Експерти: Да не търсим паралели между убийството на Трактора и завръщането на Божков

Когато липсват факти, се приписват конспиративни връзки
25 авг 2023 23:20, Стела Стоянова
50

"Не познавам нито Алексей Петров, нито Васил Божков. Трудно ми е да преценя, не знам в какви отношения са били. Не смятам, че това по някакъв начин ще се отрази на българската политика. Нито Петров има някакво влияние в българската политика директно, за косвено винаги може да се спекулира, нито г-н Божков е проявявал някакви интереси към политиката. Не смятам, че ще има някакво особено влияние върху политиката".

Това коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков в "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на асоциацията "Един пояс, един път" проф. Захари Захариев сподели, че не трябва да търсим паралели между убийството на Алексей Петров и завръщането на Васил Божков. "Още през май той заявяваше своето желание да се върне в България. Както разбираме, имало е чисто технически причини, включително разрешението да напусне Дубай, за да дойде в България. Голяма роля в негово решение има и отстраняването на бившия главен прокурор и тези размествания, и протести, които текат в съдебната система. Връщането на Божков ще смъкне усмивките от лицата на много хора, които са били от управлението, във властта и са пряко съпричастни да се започнат този низ от обвинения към него. Има още една причина, която не бива да се изпуска - г-н Божков беше заявил и своето желание да се намеси в българската политика", подчерта още проф. Захариев.

Според Юруков нещата са много по-прости. "Има криминални хора, има криминални истории, между тях нещата се решават по този начин и не винаги трябва да търсим и да закачаме всяко нещо с националната политика, с отделни други отрасли. Някой път нещата са много по-семпли и прости", добави той.

По думите на проф. Захариев отслабването на държавността е до голяма степен предпоставка за повишаване на криминалността и стимул за прибягване на крайни мерки в политиката на разчистване на сметки, личности, групировки.

"Не мога да разбера защо винаги когато липсват факти и информация, започват да се говорят общи приказки и да се приписват конспиративни взаимовръзки, които не съществуват. Това са неща, които могат да се твърдят след много разследване, проучване, след събиране на факти. Ако имаш криминална дейност, нормално е тя да свърши по този начин. В САЩ има непрекъснато по десетки убийства на ден", коментира Пламен Юруков.

Запитан до какво ще доведат показанията на Васил Божков, проф. Захариев отговори, че те ще бъдат допълните камъни, "хвърлени в блатото на политическото обществено безмълвие". "Ще разкрякат жабите. Той не може да мълчи, той се е прибрал в България с ясна цел. От една страна, влизайки  от части в ролята на граф Монте Кристо, за да накаже виновниците за ударите, които той самият понесе, бъдете сигурни, че такъв момент ще има, но и успоредно с това движен, според мен, от обществено-политически амбиции", допълни той.

Относно местните избори Пламен Юруков коментира, че националната политика и местните избори невинаги е необходимо да съвпадат, особено под формата на коалиции. "За политическото си бъдеще "Продължаваме промяната" и "Демократична България" трябва да заемат сериозни позиции за местната власт и то в големите градове. От друга страна ГЕРБ-СДС ще иска да си задържи позицията, интересно става с кандидатурата на Вили Лилков. Много хора го припознават и за първи път СДС-арите имат възможност освен да гласуват тактически и ценностно", каза още той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Псевдоексперти преди 7 месеца
На единия казват-"Трактора".... а на другия "Г-н Божков"...вместо и него да го нарекат с истинското му име-"Черепа"..... Що така бе "експерти"??
40
0
 
1
 
! Отговори
Знаете ли че преди 7 месеца
от посолството търсят киро и коки да ги бият ... те знаят защо
39
0
 
3
 
! Отговори
не преди 7 месеца
изобщо няма да търсим,не сме си и помисляли,нали ядем доматите с колците
38
0
 
5
 
! Отговори
Поли преди 7 месеца
Е що ?! Щото бандита Божков не е способен да убива?! Ха,ха,ха
37
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 7 месеца
Алексей Петров не е жив и няма кой да го думне.Подцени Бойко Борисов.
36
7
 
5
 
! Отговори
Харизанов преди 7 месеца
Има връзка. Всички противници на Буцака биват ликвидирани,независимо в коя точка на света се намират. Къро не го осъзна и умря,само че Божков е друг интелект. Разбра,че е по добре да се изправи публично лице в лице с Октопода. Черепа всичко е премислил и накрая ще бъде победител!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До АнгелинаИ ОТ МЕН- ОЛИГАРСИТЕ БЯХА СЪЗДАДЕНИ ГОДИНИ ПРЕДИ 1989Г ОТ ДС- ОТДЕЛ НА РУСКОТО ГРУ- А В НАЙ ГЛАДНИТЕ И СТУДЕНИ ГОДИНИ КОГА УПРАВЛЯВАХА ЧЕРВЕНИТЕ С ОНЯ *** ВИДЕНОВ КОГА УМИРАХА ХОРАТА ПО УЛИЦИТЕ ОТ СТУД И ГЛАД И ПОЛУЧАВАХМЕ ЗАПЛАТА ОТ 2/3 ДЛ ЕТО ТОЯ СУБЕКТ И НЕГОВИТЕ БРАТЯ ПОЛУЧИХА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ- КАКТО ТОГАВА КАЗА ЕДИН ГЕНЕРАЛ- НАЗНАЧАВАМ ВИ ЗА МИЛИОНЕРИ- А ТОЯ СУБЕКТ Е ТОЛКОВА *** ЧЕ МУ ТРЯБВАТ ТУМБА АДВОКАТИ- АМИ КРЕМЪЛ ГО ПОДГОНИ И ТОЙ ИЗБЯГА В АРЕСТА
34
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 7 месеца
Много "експертни мнения" ."Има криминални хора, има криминални истории, между тях нещата се решават по този начин и не винаги трябва да търсим и да закачаме всяко нещо с националната политика...,"- "анализатор" обслужващ персонал на политическата мафия.Бих казала по- простичко - има КРИМИНАЛНИ ХОРА ,КОИТО СА ВЪВ ВЛАСТТА И Я УПОТРЕБЯВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН ,КАТО ЧРЕЗ РЕСУРСИТЕ НА СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ "КРИМИНАЛНИ ХОРА" СЕ САМОРАЗПРАВЯТ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ ,ВКЛ ПРЕКИ УБИЙСТВА С НЕУДОБНИТЕ.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каквато медията такива и експертите. Фейк бате!
32
1
 
5
 
! Отговори
ЕДИН МИЛИОН В ДЖОБ преди 7 месеца
ДЪРЖАВАТА ДУБАЙ НЕ РАЗРЕШАВАЛА БОЖКОВ ДА Я НАПУСКА ЗАЩОТО БИЛО ОПАСНО...А СЕГА НЕ Е ОПАСНО ЛИ, ДЪРЖАВАТА ДУБАЙ ТАКА ЗАЩИВАТАВА И НЕ ПУСКА ДА ИЗЛИЗАТ ВСИЧКИ СВОИ ЖИТЕЛИ ИЛИ КАКВО- МНОГО СТРАННО ПРОЗВУЧА ОТ УСТАТА НА АДВОКАТА, А КАКВО КАЗВА ДЪРЖАТА ДУБАЙ ДА СЕ ЛЕТИ С НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТИ ИЛИ С ЧАСТНИ...МНОГО СЕ РАЗБИВАЛИ- НА КАКЪВ СТРАНЕН ЕЗИК ГОВОРИ ЧЕРЕПА- КАК ТАКА ЩЕ НАРЕЧЕ ПОЛИЦАИТЕ БУХАЛКИ- МУТРАТА ОТ ЧЕНЧА СИ ОСТАВА МУТРА, КОЛКОТО И ДИПЛОМИ ЗА ВИЩУ ДА СИ КУПИ.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тогава да се търсят пинпиндинкуляри.
30
1
 
4
 
! Отговори
MoonRover преди 7 месеца
Може връзката да е че в държавата има пролетно почистване
29
4
 
3
 
! Отговори
Евала Божков преди 7 месеца
Аз съм за черепа да им го навърви на всичките скапани му три
28
0
 
9
 
! Отговори
Факти да искаш Бате преди 7 месеца
Значи ,,експертите" от ДС казват на народа да си трае и да си очите затворени за това което се разиграва пред очите на цяла една държава.Та вика големия еКСПЕРТ: Не търсете паралели м/у Трактора,Черепа,потапянето на Бокича,убийството на Къро,появата от незнайно от къде на трупът на Галевия и още безброй фактимежду които да не търсим паралели.А къде да търсим ,,паралели?,Каже господа ,,експерти"???
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
26 Подземния свят е творение на мракобесната ДС,БКП/БСП. "Нашите момчета" от началото на прехода, мутрите, които трябваше са изперат, запазят и увеличат порите на комунистическия връх, се избиха взаимно. Сивият генерал се "погрижи за това". Комунистите създадоха ъндърграунда. В един запис престъпниците чухме да споменават ПП,ДБ, че били малко ***, но ставали. Известни са връзките на ПП,ДБ с перящите пари Нексо, с Маджо, Бобокови, Цв.Василев...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да се работи по всички версии. Мотив, кой печели от убийствата...всичко. Несериозно е, да се прибързва със заключения.
25
1
 
7
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 7 месеца
Не познава единия , не познава и другия????? Обаче са му дали микрофон и той да каже нещо човека! Мълчанието е злато господине,не те познавам затова ще си замълча!!!!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като не ги познаваш какво говориш тогава ? Божков финансира протестите , трактора реди правителства. Кво се правите на хамави. Сега въпросът е черепа ли поръча трактора? Отговора го знае Борисов. Ако трактора чрез Борисов и Гешев погна черепа, отговора е ясен.После Борисов се договори, отстраниха Гешев и отстраниха трактора. Казваха му трактора, понеже той никога не даваше задна, като истински трактор, оре само напред. Затова и го убиха, той не отстъпва, а той може и с лошото, опасен противник
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СДС винаги са следели подземния свят отблизо.
22
0
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 7 месеца
Няма нужда да ги търсим, защото те са очевидни !