Алибегов: Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин?

Българска асоциация на заведенията ще съди "Активни потребители"
Обновена: 22 авг 2023 23:07 | 22 авг 2023 22:55, Йоана Цонева
152

Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще съдят "Активни потребители" след скандала с пробите на морската ни вода. А Българска асоциация на заведенията категорично застава зад тази идея.

"Недопустимо е това, което се случи юли и август. А това, което продължава да се случва сега, минава абсолютно всякакви граници. Ние че не си харесваме нашето - да, никога не го харесваме, и държавата не си харесваме, и политиците не си харесваме. Сега вече и туризма, и природата не си харесваме. Но това, което се случва в момента, е безпрецедентно. В средата на най-краткия сезон се появява една неправителствена организация с едно изследване, което е абсолютно недоказано", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той потвърди, че вече има и отменени резервации.

"Има от Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Приморско - хора се обаждат притеснени и си отменят почивката. Началото на септември ще разберем какви са щетите. Министерството на здравеопазването излезе със становище, РСИ излезе със становище, Министерство на околната среда и водите излезе със становище - всички лицензирани институции, които следят, излязоха със становище, че няма такова нещо, ние разпространяваме новина на някакво НПО, което се е взело много насериозно", допълни Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията е на мнение, че организацията е взела пари от друга държава с цел уронване на престижа.

"Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин? Това е атака срещу България. Тук не става въпрос, че това заведение не е вкусно или този хотел не е хубав, тук излиза едно НПО и казва: "Недейте да ходите на българското Черноморие, защото има замърсяване 40 пъти над нормата". Вие като го чуете това ще отиде ли на море с детето си? Ще отидете, но в друга страна. Това е на база на някакво си изследване в нелицензирана лаборатория, нищо общо със Софийския университет, както първоначално се каза", възмути се той.

Алибегов попита защо прокуратурата не се е самосезирала веднага.

"Ще осъдим това НПО със сигурност, ако се вземат пари - ще ги дарим за някоя кауза. На тези хора мястото им е в затвора. От взрива в "Нова Каховка" започна атаката за българското Черноморие. Ние се борим за ежедневни проби, кой ли не излезе да направи проби и да каже, че няма нищо. Единствено сме разочаровани от Министерството на туризма - 5 дни след този скандал те не са излезли със становище", подчерта той.

От думите му стана ясно, че в България почти няма руски туристи, но в Гърция е пълно.

Ричард Алибегов поясни, че в ПВУ пък туризмът изобщо не присъства.

"Хората могат да навсякъде, но при нас не е така, както се твърди", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заведението на Алибегов също е интересно със своето обслужване. Преди слагаше млад персонал. Жените доста ставаха, а момчетата сервитьори имам чувството че той ги преслушваше
113
2
 
26
 
! Отговори
Изпраните гащи преди 8 месеца
Не "активни потребители" са ти виновни, красавец. На нашето черноморние плащаш 40 лв за чадър, лежиш върху ***, до главата ти летят АТВта, крос мотори, джипове дори, има огромен шанс да те набия я някой спасител, я някой сервитьор..И нашия Алибегов пак му криви някакви НПОта.Влизането ни в Шенген и падането на опашките по границата с Гърция окончателно ще сложи край на това недоносче, наречено български черноморски туризъм!
112
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На този като му видя физиономията и директно спестявам три бона от море.
111
0
 
23
 
! Отговори
Румен преди 8 месеца
Стига си ревал Алибегов, бат Бойко пак ще ти напълни портфейла, трай малко! Свършиха ли парите от Covid?
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Алибегов иска да ни каже, че всички и всичко изброено от него е на ниво. Колкото до природата - тя трябва да се пази и поддържа. Прави ли се в България (риторичен въпрос).
109
10
 
7
 
! Отговори
Абе хора преди 8 месеца
Не виждате ли, че този е поставен да работи за руските интереси по нашето Черноморие ! Това е руски актьор (има информация за него в интернет), а знаем как поголовно руснаци купуват недвижими имоти у нас, и какви изказвания се правят в техния парламент по тази тема ! Ако някой си мисли, че са просто туристи и добронамерени към нас, нека не се лъже - това са тихи завоеватели, и тяхната наглост е нараснала дотам, че вече дори не го крият !!
108
0
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Човека на дон бацо и сачева - пак риве
107
0
 
18
 
! Отговори
Лоренцо Ламас преди 8 месеца
Последните години нямам поводи дори да се усмихна, камо ли да се смея с глас, но ти ме разсмя! Благодаря! :-)
106
0
 
16
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Когато си поръчаш Лоренцо Ламас от Алиекспрес.
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така, така! На кого да се сърдят курортистите? За пречиствателни съоръжения са необходими големи пари! Кой да ги дава парите? Хотелиерите и ресторантьорите ли? А-а, не познахте! Заустваме фекалиите и отпадните води и толкоз! Те са наши, на плажуващите! Който не понася, да се изнася!
104
11
 
8
 
! Отговори
до 109 преди 8 месеца
До Дончо,прав си,да наричаш този бзнесмен е същото като да наричаш българите хора,този е обида за бизнесмените,а българите са обида за човешката раса
103
0
 
35
 
! Отговори
Дончо преди 8 месеца
Той алибегов сам по себе си, със самото си съществуване, уронва престижа на българския бизнес ...
102
6
 
19
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 месеца
А пък в Гърция и Турция до всеки плаж има пречиствателна станция, абсолютно до всеки, никакво заустване :) обаче вицът за казана е за БЪЛГАРИТЕ, не за гърците и турците, които си знаят интереса. Сори!
101
20
 
4
 
! Отговори
Ivek преди 8 месеца
Много правилно. Защитава много добре интересите на бранша. Виждам нов кандидат за депутатско място но дано и след това си запази борбения дух за каузите си.
100
0
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 8 месеца
До Кой 108 Тази поговорка важи с пълна сила и за Путин.
99
5
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 8 месеца
Путин-офили Алибегов. Подкопават държавата.
98
0
 
19
 
! Отговори
До държавата преди 8 месеца
Нали на тези им спряхте помощите и им вдигнахте ДДС. А и задължително всички доходи по банков път да няма сива страна. Ако не сте го направили веднага да се направи, че хазната трябва да има кинти. А
97
2
 
28
 
! Отговори
А преди 8 месеца
Предпочитам да дам няколко лева в подкрепа на асоциацията, отколкото да консумирам гнусните ви манджи с хвърлена чиния на масата. Няма шанс да се научите, нали!
96
1
 
22
 
! Отговори
Али Бегай преди 8 месеца
Не усещаш ли, че ако те видя в заведението първата ми рабата ще е е да се изнесем, поръчали или не. Някаква хигиена като начало. Не знам кои са твоите и не искам да знам.
95
1
 
24
 
! Отговори
Кой преди 8 месеца
Който каквото сам си направи, никой не може да му го направи! Гнусняр!