Как ще се отрази ограничение от 30 км/ч на шофьорите?

Може би те ще станат още по-изнервени
19 май 2023 21:15, Нели Христова
105
Как ще се отрази ограничение от 30 км/ч на шофьорите?
Снимка: БГНЕС

"Значително по-къс е спирачният път при 30 км, почти мигновено, докато спирането с 50 км/ч изисква време за реакция. Струва си да се опита да се приложи ограничението, предложено от министъра". Това обясни автоинструкторът Георги Бързаков пред NOVA по повод предложението на вътрешния министър Иван Демерджиев в градовете да се шофира с 30 км/час.

В същото време той предвижда, че при 30 км в градски условия шофьорите ще станат още по-изнервени. В желанието си да изпреварят може да се стигне до рискови ситуации, каза автоинструкторът.

"Световно доказано е, че колкото повече се бърза, ще се пристигне с 5-10 минутки по-бързо, но рисковите ситуации са прекалено много и рискът е необоснован", каза Бързаков.

Той препоръча да се спазва тази ограничителна скорост, която се избере – дали ще е 30-40 дали 50 км/час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
разнообразието на псувни рязка ще се увеличи.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи аз, който си карам с 50 км/ч избивам хората по пътя, а не *** с 120 км/ч по бул. Черни връх?
79
0
 
19
 
! Отговори
Кочо Гочев преди 11 месеца
Това е върхът на демагогията! Имитация на някаква грижа за хората и всъщност пълно безумие. С 50 км в час ли са ставали катастрофите, от които искат да ни спасят? Май с доста повече от 50....Вперени в стрелката на скоростомера ще правим даже повече катастрофи и няма да можем да виждаме обстановката на пътя своевременно. Опитвали ли сте да карате по продължително с 30 км в час? Тези, които искат да въведат тази глупост, разчитат, че да тях няма да се отнася. Нали са над закона?!? Корупцията ...
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако шофираш със съобразена с обстановката скорост винаги има проблем, защото винаги ще си или много по-бавен или много по-бърз от максимално разрешената. Обаче всички сме се нагледали на всякаква безумни ограничения
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според закона за движение по пътищата ППС, което се движи с до 30 км/ч е бавно движещо се пътно превозно средство и е разрешено изпреварването му и в забранени за изпреварване участъци от пътя.
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има добре известно правило - колкото повече разрешената скорост е по-ниска от безопасната за пътя, толкова повече катастрофите се увеличават. При 30 км/ч разрешена скорост и при примерно 60 км/ч безопасна скорост за пътя, катастрофите ще да много повече отколкото при сегашните 50 км/ч.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди 1989 година разрешената максимална скорост в населените места беше 60 км/ч, а сега е 50 км/ч. Някакви без грам мозък предлагат да стане 30 км/ч, а утре ще предложат шофьорите да бутат колите си за по-безопасно.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако шофираш със съобразена с обстановката скорост няма да има проблем, защото винаги ще си по-бавен от максимално допустимата. Обаче всички сме се нагледали на всякаква фокусници
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
то с колело по бързо се движиш
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Същото като сегашното. Никой няма да го спазва защото няма никой който да глобява.. Какво като има закони? Анархията си продължава...
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проблема не е 50км/ч, а тези които карат нат този лимит, което автоматично значи, че ограничение от 30 няма да доведе от никаква полза, а само вреда. Това не е просто бавно, а изключително бавно. Шофьорите ще са изнервени. Трафика ще е увеличен. Задръстванията. Ще се увеличи и изпускането на вредни газове в атмосферата, защото ще се увеличи и пътуването от точка А до точка Б във времето. Намерете начин да се сплавите с хората които карат над лимита, а не да накарате и други да го правят!!!
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Липсата на Законно притежаване на калашници от народа ни доведе до положението във което се намираме във момента ..
69
0
 
13
 
! Отговори
До 64 преди 11 месеца
Ще ти забранят и с колелото да вдигаш повече. За колела законът ще гласи: Слизаш и буташ. После някой адамакъллия в МВР ще реши, че това е универсално решение и ще го приложи и за автомобилите - слизаш и буташ.
68
2
 
19
 
! Отговори
Шарлатанин преди 11 месеца
1. Изнервящо за шофьорите, спазващи правилата, което ще ги провокира да не ги спазват. 2. По никакъв начин за джигитите, алкохолиците и дрогите, убиващи хора на пътя.
67
0
 
18
 
! Отговори
Наднещата преди 11 месеца
При такова предложение трябва да си направим извод какъв вътрешен министър имаме...Но явно такъв заслужаваме!
66
0
 
21
 
! Отговори
Крали Марко с каруца преди 11 месеца
Най добре 15км/ч
65
1
 
15
 
! Отговори
Просто преди 11 месеца
...трябва да се ограничи употребата на дрога и алкохол, или да се увеличат наказанията за тях! В големите задръствания ,така или иначе, скоростта е 20-30 км/ч.
64
8
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Сложете високи ограничително гърбици при светофари и кръстовища и проблемът ще се реши от само себе си.
63
1
 
31
 
! Отговори
Иванов преди 11 месеца
За пореден път се убеждавам, че по тази територия власт имащите са завършени кRетЕни и Idiotи!
62
0
 
26
 
! Отговори
Незнам преди 11 месеца
За шофьорите но КАТ и държавата ще напълнят гушите с тази скорост на тротинетка.

Спонсорирани публикации