Две шествия, два свята - София Прайд и "Шествие за Семейството"

Полицията ще охранява двете събития
17 юни 2023 06:30, Александър Попов
501
Две шествия, два свята - София Прайд и "Шествие за Семейството"
Снимка: БГНЕС

Две шествия, два свята, въпреки, че и двете минават под надслова на семейството. Днес в столицата ще се проведат две масови събития - София Прайд и "Шествие за Семейството", което на практика противопоставя привържениците на модерния в момента западен либерализъм и от друга страна - консервативно настроените българи.

"Шествие за Семейството"

То е част от "Месец на семейството". През 2022-ра дадохме началото на международната инициатива "Месец на семейството". Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс, съобщават организаторите.

Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство. Шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата.

То ще започне в 15:00 ч. на площад Света Неделя в столицата.

Шествието, което цели ясно и точно:

Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса "Как се отнася до подобряване на демографската ситуация". Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос - защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

Довършване на започнатото въвеждане на ЗП "Вероучение" в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и "антилиберални" каузи и послания са само и единствено "кръпки" върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата "либерална" цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина "борба с езика на омразата". От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на "Европейски СЕМ", който да наказва медиите на континента под претекста за "борба с дезинформацията". Свобода от "кенсъл културата", която НПО-та и "правозащитни организации" копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.

Ако се припознавате в каузите ни - конкретни, ясно изразени и формулирани вече и юридически от екипа, с когото работим, заповядайте на шествието ни. Имаме нужда от вашата подкрепа. Имаме нужда от всеки човек, за да спечелим тази битка“, заявяват още организаторите.

Темата за семейството е фокус на София Прайд 2023

София Прайд, най-голямото шествие в защита на човешките права в България, също ще се проведе днес, 17-и юни. Тази година фокусът на събитието е многообразието от семейства и важната роля, която семейството има за ЛГБТИ българите. За първи път 11 български семейства ще застанат с лицата и имената си в подкрепа на кампанията "Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023".

Галина Георгиева, мениджър на висока позиция в голяма международна IT компания, е едно от лицата на София Прайд 2023. Тя взима участие във фотосесията и кампанията заедно със съпругата си Елена и техните син и дъщеря. Двете жени сключват граждански брак в Малта, тъй като в България това е все още невъзможно. Галина споделя: “Ние възпитаваме нашите три децата да обичат, а не да мразят. Затова и всяка година нашето семейство е на София Прайд. Събитието е много празнично, но не трябва да забравяме, че е и протест. Все още ЛГБТИ партньорите в България не могат да сключат законно брак у нас.”

Темата за семейството присъства и във визуалния символ на Прайд тази година, който е вдъхновен от българския фолклор. Визуалната опаковки включва елементи от българското везмо и килимарство. Това е поредният прочит на традициите, използван в комуникацията на Прайд, след като кампанията по повод 10-тата годишнина на шествието използва кукерски маски.

През 2022 година юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо се цели атеизъм,второ анти християнство йоги и медитации също допринасят,трето разваляне на морала и човека от божие чадо става бездуховен сатир,основната цел е безплодието стерилитета за което допринася разрешението за марихуаната, изолиране на човеците от общество и семейство за да станат сами и лесно манипулириеми и т.н..Редукция
380
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не може ли двете шествия да се срещнат на някой площад и да се разберат като хората,вместо да обикалят по улиците и уж да се търсят.Сигурен съм че ще се разберат като хората и ще се разделят по жививо по здраво като хората.
379
2
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 10 месеца
Като напиша ПEДЕРАС и поста ми се изтрива - ами как да наричам тия извpатеняци , отpепки на природата?
378
3
 
14
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 10 месеца
Пидолите са психично болни същества. Трябва да се лекуват. Ако мъж смята, че е жена, дете, бюро, секция или диван значи има проблем - умствен проблем и трябва да се изолира от обществото с онези ризи с дългите ръкави!
377
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е нормално толкова много млади хора да са обърнали табелата (и от двата пола). Не политизирам изказа.
376
4
 
20
 
! Отговори
щази преди 10 месеца
И тази медия е с цветовете на дъгата! Всички цветни или да се ориентират към Сан Франциско или да не натрапват модел на поведение!!!Ясно е, че финансирането идва от фалиралата вече америка, но ще ги питам тия амбреееажи, като секне защитата от милицията, какво ще правят.Само шутове в главата и зъбите за тия ........
375
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тия двете, рекламирани ***, кой им нааправи децата и кой им ги роди! ... Щях да напиша ДГД, ама ме е гнус!
374
0
 
4
 
! Отговори
аман бе преди 10 месеца
До Европеец Идея Прайда ви мина,айде стига толкова!
373
3
 
11
 
! Отговори
Нормален преди 10 месеца
Да си се женят в Малта и направо там да си остават да си живеят. Проблема е много изверги се навъдиха по парламентите в цял свят и сега трябва и тях да толерираме.
372
8
 
4
 
! Отговори
Чудесна Идея преди 10 месеца
За приобщаване на хетеросексуалите към Прайда. Колко много мъже например си фантазират и мечтаят за секс с жени лесбийки. Трябва Прайда да приема и хетеросексуали и лесбийките да пускат секс и на мъже. Хубаво ще е да си един обединен Прайд на всички и чудесен секс фестивал може да стане.
371
21
 
1
 
! Отговори
Европеец Идея преди 10 месеца
Хората трябва да се разбират и да живеят в хармония. Хетеросексуалите се чувстват изолирани, което не е правилно и не е добре. Хетеро си е вид ориентация и трябва да бъде част от Прайда. Много често хетеросексуалните хора се чувстват изолирани и пренебрегвани страдат и от липса на достатъчно редовен секс и за това стават агресивни и зли. Така че трябва в Прайда да има място и за хетеро и също така да има свободен и достъпен секс за хетеро в тези Прайдове.
370
7
 
13
 
! Отговори
еврогеец преди 10 месеца
София прайд е по заповед на краварите!Ако тях ги няма тия няма да гъкнат,че както им се е събрало на ченгетата,бедна ви е фантазията!!!
369
1
 
6
 
! Отговори
. преди 10 месеца
Отврат!
368
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
София Праид защитава ЛГБТ правата а не човешките. Айде да не подвеждате народа.
367
4
 
25
 
! Отговори
Шопа преди 10 месеца
На всички "хора" от Прайд феста искам да кажа само 1 , благодарете на вашите хетеро родители ,че Ви има .
366
7
 
2
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
И двете акъл нямат. Едните по принцип, а другите не са чували за "Убий тъпака с мълчание". Тези, уж нормалните, явно толкова са глупави, не знаят, че на едно нещо, колкото повече внимание му обръщаш, толкова за по-значимо се взема то. Но това е, тъъъпо общество. Умно общество не се гради от тъъъпи хора. Тези , "умнте", можеха да свършат много по-полезна работа за този час или два, но са предпочели да си разхождат "семействата". Едни хора, които сигурно половината там са си омръзнали.
365
3
 
13
 
! Отговори
Отвратена преди 10 месеца
Личните благодарности за гей-сборището насред София да бъдат предавани на кметицата Фандъкова! Позор! Срам и позор!
364
3
 
29
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
Когато мъжът вкара половият си орган в този на жената, резултатът е красиво бебе, продължение на Творението и Живота. Когато един содомит насили половият си oрган в peктумът на друг мъж, освен болести, разпран рeктyм, депресия, прекъсване на кръвната линия и тържество на Сатаната, друго не се получава! Държава, която приема Содомията за "нормалност" и "алтернативна сексуалност" е обречена на разруха, смърт и забрава!
363
6
 
0
 
! Отговори
Любов Петрова преди 10 месеца
Прав е итателят "Шарк", като казва , че за да няма полове ; двата съществуващи пола трябва да имат еднакви репродуктивни способности .... Аз дълго време не мога да си отговоря на въпроса : *** към коя категория са сложени според ПРАЙД манифестиращите ? Защо няма самостоятелен парад на *** ? ... и защо нищо не се говори за тях по медиите ?!
362
2
 
18
 
! Отговори
адсад преди 10 месеца
Джон каква е тая врява отвън..Протест сър..Кой протестира Джон?Гей...ове, лезб...ийки и др подобни...А защо протестират Джон?За правата си сър.А нямат ли права Джон?Имат сър.А защо протестират тогава?пидираси сър...

Спонсорирани публикации