Спешните медици се разграничиха от протеста на "Защита"

Протестът е на шофьорите, нагнетява се напрежение
30 авг 2023 13:26, Стела Стоянова
17
Спешните медици се разграничиха от протеста на "Защита"
Снимка БГНЕС, архив

Спешните медици се разграничиха от синдикат "Защита".

Във връзка с обявеното за днес откриване на палатков лагер пред Министерството на здравеопазването, Министерски съвет и блокиране на възлови булеварди и магистрали в цялата страна от „Защита“, спешни медици изпратиха отворено писмо до медиите. В него те заявяват, че не протестират, наричат синдикат „Защита“ „шофьорски“ и твърдят, че членовете на синдиката са агресивни и нагнетяват напрежение сред екипите на спешните медици, пише скенер.нюз

Ето пълния текст на писмото:

„Членовете на синдиката по места, които са предимно шофьори, призовават за бунт шофьорите на линейки от много време и проявяват изключителна агресия към всички! От последният им т. нар. протест (винаги наброяват 30 – 60 човека и не могат да представляват нито едно ЦСМП в България), всячески САБОТИРАТ работата в Спешна помощ и напрежението сред екипите вече е огромно!

Още по темата

Някои членове на "Защита" вече отказват да изпълняват служебните си задължения, като се аргументират със „за толкова пари – толкова!“ В социалните мрежи членове на „Защита“ постоянно изтъкват, че и те хранят семейства и това, което обяви министърът – 1500 лв. основна заплата + клас прослужено време и ДМС – около 2000 лв., са им недостатъчни и защо медицинският персонал получава повече, след като са екип?! Някои стигат дотам да коментират работата на медицинските лица и да ги обиждат!

Това е недопустимо поведение на работното място и сериозно възпрепятства дейността на всички, ангажирани в този толкова тежък и стресов процес! Това противопоставяне на шофьори срещу лекари, фелдшери, медицински сестри и парамедици прави невъзможна ефективността и бързината в условията на спешност и може да коства човешки живот!

Никъде по света и никога личните ангажименти и работата в екип НЕ СА били мотив за размера на трудовите възнаграждения, а образованието, отговорностите и задълженията в работата!

Решението да се увеличат парите на всички, работещи в Спешна помощ, беше възможно най-справедливото, но „Защита“ иска да е само за шофьорите, защото е шофьорски синдикат, независимо, че се опитват да се представят за глашатаи на Спешна помощ!

Надяваме се на Вашето коректно отразяване, независимо как се представят „Защита“ (те не са национално представени) и как озаглавяват акциите си – спешните медици НЕ протестират! Протестират част от шофьорите на линейки!

Напомняме, че Спешна помощ е медицинско звено, а не шофьорско или транспортно и се надяваме на Вашето разбиране, че това е група хора, които доказуемо лъжат публично – без свян и притеснение и се възползват и злоупотребяват с медиите, които ги отразяват, опитвайки се да всяват напрежение и да извиват ръцете на всички – агресивно и безпардонно!

Работата в Спешна помощ е призвание и е безкрайно дискредитиращо и унизително да се принизява до „гледане в паничката на другия“!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен учител преди 7 месеца
Които се пише с и, а не с й. Първо научете български език, след това коментирайте. Не ви ли е срам? Как съгласувахте продажници (мн. ч.) с който (ед. ч.)? Правилно е да се изговори и напише продажници които или продажник който. БългарскиЯТ казан трябеа да е българскиЯ казан в изречението по - долу. Всеки *** тръгнал да пише коментари. Срамота!!!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ей и затова в Ада до българският казан нямало Дяволи,винаги ще се намерят"услужливи"продажници който да подклаждат огъня!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да,имах досег с този синдикат преди две години-сеирджии,търсещи публичност и желание да се навъртат на софрата!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изобщо не разбирам стачките, от професии, които са свободни. Не ти харесва заплата - напускаш и отиваш да работиш другаде. Стачки са обусловени там, където нямаш избор - има само един работодател и ти можеш да работиш за него. В 21 век и в ЕС можеш да работиш в която страна искаш и за куп работодатели. Напуснете, като няма шофьори, за да наемат нови ще трябва да сложат по-големи заплати. Щом седите значи сте доволни.
11
0
 
1
 
! Отговори
зая преди 7 месеца
Do 10 Ами тя е една линейка и един фелдшер. Закъде по напред. н
10
2
 
0
 
! Отговори
линейката преди 7 месеца
Дай пари, акъл не ща! С кво шъ плащам "свободната цена на тока", на водата, на храната... ами децата, жената..., гаджето!? Е, не стигат, бе, както и да го изчисляваме с комшията, даскал по математика, все не стигат!!! ПС. Гаджето не оставам- младо, сочно, тясно! -)))
9
4
 
6
 
! Отговори
До шофьор преди 7 месеца
Като искаш повече ,отивай в градския транспорт,да въртиш геврека по 8часа.А не да имаш три-четири курса на смяна и да източваш линейките .
8
1
 
8
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 7 месеца
ХИНКОВ ЗАПЛАТАТА МИ ТОЗИ МЕСЕЦ Е1063 ЛЕВА ЧИСТА СУМА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ПО БАНКОМАТ С ПРОСЛУВУТИЯ КЛАС НОЩЕН ТРУД И тн.КАКВИ ГИ ГОВОРИЩ 1500. 2000 ЛЕВА.ТОВА СА ПЪЛНИ ЛЪЖИ.
7
2
 
6
 
! Отговори
Шофьорите преди 7 месеца
Искат да получават колкото лекарите.Това е истината.
6
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
Не,медиците се разграничиха от шофьорите.
5
1
 
5
 
! Отговори
действайте преди 7 месеца
Ама аз от шофьор на линейка станах ТIR-аджия , и съм много доволен !!
4
3
 
6
 
! Отговори
РАБОТЕЩ В ЦСМП преди 7 месеца
ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ НИКОЙ НЕ СЕ Е РАЗГРАНИЧИЛ ОТ СИНДИКАТ ЗАЩИТА.НАПРОТИВ ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО ОТСТОЯВА ПРАВАТА НА ШОФЬРИ ФЕЛДШЕРИ СЕСТРИ И НА САНИТАРИ.БРАВО НА СИНДИКАТ ЗАЩИТА
3
4
 
4
 
! Отговори
Kiro преди 7 месеца
Никой няма нужда от спешна помощ. Закривай!!! Спестените средства може да отидат за финансиране на Украйна, ще е много по евроатлантическо. И без това като повика човек спешната помощ в провинцията и тя като дойде, после няма кой знае къде да те закарат, защото то нормални болници в провинцията почти няма.
2
7
 
5
 
! Отговори
столичан преди 7 месеца
Не трябва да има протести, не е сега времето. Трябва да се дадат едни 100 дни на новото правителство, да може да направи промяната за които всички гласувахме, да може да се стабилизира страната ни и инфлацията, защото идва зима и няма много време. Нека да се подарят и нужните средства и оръжия на братска Украйна. Не ни трябват сега някакви измислени протести.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Божкеее! Те и медиците като шахматистите се разделили на 5 секти. За това нищо няма да се оправи в България. Всеки дърпа чергата към себе си.