Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!

Лидерът на "Атака": Сякаш той е измислил азбуката
24 май 2023 19:21, Александър Попов
416
Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров публикува остра позиция за отбелязването на националния ни празник и спечелената награда от Георги Господинов. Той направи това в социалните мрежи и бе категоричен, че ако Господинов е най-добрият ни автор, то той е космонавт. Ето неговото мнение.

В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор.

Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме, или българската от 9 век, когато е нямало английска. На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов.

Понеже знам, че ще скочат сорошисти върху мен, ще кажа само: на времето в елитната математическа гимназия в Ямбол питахме, когато се появеше нов ученик: от Ямбол ли е, или от селата. Е, Гошо е от ямболските села. Ама какво значение има, крещят сорошистите. Има, има....Защото ако си роден в центъра на града, който е издал първото футуристично списание в България през 1924 г „Кресчендо”, има. Имам и основание да му викам Гошо, защото в Ямбол така казват на Георги. Не Жоро - Гошо. Ямбол не е провинция, а център.

Обаче потискащ провинциализъм лъхаше от официозното тържество пред Народната библиотека. Фандъкова, милата, безпомощна като дружинна ръководителка на първото си комсомолско събрание, смутено прочете благодарност към Гошо Господинов, все едно той е измислил азбуката. След което даде думата на никому неизвестен „писател” , който половин час ни обяснява по централните ефири как най-голямото духовно постижение на България е някаква английска награда, дадена на Гошо. И накрая президентът също плати дан на политкоректното и свърза празника на Светите братя с Гошо Господинов.

Има една стара поговорка, че от данайците не вземаш нищо. А по-големи данайци от подлите англичани няма. Но всички по антибългарските телевизии кършат китки и ахкат колко сме горди, че някаква британска награда за , забележете РОМАН НА АНГЛИЙСКИ, е връчена на дундуркания от сорошистите от години Гошо. И той приема наградата на английски език на връх 24 май- денят на българския език. Нима не можеше да си произнесе словото на български и да подчертае кой е най-старият и автентичен език в Европа? Не, той се извини накрая, че ще каже едно изречение на български.

Нима не знаем, че нобеловите награди, оскарите за журналистика и такива като Букър отдавна са политкоректни морковчета за послушни псевдоинтелектуалци. Ако Христо Грозев, който взе Оскар, е разследващ журналист, аз съм космонавт. Ако Господинов е най-добрият български съвременен писател, ставам за втори път космонавт - като Александър Александров.

Най-добрият съвременен български писател се казва Виктор Пасков. А най-великият роман на последните десетилетия се казва „Балада за Георг Хених” – излезе през 80-те години в списание Съвременник.. Но за него няма Букър. За него няма аплодисменти.
Съжалявам всички аборигени, за които някаква безсмислена английска награда е по-важна от българската писменост и азбука. Съжалявам водещи и коментатори от всички тв студиа. Съжалявам кметове, нотабили и държавници , които се държат като туземци. Иска ми се да кажа:”Прости им, Господи, те не знаят какво правят!”.

Но подозирам, че знаят и това ме спира засега....

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
6
 
8
 
! Отговори
НИКИ на ЛУНАТА преди 10 месеца
Червените касапи през 1969 казват:"НИКОЛАЙ ФОЛ е стъпил на Луната преди САЩ така че го пречукайте да лъжем в полза на Нийл Армстронг"...........................Още се помни червеното комунистическо Подпалване точно на ПЕТРОВДЕН 29 юни в град ЛВОВ на домЪт на ЛЕОПОЛД ФОН МАЗОХ и е нормално да се пресметне че същите червени комунисти са взривили Света Неделя на 15 април 1925
244
23
 
18
 
! Отговори
ПАРАЛИПОМЕНОН преди 10 месеца
Волян пак е надрусал с нещо от Факултета..Билгарския език--бил автентичен език..и най стария в Европа ???......Билгарския е смешен, недодялан и един от най-новите и млади езици в света...СЪЗДАДЕН В КРАЯ НА 9-ТИ ВЕК ОТ СМЕСВАНЕТО НА СКЛАВЯНИТЕ И ТЮРКИТЕ ПРАБИЛГАРИ .
243
7
 
6
 
! Отговори
Червен Живков преди 10 месеца
Селянина с колелото от Правец Тодор Живков в последното си интервю пробутва умишлен ФАЛШИФИКАТ на ЧЕРВЕНАТА история у нас.................ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА била австрийска Римокатоличка като Никола Гешев и Цар Борис Трети а шефът им е Балабанов(истинско име Баламбанян) но нищо не съвпада освен шизофрен-червени ужбългари у нас
242
5
 
3
 
! Отговори
Подробен Red-Фенер преди 10 месеца
ЧЕРВЕНИ фенери 15 април 1925 ужбългари Има ......написал Николай Фол ..............Като ВТАСАЛА МАРА през 1946 играл ОТКРИТО че няма КАК да знае че Цола Драгойчева ще забременява от ченгетата на ГЕШЕВ още преди да са я разкрили и хванали.............Николай Фол просто намеква че е СЛУЧАЙНОСТ а не че ЦОЛА е ЧЕНГЕ на ГЕШЕВ което си личи по задействаната ЧЕРВЕНА ИНСТИТУЦИЯ ЦОЛА за Червената чест на ЦОЛА с пречукан 1954 Николай Райнов и 1955 Балабанов
241
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бащицата на Копейкин е излязаъл от алкохолната кома и се опитва да си направи поредния пиар на гърба на българския празник.
240
5
 
3
 
! Отговори
FULLъм РИЦАРЯ преди 10 месеца
Николай Фол 1925 обявява БКП за Червени фенери........1932 създава ПЪРВА школа за ДЕЦА и издава книгата "Принцесата с ДЕВЕТ пръста"..........ВТАСАЛА МАРА и 1946 НИКОЛАЙ ФОЛ издава СЛЪНЧЕВ ДОМ то ест подпаленият изгорял до основи дом на ЛЕОПОЛД ФОН МАЗОХ в град ЛВОВ и че Римокатолическата забременяла Папа е ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА която 1951 позволява Втората Петър школа за ДЕЦА на Николай Фол.....1954-1955 е задействана ИНСТИТУЦИЯТА ЦОЛА Чест-Червена...Поне от 1960 ЯНА ЯЗОВА е БОЙНАТА Лилия на Николай
239
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Излишна беше истерията и воят на актьорчетата,които се изживяваха,като на оскарите,как не се изцапаха в кафяво от толкова напъни да славят гошито.
238
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Таланта на господинчов е нищожен,колкото и да го превежда българската американка,незнайно от кои служби дошла у нас.Козелът с който тя игра в филма и така се представи на България,доказва че е на *** хранилка като господинчов.Разсипването на българската идентичност е наградено.А пързалянето е продължителен процес,особено по надолнище.
237
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Да изселим да пратим бялата златка и копейкин в Русия чрез плуване!
236
20
 
28
 
! Отговори
бг преди 10 месеца
Този руски гад още ли скверни свещената блгарска земя
235
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя пък от къде изпълзя. Аман от завистливи хора. Защо не си ходиш в Ямбол - центъра и да се самосъжаляваш.
234
8
 
20
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 10 месеца
Бялата златка не е чак толко неграмотен на колкото се прави за пред електората. Сигурно е чувал че латиницата която се ползва в английския език е с десетина века по-стара от глаголицата. А пък английският е диалект на френския който пък е развален латински.
233
18
 
17
 
! Отговори
до iwo преди 10 месеца
А ти "НЕдрогираният" я кажи кое от написаното е от "дрогата" и НЕ е истина..Някак напоследък стана много модерно да си от "яките",демек западняците и сие и да плюеш и лаеш по всичко руско,но речника ти е доста бедничък като използваш тези клиширани думи като "изпий си хапчетата',дрогата ти е виновна".......
232
3
 
4
 
! Отговори
Незнам но факт? преди 10 месеца
Разкъсай майка си на парчета Александър Фол както пречука баща си тананикал фронтменът на Нова Генерация после тананикал "Само двама,Николай Фол и Яна Язова,Само двама" и го чули от Червена ужбългария..............................КРИСЧЪН ДЕД от САЩ е сред основателите на ДАРК УЕЙВА и фронтменът им през 1999 на доброволни начала се самоубива чрез обесване като Васил Иванов Кунчев-ЛЕВСКИ.........................А можеше 11.09.2001 да го НЯМА
231
5
 
17
 
! Отговори
Върджил О'Хара преди 10 месеца
Най-голямата заблуда на българина е,че комунистите се крият зад ,,червеното знаме.А истината е,че комунистът няма нито цвят,нито партийна принадлежност,нито етнос,нито религия,а най-вече Родина.Това е най-ниската прослойка на всяко едно общество,готова да продаде роднини,сънародници и всичко що е живо за да бъде той повече от останалите.Познавам хора от преди 10-ти,те развяваха съветското знаме,после развяваха знамето на СДС,после на ВМРО,после знамето на Европейския Съюз,сега Българско,а после?
230
11
 
15
 
! Отговори
Да изселим преди 10 месеца
Бялата Златка от България!
229
11
 
16
 
! Отговори
iwo преди 10 месеца
дали от дрогата човек стаа такъв или просто си такъв ,,***,,
228
3
 
2
 
! Отговори
Наградата Кукър преди 10 месеца
Наградата печели: Кичо лайк мъни
227
1
 
7
 
! Отговори
Лилия от 1960 Язова преди 10 месеца
В НАВЕЧЕРИЕТО на 1974 на ЧЕРВЕНАТА "антихитлеристка" Отечествен фронт-Г кървава червена партизанска шайка вече им било ясно че 'САМО ДВАМАТА" Николай Фол и Яна Язова са ги направили за СМЯХ......................Общо взето още от 1969 ЯНА ЯЗОВА като истински непримирим криминален полицейски следовател искала 1969-1974 да се даде пълна публичност и гласност на убийството на Николай Фол от БКП и е убита да се прикрие това умишлено убийство.............Непримирим Антикомунизъм плюс Хуманизъм
226
2
 
19
 
! Отговори
Интересно но ЗАЩО преди 10 месеца
В последните 10-20 години,на 24ти май,никой не се сеща дори и да спомене Възрожденските поети и писатели???? Интересна политика на Министерството на Образованието. Какво стана с Ботев,Любен Каравелов и всички дали своят дан за българската просвета? Никой не се сеща дори да им преиздаде творбите,та трябва децата на България да ходят да тропат на непознати стари хора за стихосбирки,разкази и прочие? Министерството на Просветата,дне е Министерство на ***!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации