Алибегов: Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин?

Българска асоциация на заведенията ще съди "Активни потребители"
Обновена: 22 авг 2023 23:07 | 22 авг 2023 22:55, Йоана Цонева
152

Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще съдят "Активни потребители" след скандала с пробите на морската ни вода. А Българска асоциация на заведенията категорично застава зад тази идея.

"Недопустимо е това, което се случи юли и август. А това, което продължава да се случва сега, минава абсолютно всякакви граници. Ние че не си харесваме нашето - да, никога не го харесваме, и държавата не си харесваме, и политиците не си харесваме. Сега вече и туризма, и природата не си харесваме. Но това, което се случва в момента, е безпрецедентно. В средата на най-краткия сезон се появява една неправителствена организация с едно изследване, което е абсолютно недоказано", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той потвърди, че вече има и отменени резервации.

"Има от Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Приморско - хора се обаждат притеснени и си отменят почивката. Началото на септември ще разберем какви са щетите. Министерството на здравеопазването излезе със становище, РСИ излезе със становище, Министерство на околната среда и водите излезе със становище - всички лицензирани институции, които следят, излязоха със становище, че няма такова нещо, ние разпространяваме новина на някакво НПО, което се е взело много насериозно", допълни Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията е на мнение, че организацията е взела пари от друга държава с цел уронване на престижа.

"Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин? Това е атака срещу България. Тук не става въпрос, че това заведение не е вкусно или този хотел не е хубав, тук излиза едно НПО и казва: "Недейте да ходите на българското Черноморие, защото има замърсяване 40 пъти над нормата". Вие като го чуете това ще отиде ли на море с детето си? Ще отидете, но в друга страна. Това е на база на някакво си изследване в нелицензирана лаборатория, нищо общо със Софийския университет, както първоначално се каза", възмути се той.

Алибегов попита защо прокуратурата не се е самосезирала веднага.

"Ще осъдим това НПО със сигурност, ако се вземат пари - ще ги дарим за някоя кауза. На тези хора мястото им е в затвора. От взрива в "Нова Каховка" започна атаката за българското Черноморие. Ние се борим за ежедневни проби, кой ли не излезе да направи проби и да каже, че няма нищо. Единствено сме разочаровани от Министерството на туризма - 5 дни след този скандал те не са излезли със становище", подчерта той.

От думите му стана ясно, че в България почти няма руски туристи, но в Гърция е пълно.

Ричард Алибегов поясни, че в ПВУ пък туризмът изобщо не присъства.

"Хората могат да навсякъде, но при нас не е така, както се твърди", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Али бегай бе! Вие сами сте си сринали имиджа
93
2
 
27
 
! Отговори
Дон Кикот преди 8 месеца
Али Беков много нашмъркан изглежда.
92
2
 
30
 
! Отговори
Бегай Бегов преди 8 месеца
Защото сте алчни злобни некадърници!
91
2
 
26
 
! Отговори
Хах преди 8 месеца
Ама какъв имидж има бг мафиотския псевдо бизнес бре ей? Я се скрий!
90
4
 
39
 
! Отговори
Майора преди 8 месеца
Да г-н Алибегов никой чудж турист не иска да идва в бетонни комплекси по морето , с недобро обслужване , недобро качество на храната и високи цени ! Ако идват идват само младите отдаващи се на алкохолен туризъм! А колкото до водата може би е чиста , но има доста места където в морвто влизат фекални води!
89
4
 
38
 
! Отговори
Историк преди 8 месеца
Ти да видиш? Бил замесен световният империализъм, който искал да унищожи българския туризъм ? Всички знаем , че водата е кафява и без изследвания. Ако бяха изследвали в Синеморец, показателите щяха да са 441 пъти над нормата
88
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съдете съдете , да изкочи вонящата истина, сега лъжете но като изгубите в съда ще изгубите много повече. Та само си лаете няма да посмеете да започнете дело, защото знаете истината
87
2
 
22
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
Бг бизнес пропит от монопол....Затова храните по скъпи от Европа.Затова инвестирайте си парите в европейски държави, ще успеете.
86
2
 
24
 
! Отговори
Ричи Алибегов : преди 8 месеца
"Морето беше чисто! После аз влязох и се изкъпах в него! Резултата е..."
85
3
 
21
 
! Отговори
Гочето преди 8 месеца
Изкъпи се бе
84
3
 
17
 
! Отговори
типично и тъпо преди 8 месеца
1. Вместо да се раздухва случая, трябва широко да се рекламират нови изследвания в които нашите хора, ще докажат,че всичко е тип топ---после на ресторант, но ще ядем от храната за наши хора.2. На кадър ще нахлуем в морето , после без да ни снимат, малко дезинфекция и сме готови за ядене и пиене, с храната за наши хора.3. След всичко това , ще напоим обилно журналисти и разни блогъри, те ще докажат,че морето е до колене, става и за пиене и всичко ще е тип топ.ТАКА СЕ ПРАВИ.
83
1
 
23
 
! Отговори
ля ля преди 8 месеца
честно да Ви кажа, аз не смятам, че Вие правите бизнес по туристическите ни места! Вие грабите и гоните буквално туристите от България! целта е ясна бързо придобиване на парички в своя джоб и грабене ли грабене на момента от всеки! това не мисля че е туризъм! и то и строенето едно.... бизнес правили алчници! стигнахме до сръпски и македаунски туристи! и ромъНЕЩЕм разбира се! аа и най-гадните - евреите тъмни от исра*л!!! да Ви пик ая на бизнеса!!
82
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това,че в България няма руски туристи а пък в Гърция било пълно чия вина е аааа...що не ходят да съдят ония мижитурки дето са на дистанционно управление от онова посолство.
81
2
 
33
 
! Отговори
Смешка! преди 8 месеца
Значи вместо да оправят предлаганите от тях услуги те ще съдят хората, които говорят истината? Не 1 канселирана резервация, всичките ще загубите с глупост!
80
1
 
26
 
! Отговори
Митев преди 8 месеца
Отказах се да ходя по ресторанти. Салатата-стари домати и краставици, пържолата-срам за готвача. Скъса ме после стомаха. И това не е един път.
79
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хехе кЪв имидж бре тая мутра, ако се погледне в огледалото ща избяга от собственото си заведение.
78
2
 
36
 
! Отговори
трол преди 8 месеца
Кога ще ви съдиме за старите, претоплени манджи? За липсата на хигиена ? За заплатите в плик ?
77
2
 
39
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
А ДДС до кога ще е 9% ? Качество нула, само мрънкат..
76
10
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 8 месеца
Затвор за всеки написал, че българската ресторантска храна масово е скъпа и приготвена с немит ляв крак от най-некачествените продукти, които е възможно да се намерят, замразят и после притоплят.Само така, Алибегов, само така!
75
2
 
22
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
Браво пострелям ви. Но това не е достатъчно. Съдете всеки имал наглостта да се продриска на Черноморието ни.