Алибегов: Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин?

Българска асоциация на заведенията ще съди "Активни потребители"
Обновена: 22 авг 2023 23:07 | 22 авг 2023 22:55, Йоана Цонева
152

Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще съдят "Активни потребители" след скандала с пробите на морската ни вода. А Българска асоциация на заведенията категорично застава зад тази идея.

"Недопустимо е това, което се случи юли и август. А това, което продължава да се случва сега, минава абсолютно всякакви граници. Ние че не си харесваме нашето - да, никога не го харесваме, и държавата не си харесваме, и политиците не си харесваме. Сега вече и туризма, и природата не си харесваме. Но това, което се случва в момента, е безпрецедентно. В средата на най-краткия сезон се появява една неправителствена организация с едно изследване, което е абсолютно недоказано", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той потвърди, че вече има и отменени резервации.

"Има от Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Приморско - хора се обаждат притеснени и си отменят почивката. Началото на септември ще разберем какви са щетите. Министерството на здравеопазването излезе със становище, РСИ излезе със становище, Министерство на околната среда и водите излезе със становище - всички лицензирани институции, които следят, излязоха със становище, че няма такова нещо, ние разпространяваме новина на някакво НПО, което се е взело много насериозно", допълни Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията е на мнение, че организацията е взела пари от друга държава с цел уронване на престижа.

"Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин? Това е атака срещу България. Тук не става въпрос, че това заведение не е вкусно или този хотел не е хубав, тук излиза едно НПО и казва: "Недейте да ходите на българското Черноморие, защото има замърсяване 40 пъти над нормата". Вие като го чуете това ще отиде ли на море с детето си? Ще отидете, но в друга страна. Това е на база на някакво си изследване в нелицензирана лаборатория, нищо общо със Софийския университет, както първоначално се каза", възмути се той.

Алибегов попита защо прокуратурата не се е самосезирала веднага.

"Ще осъдим това НПО със сигурност, ако се вземат пари - ще ги дарим за някоя кауза. На тези хора мястото им е в затвора. От взрива в "Нова Каховка" започна атаката за българското Черноморие. Ние се борим за ежедневни проби, кой ли не излезе да направи проби и да каже, че няма нищо. Единствено сме разочаровани от Министерството на туризма - 5 дни след този скандал те не са излезли със становище", подчерта той.

От думите му стана ясно, че в България почти няма руски туристи, но в Гърция е пълно.

Ричард Алибегов поясни, че в ПВУ пък туризмът изобщо не присъства.

"Хората могат да навсякъде, но при нас не е така, както се твърди", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
im-ДртiйDiN0man! преди 7 месеца
Eх, ришар,ришар, виж добре къде забегнаха наште родни туристи и почиващи по морето и наверно, защото има ЗАЩО! а именно: НАД 30 милиона туристи в ТУРЦИЯ за 7 мес.само! За разлика от там, тук местните хотел+рест. шефс ще се чудят къде ли отлетяха техните родни клиенти и защо просто вече ги нема на родното ни ЧерноМорие, след като хиляди резервации са били оттеглени през август и септембър и дали си правят нужните изводи?!
133
0
 
2
 
! Отговори
badabum преди 7 месеца
Не разборам защо този постиянно търси някаква теория на конспирациите срещу ресторантите и хотелите в България. Много е просто цените не отговарят на предлаганате услуга, обслужването куца и не на последно място морето е мръсно, а плажовете мръсни/застроени. Просто не са конкурентноспособни на Гърция, Италия, Хърватска...Вместо да се опклават и да се заплашат със съд всеки, който им каже, че не стават, да се замислят върху предлаганата от тях услуга.
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Замърсяването на водата им е най - малкия проблем. Все пак не я пиеш. Виж храната по хотелите е трагична - от човек работещ в Албена ми разказва такива неща,.че не бих ял нищо освен домат и краставица и то цели, защото ако са нарязани може да са втора употреба. Храната се преработва по няколко пъти остатъците
131
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 7 месеца
Говорят за уронване на имиджа, а си сложили за лице, някакъв тъмен субект, който сам по себе си им уронва имиджа. Обикновено се слагат харизматични личности, които освен с експертиза, могат да те грабнат с излъчване. Тоз ни експертиза, ни харизма. Дори да говори истината, никой няма да му повярва. Дори не му слушам глупостите. всеки път едно и също: дайте ни, дайте ни, намалете ни
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сами се докараха до това положение - алчността ще ги погуби. Претендират за цените, че им били оправдани, а качество липсва. Случайно ако някъде се предлага нещо качествено то е за кратко (докато изградят име) и след това се започва по обичайния метод "с пр*дня боя".
129
0
 
6
 
! Отговори
Шампоан мазна коса преди 7 месеца
Този изпълзява само покрай избори. Все някой им е виновен на туристическия бизнес. Малко да помислят да се вгледат в себе си. Всяка година едно и също говорят и нищо не се променя, а отива и на по зле.
128
0
 
1
 
! Отговори
im-ДртiйDiN0man! преди 7 месеца
Намбър 127 го каза и посочи, но пък разните му там институции, управници+хотелско-рест.бизнес тръбят, че нема замърсяване на морската вода; а пък то нашто ЧМ е затворена еко-система как и къде да се оттича, когато всичко се излива в него /от Днестър-и-Дон плюс Дунава/... И от 1 стр. едни твърдят, че нема никва повишеност на заболяванията, докато др.лекари сочат, че с 25-30 на сто са повече децата със стомашно-чревни и др.разстройства, та на КОЙ да ВЕРВАШ, но ИСТИНАта е 1 и не може да бъда СКРИТА
127
4
 
0
 
! Отговори
Мара преди 7 месеца
Този път съм съгласна с Алибегов. Толкова НПО-та имат съмнително поведение. Например ромските НПО, Хелзинския комитет, разни природозащитници. БХК номинира за мъж на годината един осъден за убийство, а ромските НПО с какво са подпомогнали хората си, не е видно. Иначе само вой до Бога, че целият свят дискриминира ромите.
126
1
 
3
 
! Отговори
киро пъпеша преди 7 месеца
Я па одих на морето с бе-де-жето и без билето. оти спах на плажо на Бургас. ядох без пари от кофите за смето. 20 дена си пекох гъзето на морето и се върнах на село черен кат кюмюрю.
125
1
 
9
 
! Отговори
младен преди 7 месеца
Какъв бизнес бе Айдибегов? Ти слънчасал ли си? Това вашето е примитивна история.
124
0
 
2
 
! Отговори
Хълк Хоган преди 7 месеца
"кой ли не" излезна да каже, че няма данни да има изследвания доказващи замърсяване. същото като тва дето гробаря го твърди, но с един известен нюанс.
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки може да види какви нечистотии се вливат в морето около комплексите и от реките, но това "лицензираните" институции не го виждат. Като погледнах справката на РЗИ Бургас за замърсяването на морето ми стана ясно как се попълва тя - копи-пасте с тук-там променени цифри. Няма как в месец август при натоварен плаж замъсяването на водата даже да не доближи някоя от граничните стойности на замърсяване с бактерии. През цялото лято според РЗИ водата е почти стерилна! Толкова за тях
122
0
 
17
 
! Отговори
QRS преди 7 месеца
Австралопитеци като Алибегов съсипаха туризма, после НПО-та им виновни.
121
0
 
14
 
! Отговори
Велин преди 7 месеца
Ти само с появата си някъде го уронваш необратимо.
120
1
 
13
 
! Отговори
Бивш БГ турист преди 8 месеца
"........." колкото и да ревеш трудно ще ме върнеш на ***, бетономорието. Вашия бранш ме прати да си харча парите по чуждите курорти. Търговията (туризма) е проста работа, но не е за прости хора. В някой уроци пише че клиента е не само да го имаш, ами и да го опазиш, или си бягал от тия часове.
119
0
 
3
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 8 месеца
Руснаците купува-ХА имоти - вече продават ;-) Няма визи, няма имоти а данъците си растат - като не си ги платят 5г - съдия изпълнител и пак ще се продадат - да здраствует специалната купуваща операция ...;-))))
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щото на българския турист му е през ура за бизнеса на хотелиерите. Все пак си плаща за да получи качествена услуга, а не да прави безплатна реклама на мрънкащия с мазната коса, и е напълно в правото си да каже какво не му харесва
117
0
 
9
 
! Отговори
Загрижен преди 8 месеца
Еййй все някой им виновен - ами направете пречиствателни станции! Повишете качеството - цената ви е твърде висока за това което давате и може и да върнете социално слабите туристи от Германия!!!
116
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защото сте кожодери!В Турция с тези пари изкарваш 7-дни и 24ч.си обгрижван и хората така позитивно те гледат дори и да не знаеш турски език,и правят така следващият път пак да отидеш там.А на нашето черноморие сухо бръснене....
115
1
 
23
 
! Отговори
Общ работник преди 8 месеца
Колко трябва да си Тъ6пп, за да оставиш това нелицеприятното с мазната коса да представя въпросните организации "Конфедерацията на българския туристически бизнес" и "Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация"? Само като се покаже на телевизора и вече знам, че ще чуя лъжи, лакърдии, обвинения и оправдания! И ще проси пари от държавата.