За чаршафите на Елизабет Кравец

Какво е да си украинка в демократична държава
Обновена: 12 сеп 2023 16:00 | 12 сеп 2023 09:45, Петър Бойчев
224
За чаршафите на Елизабет Кравец
Снимка: Нова

Една варненка, родена в Израел, с баща евреин, роден в Украйна, стана "Мис България". И повлече със себе си хейт като добра новина за Русия в демократичен печат. Ама защо украинка! Ама свършиха ли българките! Ама писнаха ни тези, цяла година ги храним и им сменяме чаршафите, сега и първи места по конкурсите им раздаваме!

Това, последното го чух на няколко пъти във Варна това лято, където отмарях на Офицерския плаж. Там се говори на руски език. Не предимно на руски - основно на руски. И аз, бидейки моноезичен с чужд език руския, плувах в свои води. Буквално. Някога се възползвах брилятно от възможностите, които предоставя този език на плажа. Сега вече го ползвам с научна цел.

Още по темата
И така, слушайки речта на Пушкин и Достоевски, възневидяна в тези дни, изведнъж се запитах - ами къде са украинците? Знам, че във Варна те са най-много. И че са настанени в кокетен нов курортен комплекс в кв. Галата. В горичка над плажа. Вълшебно място.

Питах моя приятел Цанко, мастит варненски журналист, къде са украинците. Ами навсякъде, отвърна ми той. Около тебе на плажа, около тебе в кръчмата, навсякъде са.

Е как, изумих се аз, те всички говорят на руски, не чух нито дума на украински. Все пак правя дотолкова разлика. Всички гаварят, никой не муве.

Всички говорят на руски, защото тука мразят зверски украинците, открехна ме Цанко. И продължи. Всъщност, каза същото, което чух на плажа - за храненето и чаршафите.

Ето, с този хейт се сблъска клетата Елизабет Кравец. Нашето момиче, с майка българка. Евреите, както знаете, не признават друга връзка освен майчината. Бащата по принцип е неизвестен. Та ние го грабнахме нашето си момиче и го разсипахме. Типично по български. Както дебнехме какво ще каже Нургюл, като се върна от Баку. Ай не беше споменала България, флага, родината, ай сме й теглили сиктира. Тя обаче се оказа невероятно мъдра за годините си. Евалла, Нургюл. С едно изречение им грабна автоматите от ръцете и ги захвърли като детски играчки. И им каза, мерси баку!

Елизабет се оказа също толкова умна, нищо че не е шахматистка. И добави този капитал към невероятната си красота. Тя е пълно копие на младата Ирина Шайхлисламова, покорила света като Ирина Шейк. Руският супермодел с татарски корени превзе Холивуд, разтопи сърцата на милиони и развърза кесиите на десетки, главно на Кристиано Роналдо и Брадли Купър. В Америка не й придирят за родословното дърво, успя даже без еврейско потекло. А това там е незадължително, но необходимо условие. Неслучайно казват, че трите най-важни еврейски празника в САЩ са пасха, ханука и нощта на оскарите.

Елизабет тръгва към света и несъмнено за нея ще се говори. Поразително красива и умна, танцьорка, украинка. Славата е на една ръка разстояние. Българските кинаджии и модни агенции да побързат. Още утре могат да си ядат ушите. Първи филм, първа корица с бъдеща световна звезда ще са добра реклама.

Попътен вятър за младата варненка по пътя към успеха. И да пали свещ, че в тези мътни времена се е родила украинка. Ако беше рускиня, жална й майка. И татко. Нямаше да бъде допусната до конкурса, или конкурсът щеше да бъде анулиран заради санкциите срещу Русия. Тя щеше да бъде мръсна рашистка и агент на Кремъл, крил се в България и изпълзял за конкурса като змия в пазвата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
не знам за каква промяна става дума, но преди си бяхме по-добре. Дано който каквото плячкосал да му излезе през гъ зъ
144
2
 
5
 
! Отговори
Амбър Хърд: преди 8 месеца
Моите чаршафи са бели на кафяви ивици!
143
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако не хейтиш всичко българско и небългарско, не се българин, не знам защо изтрихте коментара, истината боли ама е истина.
142
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубаво е момичето. За завистливите и прости хорица няма угодия.
141
2
 
3
 
! Отговори
fa преди 8 месеца
Това нищо не значи, това не значи че ще работи за БГ
140
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Красавица голяма! Наистина една от най-красивите Мис-ки, които сме имали. Мнението на провинциалния бачкер склададжия русофил с 3к заплата не ме вълнува. Той се чуди от кой кладенец да изкара вода и с кого да се заяде и да го обвини в житейското и кариерното си дъно. Виновни са: САЩ, ЕС, Сорос, Луната, Марс, Мис България, БФС.
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изобщо не е сигурно кой хейти всичко що е българско, най-вероятно някой който не е българин.
138
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 136 Цитат: "Ще се окаже, че сме най-простата нация на земята". През 2021ва година умряха 149 хиляди българи при средно около 109 хиляди на година за предишните десетилетия. В останалите държави от ЕС смъртността нарастна 2021 с около 10% спрямо 2019, а в България нарастна с 37% спрямо 2019. Познай защо. И сега отново в развитите държави се възмущават на руския фашизъм, а в БГ възхваляват и се кефят на античовешки диктатури като Китай и русия.
137
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тя сама каза ,че майка и е украинка ,а баща еврей
136
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До144.Ще пробие колкото аз ще стана холивудска звезда.То така се пробива в чужбина,все едно си в България.Знаеш ли колко е трудно да се пробие на пазар където има 8 милиарда същества.
135
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
До АнонименНе си сериозен, нали?Когато това момиче утре пробие утре на международната сцена, такваи пачи ще сте първите, които щше се бият в гърдите с "***, ***".Толкова ли е трудно да кажеш на бялото, бяло?
134
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе хубавичка е тая украинка ама има къде къде по красиви българки.Друг е въпроса че въобще не се явяват на конкурси.В който град да отидеш в България ще срещнете много по красиви от тази.
133
13
 
8
 
! Отговори
ТВ преди 8 месеца
Малък и ***, но за сметка на това пълен с омраза и завист народ.
132
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оказва се че в България най-добре е да си , бежанец , куче , ром /ка/ , или политик .За тях има всичко , даже не важат и закони и правила ...Нещо друго , вижда ли се на практика ?
131
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То в България вече е :Да се срамуваш че си българин . Скоро се замислих , че и децата на България вече ще казват : ''Аз съм българче , но ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ВЪВ ЧУЖБИНА ''...Защо ли , краят остава за ВАС !
130
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Майка и не е баш българка ,а наполвина украинка ! Красиво е момичето -няма спор , но да,ние мн намразихме укрите , нагли са ,пък и ни ги Натрапиха да ги хрантутим олинклузив ,и да им мием тоалетните вече втора година -980 000 укри са минали през България /хотелите ,около 10 МИЛИАРДА са похарчени за тях !
129
7
 
6
 
! Отговори
До 136 преди 8 месеца
Ще се окаже, че сме най-простата нация на земята, щото сами нас си мразим!
128
8
 
4
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
И кво ся, Нургюл с майка и баща които се определят като турци, е повече българка от момиче с майка българка! Евала ***! Всичко мразено от тероруснаците го мразите и вие! Даже да е красиво, умно и във вените му да тече Бълграска кръв!
127
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще се окаже, че украинците са мразени дори повече от поляците.
126
0
 
13
 
! Отговори
за тоа хубаво мимиче преди 8 месеца
просто ни свършиха милионерите. ще трябва да внасяте милионери най-добре от Израел тъкмо няма да се знае руснак ли е украинец ли беларус

Спонсорирани публикации