Деца стреляха в училище, има наранени от пластмасови сачми

Около 10 пълнителя са били изстреляни по пострадалите
25 май 2023 08:50, Елка Василева
44
Деца стреляха в училище, има наранени от пластмасови сачми
Снимка: bTV

Деца стреляха с пистолет с пластмасови сачми по други деца в двора на столичното 53-то училище “Никола Хрелков“. Има наранени ученици.

Малко преди 18 часа на 23 май в училището деца от четвърти клас играят футбол. Играта им е прекъсната от изстрели от страна на други 12-, 13-годишни ученици, предаде bTV.

Около 10 пълнителя са били изстреляни по играещи деца, като всички са уцелени, а някои дори са наранени, защото са уцелени по главата, врата и рамото.

Не е ясно защо се стига до тази стрелба. Децата са помолили нападателите да спрат да стрелят по тях, но те продължили. Цялата ситуация е продължила около 20 минути.

„Ами, играхме на това игрище футбол и дойдоха може би шестокласници със сачми, даже още преди да влязат, започнаха да ни стрелят и ние се опитвахме да им кажем да спрат, даже излязохме от училището и те ни подгониха“, каза едно от пострадалите деца.

„Започнаха много да ни стрелят. Уцелиха ни по главите, в корема и ръцете“, допълни друго.

Уцелени с жълти пластмасови топчета, децата описват оръжието като еърсофт пистолет.

„Пистолет, който има пластмасови и метални топчета, а момчето, което ни стреляше, сигурно ни стреляше, защото сигурно има някакъв проблем“, допълни детето.

Децата изпитали силни болки. Част от тях са насинени и със спукани капиляри. Свидетел на стрелбата става и Изабел.

„При което се чу един писък, съответно едно дете беше уцелено в главата и след което едно във врата. След това един четвъртокласник започна да се моли на тези, които стреляха, да спрат. Според писъците, които чухме с най-добрата ми приятелка, така както, бяха уцелени, децата не беше добре изобщо. Мисля, че се познаваха, но не ми изглеждаше сякаш да имат някакви проблеми във взаимоотношенията, съответно тези, които ги стреляха бяха на възраст 120, 13-годишни“, разказа тя.

След като деца стрелят по деца, извършителите бягат в посока парка на Горна баня.

„Стана ни гадно, нямаше как да се замесим, просто наистина беше ужасно. Минаваха хора, тези, които стреляха не се съобразиха и с това. Тук имаше една майка и един баща с техните две малки деца, които също слава богу също не бяха уцелени, но никой нищо не можа да направи по въпроса“, разказа още тя.

Вечерта не е имало персонал в училището заради 24 май. Децата не са видели да е имало и охрана на работа.

„Като цяло бяхме доста изплашени. Едно от тези, които стреляха, знам, че беше в това училище, но го изгониха, защото нямаше добро възпитание“, добави свидетелката.

Подобна ситуация се случва за първи път, допълват учениците. А от училищното ръководство отказват да коментират инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Обзалагам се, че е имало и метални сачми, щом има толкова силна болка и наранявания. Миналото хилядолетие в службата ми се наложи да използвам много старо пневматично оръжие с калибър 12 мм. Нападателят буквално припадна от шок, но се свести след десет минути с белезници и спукани две ребра. Последва бърз процес и на следващия ден беше в затворническа болница. Има да си мечтаем за нещо такова в България.
33
2
 
11
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
Едно време имаше ТВУ, там превъзпитаваха по доста либерален начин такива като тези гамени. Да минат през ТВУ, да ги минат десетина батковци и повече нема да пирпарят до еърсофта и да стрелят по други деца.
32
6
 
13
 
! Отговори
@@@@ преди 10 месеца
Същия ефект дори по-опасен може да осъществи с прашка или тръбичка с фуниики .Стига писахте глупости за стрелби в училищни дворове . Това е хулиганска проява , а не стрелба .Търсите сензации , като под вола теле
31
1
 
25
 
! Отговори
Боянов преди 10 месеца
Възпитанието е отговора ,какъвто и да е въпроса.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам що забраниха пердаха. Точно него, нямам предвид бой до смърт, а шамаренето. Няма умрели от него, напротив, научаваш се да внимаваш какви ги вършиш и да мислиш преди да правиш глупости.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия пистолети са ужасни, също и едни други с патрони, уж от мек дунапрен, но с твърда пластмаса отпред. Според мен сачми и патрони от пвц трябва да се спрат от продажба.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стреляхме се преди години с карфици и прашки, ама не като герои, ами гледахме да е по-далече от възрастните, че иначе пердахът не ни се разминаваше, без значение от кого, тогава не беше забранен, и конското вкъщи + още някой възпитателен шамар.
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ако това се беше случило през 90те, ония 2-3 дришльовци щяха да са се прибрали със сини оченца от сигурно 10-те момчета койото са играли футбол и повече нямаха да стрелят ама евроджендъри не искат да скочат да се бият, само клякат и залягат на това се учат децата в днешно време
26
2
 
33
 
! Отговори
тик ток преди 10 месеца
в къщи звучи чалга , маминка и тати са у фейсо . абе държавата е длъжна да се грижи и възпитава дИцата . мдааа!
25
10
 
24
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Типичните формирования на "ИВРИЙО АМЕРИКАНИСТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ". Единственото което въпросните са ни донесли е липса на контрол, възпитание, патриотизъм, права на нормалните. Държавата е поробена от Американската Колониална империя наричаща себе си "СЪЮЗ". Длъжни сме да участваме в чужди войни. Дават се права на престъпници, самоизбиращи си пола, малцинствени групи, чужди НПО - та и пр. Това е печалбата ни от този "ВЕЛИКОЛЕПЕН ЗАПАДЕН СВЯТ".
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
10 пълнителя - напрао си ги смлели на кайма, и после мама вика "въъъъй, цялото си на петна, да нямаш шарка мойто момче", а то " не мамо, едни батковци ни пуцаха с пищаци"
23
21
 
14
 
! Отговори
Руди преди 10 месеца
И ние едно време сме се стреляли стакива пистолети, но не помня да е пишело по новините. Голяма драма, няма що. Сбил се някой и айде по телевизията, това са деца нищо толкова не са направили. всички реват и изкават мнение, но ккогато дойде време да се гласува си седят вкъщи и после реват, че ни е зле държавата. Държавата е такаква, каквито са и хората в нея.
22
1
 
14
 
! Отговори
ехооо преди 10 месеца
,,,,,, съответно тези, които ги стреляха бяха на възраст 120, 13-годишни,
21
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, що за статия е това? Ние се стреляхме с такива пистолети постоянно. Слагаш очила и си топ.Жълтите гумирани бяха най-точни, и не се разпадаха в цевта.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Teзи възрастни къде са бля ли. Отива се на бегом до малките лай ненца и им се чупи оръжието у плоските глави и после бой до омазване на бельото с екскременти. Децата не трябва да се молят да спрат да ги стрелят, а заедно да нападнат нападателя и сега заглавието щеше да бъде различно. Робсло самосъзнание. Да молиш насилник да спре. Тези само от насилие разбират.
19
3
 
4
 
! Отговори
10 пълнителя преди 10 месеца
с колко сачми е всеки пълнител?
18
1
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 10 месеца
Не си прав, точно днес не знае човек дали и как да се намеси. Нямаш право да го удряш, да го обиждаш, да го унижаваш, току виж си изял тупаник от родителите му, че си си позволил да му погледнеш накриво отрочето или да му кажеш нещо. Иначе и аз това си помислих, ако е имало кой да им обърше по един шамар, та да им завърти *** около врата, може и да не се сетят повече да стрелят.
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
днес стрелят с сачни, утре ще стрелят с истински патрони
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето ви Америка, пренася се, добре, че не сме като в Америка, щеше да има трагедий. Във повечето държави тея пистолетчета са забранени .Ами ако попадне в окото ?)
15
1
 
25
 
! Отговори
Teo преди 10 месеца
Е, хайде! И ние на времето играхме на фунийки. Жената Днес беше най-дефицитното спсание, какво говорим за оризова хартия или лак. Дори и с игли фунийки сме си правили. Ноооо - с едно уточнение - играехме един срещу друг и сами си изработвахме оръжията. Ако някой, дори и от противниковия отбор се нарани лошо, всички спирахме и помагахме. Сега - някакви гащници купили еърсофт и що да не пострелят по нищо не подозиращи деца! Ей за тия трябва Макаренко!