Как ще се отрази ограничение от 30 км/ч на шофьорите?

Може би те ще станат още по-изнервени
19 май 2023 21:15, Нели Христова
105
Как ще се отрази ограничение от 30 км/ч на шофьорите?
Снимка: БГНЕС

"Значително по-къс е спирачният път при 30 км, почти мигновено, докато спирането с 50 км/ч изисква време за реакция. Струва си да се опита да се приложи ограничението, предложено от министъра". Това обясни автоинструкторът Георги Бързаков пред NOVA по повод предложението на вътрешния министър Иван Демерджиев в градовете да се шофира с 30 км/час.

В същото време той предвижда, че при 30 км в градски условия шофьорите ще станат още по-изнервени. В желанието си да изпреварят може да се стигне до рискови ситуации, каза автоинструкторът.

"Световно доказано е, че колкото повече се бърза, ще се пристигне с 5-10 минутки по-бързо, но рисковите ситуации са прекалено много и рискът е необоснован", каза Бързаков.

Той препоръча да се спазва тази ограничителна скорост, която се избере – дали ще е 30-40 дали 50 км/час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
19
 
! Отговори
Жалка територия преди 11 месеца
Поредната ушева простотия от министерството на смърфовете. Първо ще ги изнервя излишно, няма предавка с която да караш нормално с 30, 30 е скорост за ускорение, не за движение, освен това въздуха ще е още по-мръсен. Да не забравяме, че богопомазаните на знак ограничение 50 си минават със 100, сега ще минават със 100 покрай знак за ограничение с 30!!!
20
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В градовете не трябва да се карат коли !!! Аз от 15 години карам велосипед и нищо не ми се е случило. Колите не вършат работа. Единствено убиват !!!
19
0
 
13
 
! Отговори
Ооо преди 11 месеца
Що не разкарате паркиранире коли от пътя, а се хващате за ограничения? То път не остана от сини, зелени зони, паркирали коли по път, по тротоар. Що не направите тротоарите по 3м минимум както е в хубавите градове, че да има място и да се разминеш и колело да караш? В Англия между някои близки градове има междуградска алея, по която да караш колело, за да не си на пътя между движението хубаво примери има и в много други държави! Позволихте да се набуха сграда до сграда, седа движение имало.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имам идея - да се направи закон колите да карат градско само на задна скорост, хем няма да бързат, хем ще внимават повече. Всички с газо напреде и арее
17
2
 
7
 
! Отговори
Как ще контролират преди 11 месеца
Трябва на всяка квартална уличка да сложат полицейска камера. Даже Швейцария не може да си го позволи.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Софийската cгaн ше измре от белодробни заболявания
15
3
 
3
 
! Отговори
вело си педист преди 11 месеца
Спящи легнали полицаи през два метра на трийсет сан тиметра височина и шикани. Да видим как ще вдигне сто.
14
0
 
5
 
! Отговори
карач преди 11 месеца
У ааа ама разбира се сега както се вижда във всяка кола се вози по 1 който я кара , сега като насадиш четирима твои хора вътре и като видиш ограничението ги изстрелваш отзад зад бронята да бутат ,за докарат до 30 км/ ч ,чиста работа хем ще си и на стопанска сметка, хитро. И от сега мога да кажа ,че от това е..не дете няма да излезе!
13
1
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Когато Господ иска да накаже някой народ, първо му взима акъла. И българите ще си платят за идиотията... утре некой пловдивски иддийод ще предложи и да се движим с 20 и хората пак ще блеят като Офци.
12
0
 
22
 
! Отговори
Чукча писател преди 11 месеца
Вместо решения, ограничения! Типично. Или ще перефразирам. Като парите за решения ги "няма", ще има ограничения!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Питай те ме как ще се отрази на градския въздух .
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Целта на това е ДА ОТКАЖАТ РОБИТЕ ДА КАРАТ КОЛА. Никоя от смъртоносните катастрофи в последно време не е от хора, спазвали ограничения на скоростта. Какво като е 50-60 километра, когато някой със 100-120 лети по улицата? Тояа същия дали ще спазва по-ниско ограничение? Или пак ще са наказани нормалните хора, а престъпниците - ще си карат както винаги?
9
0
 
9
 
! Отговори
Генади преди 11 месеца
Ами пешеходците? Налузил един скъсан анцунг и ми се прави на гъзар . Ще ми се носи с превишена скорост. Тренирал бил. Сулю.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Деца в България нямам, внуците ми говорят български като втори език, аз съм възрастен вече... Правете каквото знаете, ако искате я затрийте напълно тая прокълната територия.
7
1
 
19
 
! Отговори
Диди преди 11 месеца
Типично по комунистически. Повече от 30 години след официалното отричане на комунизма.Катастрофи правят шофьори които не спазват разумна скорост. Последния инцидент беше 160 км/ч. Ограничение от 30 км/ч наказва изправните шофьори затова че някой е карал безрасъдно.
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако това беше въведено по рано, Милен Цветков щеше ли да е още жив...
5
5
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 11 месеца
Я си вей знамето на дъгата и не се прави на отворен! Хитър бил той, папуркото...
4
2
 
2
 
! Отговори
екологист преди 11 месеца
Съгласен съм . Но да се забрани собствениците на рикши да навлизат в централните части . Защото смърафяът на пот , пръдят и цапат атмосферата. И тия дьонбелини дето си возят телесната маса вътре изпускат зловредни зловонни емисии .
3
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хитрите програмисти не караме в града. Живеем в планината до него на чист въздух. Децата ни ги карат шофьори *** градина и училище. Разбира се, ограничения няма да спазваме, не сме ние тия, които правим катастрофите. Бързото каране просто е платено, не е забранено. Важи за хора с акъл хитри програмисти с нови автомобили, не за бачкери с Е60ки и Ф10ки убийци на пътя, разбира се.
2
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ше стават по малко тежки катастрофи :)