотия. На телефона както и да е, ама за колата... Не мерси.
52
7
 
6
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Като гледам как сте се оправили се замислям, дали имаш нещо в главата си освен вакуум ? Първи сте по бедност в ЕС и трети в света след Сомалия и Сиера Леоне СТРАХОТНА ОПРАВИЯ, ако знаеш разбира се какво е значението на думата "оправяне", но не по Герберски с 200 както казва оня който ви "оправя" ! А това, че сам си избирам къде да живея и работя означава, че съм СВОБОДЕН и НЕЗАВИСИМ и никой не може да ми нарежда например какво да "ЧЕТА" и "КЪДЕ" !
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в гаража, че да запалим всичко, нали?
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Емигрант - Виж сега, ако искам да разбера как се берат моркови или как се носят дивани, ще се обърна към теб. За други въпроси не вярвам да можеш да ми помогнеш.Хайде жив и здрав!
49
7
 
1
 
! Отговори
Абе я си яжте преди 1 година
гумените домати от Турция и найлоновите краставици от Македония, какво сте тръгнали да си купувате новости, не сте излезли още от пещерата искате "електричество" да яхате, то да не е като кон ? Късо съединение е причинило пожарът, никаква експлозия не е имало, скоро ще се докаже !
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Емигрант - Хахахахах ... По-скоро Цецо може да осъди производителя за нанесените щети на апартамента му, но берач на зеле откъде да го знае това... Балък си ти, че не можеш да изкараш и 5 лв. в Бг, и си тръгнал да обикаляш по чужбината. Та пак да питам - щом толкова много те дразним ние българите и щом сме толкова про_сти според теб, тогава защо четеш български сайтове? Не знаеш други езици ли (риторичен въпрос)?Ще ти го напиша така - оправяме се и без теб,така че нямаме нужда от съветите ти!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Examples of Lythium Battery Fires от Firechief в ютуб.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китаристът на Чагъртача умен бе, как само тарикатски и навреме и пуснал телеграма до застрахователят си ?
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Инженер уважаеми инженер, пуснах вече видео с взривяваща се тротинетка.
44
12
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Един пропаднал Чалгар с име Славчу отново успя да внесе напрежение и суматоха в оглупелия суверен ! Сега производителите на тротинетки да го осъдят за уронване на престиж и авторитет и причинени финансови загуби !А българите понеже винаги сте"много умни"не си купувайте тротинетки бе балъци, ходете ПЕША,кърджалийката ви каза, какво мъдрувате тук само простотии, никой не ви вкара насила да си купувате електрически возила,купувайте си колелета и въртете *** и без това сте свикнали да ви въртят
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Емигрант - А много знаещите емигранти защо четат коментарите на много знаещите в България? Да не би да им е мъчно за родината? Нямате ли си сайтове там, където си? Защо не четеш тях? Не стига, че е ренегат, ами и тръгнал да обижда българите. Подобни ситуации с тротинетки и като цяло с електрически превозни средства има много. Това, че някои си емигрант/ренегат никога не е чувал и чел за тях си е само и единствено негов проблем! Никой не е длъжен да те информира. Това си е твое задължение!
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си супер лигофрен да купуваш и караш това подобие на колело , малко опасно и за каращите и за околните... но това е то ...
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Застрахователните имат клауза.
40
0
 
7
 
! Отговори
Ан преди 1 година
Може да се самозапали! По време на експлоатационният период, батерията увеличава своят размер, не много, но достатъчно, че при конструкционна грешка, да бъде перфорирана, натисната или друг вид механична интервенция, която от своя страна да доведе до възпламеняване. Сравнително пресен пример за конструкционна грешка е случаят със Samsung Note 7,който бе спрян от производство и изтеглен от пазара, именно поради тази причина.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емили трепери. Отказва се от тротинетките.
38
4
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Много ЗНАЕЩИТЕ в България пак драскат простотиите си.Клипове имало как се запалват батерии на тротинетки,смешници,как тук няма нито едина гръмнала батерия с ВЗРИВ достатъчен да изтрепа една къща, а на снимката на тази тротинетка тя е цяла,ВЗРИВЪТ нищо не и е повредил,няма изкривена нито рама,нито стъпенката над батерията,стената и тя е цяла,дори мазилката е цяла по стената,СТРАШЕН ВЗРИВ КАЗВАТ МУ"ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН,смъртно опасен само за застрахователната компания!Сега мишките изпълзяват и акъл ще
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е на терасата така взривната вълна ще се насочи и ще нанесе щети на всичко наоколо. Електрическите тротинетки не им е мястото по апартаментите след като могат да избухват така. Или другия вариант е да се обезопасят. Лития взаимодейства с въздуха и така се запалва.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не било 'взрив' било запалване, не били калашници, а били компоти и не било за внос, а било за износ... Тия медии за нищо не стават.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дръжте тротинетките и телефоните на сянка.