Без вода осъмнаха курорти и плажове по Южното Черноморие

Хотелиери и концесионери на плажове определиха проблемите като саботаж
11 юли 2023 13:21, Елка Василева
32
Без вода осъмнаха курорти и плажове по Южното Черноморие
Снимка: архив, БГНЕС

Редица курортни селища и плажове по Южното Черноморие осъмнаха без вода. Причината е авария на довеждащ водопровод към язовир "Камчия" и ремонт на Пречиствателната станция на язовир "Ясна Поляна".

Хотелиери и концесионери на плажове определиха проблемите като саботаж на туристическия сезон, предаде БНР.

Как е възможно в разгара на сезона, при тези високи температури, да спрат водата - питат концесионерите на плажните ивици в Крайморие и Ахтопол Николай Димитров и Галин Вълчев.

“Няма как в разгара на сезона, в тези жеги, които обявиха - жълт код, хората да внимават, водата е от жизнено важно значение. Вода нямаме от 8.00 часа сутринта. Разбирам от хората, които работят по трасето, че в най-добрия случай в края на деня, а може и утре сутринта водоподаването на бъде въстановено. Вие представяте ли си - от Крайморие до Ахтопол, до Резово, това са стотици хиляди туристи без вода в жегите”, каза Димитров.

"Абсолютно нищо не може да работи без вода. Вие много добре знаете, че като няма ток и вода, абсолютно нищо по плажа не може да работи - нито душове, нито тоалетни, нито заведенията могат да работят, абсолютно нищо", допълни Вълчев.

За потребителите на вода от язовир "Ясна поляна" аномалии във водозахранването поради ремонтни дейности има всеки вторник.

Хотелиерът от Приморско Здравко Василев каза: "Хората чакат цяла зима тези дни, за да си изкарат хубава почивка, а в един момент, когато се върнеш в квартирата или хотела и не можеш да си измиеш морската вода, просто трагедията и напрежението са големи за всички".

Сред спешни разговори с ръководството на дружеството "Водоснабдяване и канализация" в Бургас водозахранването беше възстановено в 10.00 часа тази сутрин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
У наше село нямаме вече една година вода
23
2
 
7
 
! Отговори
Милионер преди 9 месеца
Така е в България.вода няма никъде. Дори и по южното черноморие. А без вода се живее труднж. Дори и Владката Марков им ги пееше такива на българскит емутри. Такса беше по времетона другаря им на куките от ДС и БКП на другаря им Живков от Правец. Специални поздравви за шофьорите, тези обикновените български. Аз съм просто един от тях. И като тях. Благодарности за тези от Грация - Ловеч. Както и за тези от Техра.
22
0
 
11
 
! Отговори
Фитьо преди 9 месеца
По-зле сме и от Африка.Сложих да си сготвя нещо на фурна и тока спря за половин час.В Африка поне силно слънце и няма изненади.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А тези от плажа къде ходят на тоалетна? Въпросът е риторически!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
замириса на море :()
19
8
 
29
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
африканска страна, разбити пътища, фекалиите в морето, няма вода, но пък им война, замърсяване и безмитен украински внос и помощи за фашистите.... колкото по скоро се емигрира от тук по добре, осъзнайте го. Знамето на Рожен ще остане като тъжен спомен от нас на тази земя
18
2
 
13
 
! Отговори
долу ЕС преди 9 месеца
вече 15 г саботаж, следващия саботаж ще е с тока, хващам бас!!!!
17
5
 
21
 
! Отговори
Men преди 9 месеца
Пийте от морето бе, нали е чисто, някакъв и сурови миди яде там.
16
0
 
32
 
! Отговори
Велин преди 9 месеца
КАТО ПОСТРИХТЕ ТОЛКОВА ПЕРАЧНИЦИ, ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ИНФРАСТРУКТУРУТА НЕ ИЗДЪРЖА, НЕЩАСТНИЦИ.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бедните гърци които са дошли на морето
14
3
 
27
 
! Отговори
Хмм преди 9 месеца
Така наистина морето ще ни е по-чисто, тъй като няма да има отпадни води които да се хвърлят в него. Новите мерки работят на принципа - има вода има проблем, няма вода няма проблем :D
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 9 месеца
И кое му е толкова важно на това Мръсно море некачествена храна на невероятни цени пияни поляци на плажният евтин алкохол дошли АЛЧНИ собственици има само там но туристи липсват
12
1
 
19
 
! Отговори
Херо Мустъфата преди 9 месеца
На мутраците сичко им е саботаж....особенно в тимарската клоака гомнесбг
11
2
 
27
 
! Отговори
Махмут от Бахмут преди 9 месеца
Нямали вода за 2 часа и ореваха света. А реални данъци и осигуровки не плащат. За цял ден отчитат на касовия апарат 3 кафета и 5 бири, а сервитьорите се водят на половин ден и половин минимална заплата?
10
0
 
21
 
! Отговори
тия па преди 9 месеца
как без вода бе ?! цело море имат :)
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много ви е хубаво българското моренце "Шофьор"че. Вода няма. Тока добре че не са спрели (в интерес на истината) . Баби-сервитьорки . Риба и раци с гарнитура от стафилококи. Пълно с гърци .
8
1
 
27
 
! Отговори
Каспичан преди 9 месеца
Кво ривете, бе! Цяло море имате до вас!
7
1
 
31
 
! Отговори
ама нали преди 9 месеца
Mорската вода казват, че е чиста. Да пият от нея. И без това цените там са достатъчно солени, та морската вода ще им се види направо сладка на туристите
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
добре бе ***....преди 5+ месеца им казаха че ше има ремонт на Ясна поляна, понеже стената и пречиствателя са пред разпад.....що се правят че преди 5 минс са го разбрали това....
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без вода от чешмите,но с кристално чиста морска такава. Да пият фреш от кафявата тръба, докато потече от чушмята.