"София Прайд": Не получаваме приемане и обич, не срещаме разбиране

Дъждът и лошото време не уплашиха участниците
Обновена: 17 юни 2023 16:43 | 17 юни 2023 16:37, Анисия Иванова
662

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Започна тазгодишното издание на "София Прайд". Дъждът и лошото време не уплашиха участниците в инициативата, които се събраха в парка до паметника на Съветската армия в София, съобщи БНТ.

Участниците в проявата претендират, че празнуват семействата във всичките им багри и се обявяват против омразата, дискриминацията и неравенството.

Според тях много по-често от останалите представителите на ЛГБТИ общността не получават приемане и обич у дома и не срещат разбиране и подкрепа от околните.

"За съжаление, много по-често от останалите, ние, нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората не получаваме приемане и обич у дома, не срещаме разбирането и подкрепата, за които всеки човек копнее", казват организаторите на инициативата.

По думите им като граждани и представители на гражданското общество от години те работят за създаването на по-приемаща среда, но институциите и властимащите продължават да затварят очите си за неравенствата в българското общество. До последно маршрутът на гей парада се пазеше в тайна от съображения за сигурност.

Паралелно с тяхната проява в София се провежда и Шествие за семейството в защита на традиционните семейни ценности и за дългосрочна държавна стратегия за справяне с демографската криза.

И двете прояви протичат мирно. Полицейското присъствие е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


662
Още по темата: СофияСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
12
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Оо, както виждаш - сексуалната ориентация е много съществена част от обществената еволюция :))))
369
9
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
До 392 или там който е - пич, ти си неспасяем. Твоята мъка ще свърши, когато си отидеш от този свят. Дано децата ти не са същите динозаври като теб.
368
1
 
7
 
! Отговори
До булгарин преди 10 месеца
Сексуалната ориентация, надали определя обществената еволюция
367
4
 
23
 
! Отговори
До 389 преди 10 месеца
До БългаринАко един гей се държи нормално, облечен е прилично и не парадира със заболяването си, аз нямам нищо против него, не ме интересува с кой прави секс, той за мен си е нормален достоен за уважение човек. Но когато например видя мъж в женски дрехи, да се държи като жена, двама мъже да се целуват и т.н. това ме отвращава, както и сигурен съм 99% от хората, макар някои да ги е страх или срам да си го признаят, тоест това е неприемливо поведение което не бива да се толерира.
366
6
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Проблемът, ако не го виждаш в стотиците коментари тук - няма да си правя труда да отговарям :)
365
16
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Мнозинството нищо не определя, клоун. Ако определяше мнозинството, нямаше да си слагаме коланите в колата до ден днешен. И щяхме да висим от клоните в ролята на питекантропи. Не работят така нещата, пич, жалко е, че имаш пишещо устройство, а още не си го разбрал.
364
0
 
14
 
! Отговори
До българин преди 10 месеца
Това и правим. Над 80 процента от хората не им пука. Какъв им е проблема тогава. Никакъв. Колко престъпления или издевателства има срещу такива хора. На фона на престъпността са почти нула. Демек, обществото се съобразява с тях. Е, нормално е и те по някакъв начин да се съобразяват с обществото. Ме са длъжни, но обществото, когато ги допуска, а те опитват да се налагат някак не е ОК.
363
21
 
2
 
! Отговори
Костадин преди 10 месеца
Предпочитам баща с рокля, ама програмист с 20 хиляди лева заплата, отколкото бачкатор хетеро с 2 хиляди лева на месец.
362
8
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Заглавието е медийна провокация за шарани като теб.
361
18
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Имам три деца - прясно минали през различни детски градини и две училища. Няма такова нещо като хомопропаганда там. Единият учител в детската беше обратен, но това не му пречеше да е най-обичаният учител от всички деца. Ако възприемаш всяка среща с различната сексуалност като пропаганда - ето това е една от причините да се говори и показва. Значи можеш да гледаш филми и четеш книги за романтична връзка между мъж и жена - но другото било пропаганда. Цирк балкански
360
1
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 месеца
Между другото, гейовете с достойнство и акъл няма да ги видите на "прайд". Евгени Минчев, Васил Найденов и Азис са се изказвали негативно по отношение на това събиране.
359
1
 
12
 
! Отговори
До 379 преди 10 месеца
До БългаринМнозинство определя какво е позволено, какви са нормите на поведение и какво не е приемливо смешнико, така е в една истинска демокрация! Но очевидно ти си мечтаеш за розова диктатура в която единственото важно е какво искат гейовете - може да опиташ, но после да ревеш като се сблъскаш челно с реалността.
358
17
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Никой не иска да ги обичаш, пич. Искат да се държим с тях, както с всеки друг човек. Нито повече, нито по-малко.
357
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С кое точно ти бъркат в дирника различните - с хомопропагандата в българското общество и особено в училищата и детските градини, с исканията за отвличане на деца от нормалните семейства и осиновяването им от еднополови двойки и с исканията за смяна на пола и ***-идентичност на деца под 18 години. На вас кой ви пречи да се събирате и да си бъркате по дупките??? Ако прекратите хомопропагандата няма да има проблем.
356
2
 
12
 
! Отговори
До 377Абе преди 10 месеца
То и на мен не пречат. Никой не им пречи. Оня ден гледам две лесссбиики се държат за ръчичка и цункат. Тяхна работа. Никой нито нещо им каза, нито ги обиди, нито се възмути. Някой се подхилкваха и коментираха, ама не можеш все пак да забраниш на хората да си изказват мнението. За нас - другите сте нещо като подвижен цирк. Не ни е проблем. Толкоз по темата за правата. Имате си всички права.
355
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Дълбоки родствени връзки сме имали с Уганда :))))
354
1
 
22
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 месеца
Разгледах снимките. Еми съжалявам, но лгбт сте ми отвратителни. Не ви мразя, но недейте иска да ви обичам.
353
14
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
С политиката си по-запознат от мен. Не ме интересува политическата страна на тази тема. Но всички сме наясно, че различните в България са потискани. А те желаят да инат нормален, спокоен живот като теб и мен. Нищо повече.
352
15
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
По причина че са нормални хора като мен и теб. С кое точно ти бъркат в дирника различните, че скимтиш на умряло?
351
1
 
17
 
! Отговори
До 358 преди 10 месеца
До Българин Единствената цел на този парад на извратеността е религиозно-политическа пропаганда! За какъв тормоз пишеш? Нима в бг законите пише, че може да се бият и тормозят гейове? Нима е нормалните хора искат да бият гейове? Стига вече евтини НПО лъжи и манипулации! Тук става въпрос за много пари и власт. Това което се случва на този прайд е демонстрирането на неприемливо отвращаващо обществото поведение на едни маргинали и поставянето на ултиматуми, че обществото е длъжно да ги величае!