Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?

Родителите твърдят, че не й е оказана адекватна помощ
29 май 2023 09:00, Нели Христова
128
Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?
Снимка: БГНЕС

27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница "Св. Георги" без лекар да й окаже медицинска помощ.

За това разказа Цвета Станева, майка на младата жена, пред NOVA. Според майката на Елисавета не й е оказана адекватна първа помощ, а поради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.

Елисавета била приета на 9 май приета за лечение в "Св. Георги" със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, разказа Цвета.

На 14 май в неделя семейството отишло отново на свиждане. Видели я от прозореца, а след това се чуло шум. Влязла санитарката и започнала да вика "Ели, Ели". Санитарката започнала да звъни, а родителите влезли в клиниката. По коридора тичали хора и успели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.

"Нямаше медицински лица в стаята", категорична бе Цвета.

След 10-15 минути дошла линейка.

"Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали", твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, но накрая натоварили празна носилка в линейката.

"След около час дойде автомобил на охранителна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и медицинска сестра да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната дейност", твърди Цвета.

От болницата твърдят пред Нова телевизия, че момичето е починало от основното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни болести.


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Мнение. Лекарите в България са като всички останали в България. Не може да е иначе. А в частност при тия ДжиПи-та работата им се състои в писане, рецептурни книжки за безбой пенсионери и лекуване на всички болести с едни и същи много скъпи лекарства.
14
5
 
29
 
! Отговори
Велин от Велинград преди 6 месеца
Всеки случай е конкретен, но като цяло срещу българските лекари се трупа недоволство в обществото, по-скоро справедливо.
13
6
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Чужденците, които живеят в България са възмутени от нивото на българсщото здраеопазване, груби, некомпетентни, неадекватни лекари. После се чудят защо ги биели. Защото хората в безсилието си, отчаянието и болката очакват помощ и хуманно отношение от лекарите, а получават грубо и незаинтересовано отношение.
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо не разбрах !!! Как е обляна в кръв пък била с обезводняване ?
11
8
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 6 месеца
Лекарите в България са просто ужасни. Такива са и в болницата в Бургас.
10
3
 
38
 
! Отговори
Учуден преди 6 месеца
Е някой ще ми обясни ли как така момичето е било в болницата, а те викнали "Бърза помощ"??? Прилича ми на един случай където умиращ в чакалнята на Спешното човек звъни на 911, за да му помогнат... Смешно, нелепо, аматьорско, трагично е нашето подобие на здравеопазване
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Аз ......те може да кажат и ,че е извънземна ......
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В тази болница регулярно стават подобни неща и се прикриват - говоря за неоказване на лекарска помощ навреме, извършване на операции без нужда, извършване на по-скъпа и инвазивна операция когато е имало възможност за по-лека. Има и светсни доктори, но има и много некърници и ламтящи за пари.
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МУ-Пловдив и болницата към него са семейни учреждения, направете справка на катедри, клиники и т.н. и ще видите цели родове, да няма детето на вожда да е в неделя на работа
6
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Едва ли има нещо вярно в новината, освен че жената е починала.
5
20
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Според родителите нямала сърдечни проблеми Добре де, родителите ли определят или лекарите дали даден човек има сърдечни проблеми?!?
4
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това не са лекари, а някакви некадърници и психопати. И имаме само такива в тази умряла държава.
3
22
 
25
 
! Отговори
Болницата преди 6 месеца
Лекарят бил на съвещание на партийната структура на "Продължаваме простотията" , затова липсвал от работното си място.
2
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бог да я прости! Съчувствие към близките й! Не се учудвам, че няма лекари. Три-четвърти от завършващите медицина млади кадри напускат България и отиват в страни от ЕС. Там работят при по-добри условия и с по-високи заплати. И това не е от вчера, а от доста години, в които една застаряла сикаджийска мутра ни убеждаваше, че е построил рая на света!
1
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
После защо ги бият хората , ами май си заслужават , аз бих ги заровил ако е моята дъщеря . Лекаря къде е-на кафенце , а после и охраната идва да ги пази защото са невинни да бе да....