"София Прайд": Не получаваме приемане и обич, не срещаме разбиране

Дъждът и лошото време не уплашиха участниците
Обновена: 17 юни 2023 16:43 | 17 юни 2023 16:37, Анисия Иванова
662

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Започна тазгодишното издание на "София Прайд". Дъждът и лошото време не уплашиха участниците в инициативата, които се събраха в парка до паметника на Съветската армия в София, съобщи БНТ.

Участниците в проявата претендират, че празнуват семействата във всичките им багри и се обявяват против омразата, дискриминацията и неравенството.

Според тях много по-често от останалите представителите на ЛГБТИ общността не получават приемане и обич у дома и не срещат разбиране и подкрепа от околните.

"За съжаление, много по-често от останалите, ние, нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората не получаваме приемане и обич у дома, не срещаме разбирането и подкрепата, за които всеки човек копнее", казват организаторите на инициативата.

По думите им като граждани и представители на гражданското общество от години те работят за създаването на по-приемаща среда, но институциите и властимащите продължават да затварят очите си за неравенствата в българското общество. До последно маршрутът на гей парада се пазеше в тайна от съображения за сигурност.

Паралелно с тяхната проява в София се провежда и Шествие за семейството в защита на традиционните семейни ценности и за дългосрочна държавна стратегия за справяне с демографската криза.

И двете прояви протичат мирно. Полицейското присъствие е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


662
Още по темата: СофияСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българино малко изкривяваш фактите. Никой, на никого не пречи да се си се определя, облича, бърка по дупките и т.н., нооо е ПРЕКАЛЕНО да ти се вменява да обичаш различния, да го разбираш, да приемаш ексцесиите, парадирането му/и, да толерираш хипер очакванията и претенциите им за повече внимание и толерантност, да допускаш наглостта му да ти се навира в мирогледа и бита ти... има много различни хора, но не квичаат, налитат, демонстрират безпардонно, живеят си кротко живота и са щастливи
389
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До БългаринАз не вярвам, че хомосексуалността е болест, това доказан научен факт. Типично за всеки религиозен фанатик като теб е да отрича всички факти които противоречат на вярванията му и да ги налага силово на неверниците като мен.
388
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Приемам всеки един с различна сексуална ориентация от моята. Ако е русофил, обаче, не само че няма да го приема а ше му напраим лицето трудно за рисуване.
387
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми, то на сила хубост не става... Как да срещате разбиране, обич и приемане, като нито сте за обичане, нито за приемане! Мале, мале колко много са се измутирали хората, парада им с много сгаан. Тъжна история на човешкия род
386
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До БългаринЗначи според теб ти си много модерен и напредничав защото величаеш гейовете?
385
2
 
7
 
! Отговори
Получовек, Ганьо преди 10 месеца
Цензурата в този сайт стига нови върхове.
384
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До БългаринХомосексуалността е заболяване, така че нормално от него са страдали хора и в древността. Но никога в никоя древна цивилизация тя не е била издигната в култ, никога тя не е била обществено приемлива, защото тя е тежко отклонение от нормалността, тя непродуктивна и деградивна. Но понеже нямаш аргументи, започваш да си измисляш и манипулираш - признак на безсилие. Посочи само един животински вид със здрава популация съставена само от гей индивиди?
383
19
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Когато си помислиш, че годината е 2023-та, просто влез в днес.бг и почети малко коментари :))))))
382
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Жалка картинка :))))
381
31
 
6
 
! Отговори
Костадин К. преди 10 месеца
Предпочитам баща с рокля, ама програмист с 20 хиляди лева заплата, отколкото бачкатор хетеро с 2 хиляди лева на месец.
380
1
 
15
 
! Отговори
17 преди 10 месеца
Разбиране, не разбирам, но нали не сте ми вкъщи. Не искам и за дамонстрирате пред нея.
379
3
 
8
 
! Отговори
До 395 преди 10 месеца
До БългаринФакта че за теб мнението на мнозинството няма никаква стойност те прави опасен радикален фанатик. Ти искаш да промениш нашите закони, ценности и морал, без да ни питаш - доста опасна игра играеш, много е вероятно обществения гняв да се стовари върху вакуумираното ти междуушие и тогава ще страдаш доста. Въвеждането на технологични постижения, няма нищо общо със силовото въвеждане на социопатски политически и религиозни доктрини, но за да го разбереш ти е необходим разум.
378
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Че това си е полето за псевдоним - три имена и ЕГН ли да попълня :)))) Чета и отговарям на много хора и, ако ти се струва, че се повтарям, това е, защото и аз чета едни и същи глупости от другата страна. Не разбрах обаче аргументите ти в подкрепа на каква теза са. Да, в хода на времето едно и също нещо има различно значение. Съгласен съм. Но моето мнение е, че в днешно време нямаме морално право на дискриминация спрямо неща като полова и сексуална ориентация, които по никакъв начин не ни бъркат.
377
0
 
19
 
! Отговори
17 преди 10 месеца
Каква обич, обичайте се помежду си! Приемани сте стига да не го натрапване!!! Аз никому не споделям какво правя в спалнята си.
376
1
 
16
 
! Отговори
До българин преди 10 месеца
Това го пусна сто пъти. И докато аз вадя аргументи ти вкарваш епитети. Защо според теб написах предните неща. Точно за това. Според епохите едно е нормално, а друго не. На мен хората не ми пречат. Но цирка е излишен. Като много "умен и чел" би трябвало да си в хармония и баланс, а не само да избухваш под псевдоними:-)))
375
20
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
До колегата под мен - абсолютно. И толерантността към различните е признак на висок интелект.
374
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хомофобията е признак на ниска интелигентност! *** обича да си бие жената и детето обаче е истински мъж!
373
27
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Само един профан, който не е прочел и една книга в живота си, не знае, че още преди древногръцки и римски времена хомосексуалнистта е съществувала при хората и е била приета. Същите профани нямат представа, че в природата около нас навсякъде се среща хомосексуалност сред животните. Но!!!! Ganio моралист. Той ги разбира тез работи със сексовете.
372
1
 
7
 
! Отговори
До българин преди 10 месеца
Историята е различна. Веднъж е така, друг път иначе. Няма универсална истина. Винаги можеше да си в Сирия сега, но люлка на цивилизацията преди 3000 години
371
0
 
2
 
! Отговори
Пф преди 10 месеца
Аман от превали.