Цветанов: Очаквах до видя Борисов на погребението на Алексей Петров

Според бившия МВР шеф убийството ще остане неразкрито
Обновена: 24 авг 2023 21:25 | 24 авг 2023 21:20, Красимир Ангелов
40

"За главния секретар няма да има подписан указ, ще се разчита повече на заместник-главния секретар на МВР, балансът все още съществува. Всичко това рефлектира върху демотивацията на състава и преследване на професионалисти от едната или другата страна на лагера", коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов искането за отстраняването на главния секретар на МВР Петър Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му вътрешният министър си е направил лоша самооценка чрез мотивите, защото голяма част от престъпленията, за които говори, са извършени по времето, когато е бил шеф на ГДБОП.

"Има силен политически елемент в назначаването в сектора за сигурност, всички минават през призмата на това дали са удобни. Ние виждаме, че в записа от съвещанието на "Продължаваме промяната" се видя, че има една систематичност за подредба как да се овладее секторът за сигурност", каза Цветанов.

Още по темата
Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че има информация за разговори между определени структури на системите за сигурност с политически структури по места за манипулация на вота, но сигнали не очаква да бъдат подадени от страх от обратно действие - да не бъдат преследвани хората, които са опитали да развалят схемите.

Цветанов е категоричен, че убийството на Алексей Петров не е политическо.

"Той никога не е бил политически фактор. По делото "Октопод", когато пристъпихме към действие срещу тежката организирана престъпност, тогава имаше обвинения, че е бил политически процес, но прокурор Светлозар Костов внесе 200 стр. само криминални деяния. Прокурорът беше отстранен, съдия Ченалова не довърши делото, което беше прехвърлено към Спецсъда. На втора инстанция беше оправдан. Алексей Петров се е ползвал с политическата протекция на всички партии", убеден е бившият вътрешен министър.

Цветанов е проследил лицата, които са били на погребението на Алексей Петров днес.

"Аз очаквах на това погребение да присъстват Бойко Борисов, Емануил Йорданов, Никола Филчев, Цеко Йорданов, който беше шеф на отдел "Следствен" в прокуратурата. Алексей Петров имаш общо с Борисов, отношенията му са били с Кирил Петков, не са били с "Промяната". Има и двама конституционни съдии, прокурори и съдии, които много добре познаваха Алексей Петров. Всички тези хора са много по-удовлетворени от това, което се случи с него", убеден е Цветанов.

Също така бившият вътрешен министър е категоричен, че ако в България съдебната система е работеща, Алексей Петров е щял да бъде жив и да излежава присъда в затвора.

Цветанов посочи, че очаква убийството да бъде разкрито.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
В подзаглавието - убийството ще остане неразкрито . В последното изречение на статията - убийството ще бъде разкрито.Ами журналисти ,четете това,което сте написали преди да го публикувате ,защото така ни дезинформирате,вместо да ни информирате.
32
2
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
За едно съм съгласна с Цветанов - убийството ще бъде разкрито и по - точно поръчителя ,чрез близките му хора от сектор сигурност. Борисов , все пак му направи "предсмъртно признание"- - "неслучайно" ,- "че е най- добрата барета" и "че е прочел негова книга"..КОГАТО ББ "ХВАЛИ" Е "ОПАСНО"...ИНАЧЕ АЗ ОЧАКВАХ И ЦВЕТАНОВ "ДА ОТИДЕ" ВСЕ ПАК - "НОСЕЩИЯТ ПАПКАТА " СИ НАПРАВИ ИМИДЖ СРЕЩУ "НОСЕЩИЯ НА НАЙ- ДОБРАТА БУХАЛКА"...
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо само Борисов, Кирил Петков и татко Петко, много наши политици, медии, учени, колегите му от университета, където е преподавал, медии, спортисти...А защо не и един физкултурник, некодърен министър на МВР, който издава неадекватни заповеди, и събира негодни за съда "доказателства", какъвто е Цветан Цветанов.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не да каже кой дебеловрат явно едър или дебел познава с ловна пушка помпа от модел АК не стреляща автоматично,а по единично с малък пълнител преметнал на рамо,понеже изскочил от храста и нямал време да я сложи в калъв,че да не е бил в храста все как да се бави да я прибере,а се метнал на с дебели гуми,че да го издържи на тежината му за повече време по черните пътеки на спускане по тях,защото избягал с него едва ли срещу наклона що ще го забави и на близко разстояние ще трябва да го изостави.
29
1
 
10
 
! Отговори
Буда преди 8 месеца
Бракувах стария трактор!
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Очаквам да видя Тиквата и Цвъки при Трактора :)))
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде се покри толупа Боко. Взе да липсва на мисирките
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боко и Путин не прощават.Но иначе изпращат съболезнования и цветя.Съвсем по мафиотски.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И аз!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига бе!Майтапиш ли се?
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цветанов, ти отиде ли? Да беше отишъл да видиш, щото вие му изписахте вежди на А. Петров. И за Октопод ви осъди един вагон пари. Но не ти ги плати. Нали? Айде, всяка жаба да си гледа гьола, че дървения костюм джобове няма!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен"АХАХАХАХААХАХ БРАВО ЦЕЦО! КЕФИШ НАПРАВО СЪСЕЧЕ ТИКВАТА ПРОСТА!" , а ти мислиш ли, че ББ и ЦЦ не играят заедно, след като са дупе и *** години наред?
21
0
 
17
 
! Отговори
Народа: преди 8 месеца
"Очакваме всички вие пр0дажни марионетки на посолството,унищожавали България от 90-те до сега да последват съдбата на мytрягата! Целия български народ ще ви изпрати с цветя,камъни и лопати! А отгоре ще излее бетон,за да са сигурни,че няма да се върнете! Пр0дажни антибългарски п0длоги!!! "
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цветанов, да ти кажа истината, хората в България, най-много ги е страх от Боко и от теб, чак са бягали и са се заключвали и напикавали от страх, когато им звъннат, че идвате в населеното им място, много хора умираха покрай вас и действията ви, също и когато ударите и рекетирате някой бизнесмен и чак работниците се разболяваха или умираха след това, умираха наред!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
12 освен,да се е дегизирал,като октопод,точно,заради акушера-физкултулник,българските данъкоплатци,платиха на,покойния трактор 300000лв.обещетение
18
2
 
3
 
! Отговори
Непознат преди 8 месеца
Но добър анализатор. Бойко ще прочетете и коментира. Вече има само едно обвинение. Цветанов се държи добре. Помага и политически. Личната му преценка не пречи на следствието. Едва ли дават мнения напътствия. Ще го разкрият. Нека и другите се пазят. Няма повече психо убийства . Спокойствие . Бойко страни от баретата, а може би близките на починалия са видяли общественото мнение според анкета. Има и политик на гроба. Неочаквано е. Не може да е очаквано убийството и да не се пази и да го предпазват
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този ли беше с 12 апартамента само в София? А вие роби не можете да си позволите един ресторант, офце
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цветанов с Борисов ляга, с Борисов става. Обсебен е. Къса си чорапите от яд, че вече е аут от прожекторите и от големите пари. Колко трябва да си пpопаднал да обсъждаш кой отива на погребение?
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
АХАХАХАХААХАХ БРАВО ЦЕЦО! КЕФИШ НАПРАВО СЪСЕЧЕ ТИКВАТА ПРОСТА!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има клипче YT дето са Цвтанов с маска и АП с дукументи и го пита кой лъже, че се занимава с наркотици сводката на МВР или показанията на Цв. Цветанов.