Майка на 2 деца се бори с множествена склероза, нуждае се от помощ

Единственият шанс за спасение за Весела е присаждане на стволови клетки
31 май 2023 20:15, Красимир Ангелов
17

Майка на две деца се нуждае от финансова подкрепа, за да се лекува от множествена склероза.

Весела Николова е от София. Преди 12 години е диагностицирана с множествена склероза. При раждането на второто ѝ дете здравето ѝ се влошава.

"Минала съм различни терапии, спиране на пристъпите, експериментални лечения, добавки, но болестта прогресира. При мен просто формата на множествена склероза е прогресираща и то доста бързо", коментира тя.

Единственият шанс за спасение за Весела е химиотерапия с присаждане на стволови клетки в болница в Москва. Лечението струва 50 000 евро, сума непосилна за семейството ѝ.

"Лечението в Москва зависи от степента на увреждането и формата. На мен ми дадоха между 70-90% шанс за спиране на болестта и евентуално възстановяване на двигателните ми функции. Като разбрах за това лечение, така се обнадеждих, че мога да се излекувам, да си отгледам децата", отбеляза още тя.

Всеки, който има възможност да помогне на Весела може да дари средства на:

Дарителска сметка: Весела Николаева Николова
IBAN: BG38STSA93000029884330
BIC: STSABGSF

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
Във всеки един момент, всеки от нас може да се разболее тежко. Вие също не сте застрахован. Особено, ако съдя по гнева в изказа ви. Няма да е далеч този момент. Но дамата от снимката ще живее още дълго
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали разни партии само се биеха в гърдите как нямало да вземат субсидията от държавата, пък после се оказа, че са си я прибрали. Ами да се включат да помагат именно на хора, които нямат шанс да съберат шари за лечението си. Като искат да изградат организация с тези пари и да решават таакива проблеми, а не да лъжат, че "не можело да ги върнат на държавата".
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мне, помощ от мене никаква. 100 тояги на голо и децата да ходят в други семейства. Безотговорен егоизъм и безгранична наглост да се търси помощ. С тази диагноза е престъпление да се забременява. Съжалявам за грубите думи.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много глупаво решение е взела тази жена, да ражда с тая диагноза, това си е живо самоубийство. Сега търси начин за лечение, ама малко акъл на времето щеше да е бил от полза. Все пак и желая късмет, макар че доколкото знаем от учебниците при това заболяване няма обратен път назад.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това да не е същата болница, в която навремето беше Вера Кочовска за присаждане на стволови клетки? Доколкото си спомням тя каза, че е най-добрата в света и дори имаше мечта да бъде открита такава болница и в България
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Москва?! Родила второ с тази диагноза?! Тая е за затвора, бе! Да не говорим, че може би си е знаела диагнозата и при първото раждане.
7
5
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 10 месеца
Наглите бачкери антиваксъри със заплати в плик крадете милиарди месечно, така че не ми говори за ваксини.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо на жена с такава диагноза се позволява да снася второ видимо на много по-малко от 12 години, откакто е диагнозата?
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дайте paypal акаунт.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма пари, отидоха за оръжиязна Укропитекия и хрантутене на укропитеци по курортите.
3
0
 
13
 
! Отговори
Свидетел преди 10 месеца
А мой приятел на 32 г. го диагностицираха с демения - 2-ра степен. Вече е на легло, нямате си представа колко е тежко да гледаш млад човек на легло! Майка му и баща му го гледат. На пемперси е. Болестта му напредна, не разпознава никого, чакат го да си отиде. Поне няма жена и деца, които да страдат. Лекарите казват, че деменцията и склерозата, както и Паркинсона поразяват все по-млади хора
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами няма пари държавата да и помогне, как ще има?! Колко ще събере вече женицата от обеднелия народ като дарения. Помощ за украинските майки има, а нашите да умират. За този геноцид към нас ще си платят виновните. Нищо не е забравено и няма да бъде.
1
1
 
13
 
! Отговори
Руси преди 10 месеца
За такива нужди трябва да се харчат пари ,а не за машини ,избори и алабала. Ние се приемахме в най-мизерната държава ,където хората само страдат !