Екстремните температури няма да докарат безводие

Над 90 на сто от водите се губят по водопроводнте мрежи
19 юли 2023 20:07, Стела Стоянова
6
Екстремните температури няма да докарат безводие
Снимка БГНЕС

Тези екстремни температури, които засега са в кратки срокове, не могат да пресушат язовир, няма да доведат до безводие, но климатичните промени могат да доведат до стресове във водната система.

Това посочи по bTV в предаването "Лице в лице" екоминистърът Юлиян Попов.

Той посочи, че водната система в много части на страната е много зле. Над 90% от водите се губели по водопроводните мрежи, но успокои, че се работи по цялостна национална система - както за управлението на водите, така и за превенция от наводнения.

Министърът беше и категоричен, че морето ни не е замърсено и няма радиация.

Още по темата

"Няма опасност, нека хората да са спокойни. Вярвайте повече на институциите. МОСВ постоянно проверява и публикува данни, каквато и информация да се появи. Нищо не се крие, всичко се предоставя на гражданите", каза Попов.

Той смята, че има няколко източника за страха - естественото притеснение, което било нормално   всеки би си помислил, че тези замърсени води от язовира "Нова Наховка" в Украйна може да стигнат до нас. Друго нещо на което той отдава този страх е склонността на българите да не вярват в институциите, а да вярват на това което прочетат в социалните мрежи и трето - опита на руски журналисти да провалят туристическия ни сезон.

Министърът смята, че преходът към зелена енергия е много важен и значим, това е правилната посока.

На въпросът дали има опасност да загубим пари по плана за възстановяване свързан с неговия ресор, министърът категорично не, не бих казал„теоретичен шанс винаги има. теоритична опасност има, но практически не бих казал
според мен нямаме проблем с ек, ние имаме проблем с пазара. централите ще излезнат от употреби пред каквито и да е нагажименти да поемем. трябва да се създаде тази инвестиционална среда, която да привлекат инвестииции, с които да се модернизираме,
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви екстремни температури ви се привиждат? 30-37 градуса са най-нормалното нещо през юли. Световния елит вероятно плащат яка пачка за такива статии тип Ковид. Броя ги вече около по 20 на ден за ужасната "адска жега" от 36 градуса. Разчитат на това, че една лъжа повторена 100 пъти става истина. Какво следва? Локдауни в затворени комплекси и буболечки за закуска. Не се поддавайте на пропаганда, за да не ни се случи случка.
1
0
 
0
 
! Отговори
Моля? преди 9 месеца
Ракитово без вода? За Пловдив една статия без вода? Днес-а имат памет от 3 секунди