Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център

Ако е прострелян в гръб, може да има тежко обвинение
19 сеп 2023 08:05, Петър Бойчев
436
Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център
СНИМКА БГНЕС

Жена полицай от столично районно е простреляла вчера крадеца след преследване. Починалият от раната  грабител се казва Светльо Младенов, съобщава „24 часа“.

Жената е от столичното 4-о РУ на СДВР. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай.
Младенов и двамата други крадци били следени от полицията от месец. Те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и ги заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Още по темата
Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групата пак е атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и му задигнали раницата.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, като носят някакъв подозрителен багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те преследвали тримата, които бягалие и се опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е бил задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Тогава служителите на реда, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният младеж бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Другият преследван успял да избяга.

Според адвокат Димитър Марковски особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е било простреляно.

"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", каза за БНР адвокат Димитър Марковски.

"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай", каза още юристът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е същото да стреляш по някого от 5 метра и от 50, дори да искаш само да го раниш, некадърна стрелба може да му пръсне канчето
299
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Милиционерка я хванало шобето, та чак започнала да стреля. А много добре са знаели, че крадците не са въоръжени. Просто настигаш ги, поваляш ги, бой и в ареста ..
298
26
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 7 месеца
Милицията толкова си може..... не могат да бягат, дори и да стрелят не могат! Най-лесно и да извадиш патлака и да пуцаш.. За това акъл не се иска.
297
5
 
27
 
! Отговори
Мм да! преди 7 месеца
Интересно, ако беше ударен с тръба по главата, какво ли щеше да каже по случая адвоката Марковски?
296
2
 
16
 
! Отговори
Гадняр преди 7 месеца
Юридическото лоби в парламента състави този и още много подобни безумни закони. Много специални изискавния, за да се стреля по престъпник, който бяга през глава и би могъл да нарани някой случаен минувач...!
295
3
 
36
 
! Отговори
Жоро преди 7 месеца
Полицайте извьршили това служебно задьлжение да получат по 10 дни допьлнителна отпуска и този който го е застрелал да бьде награден с парична награда от 10000( десет хиляди лева) . Това е заслуженото за тях и че ни спасиха от един по малко!!!!!!!!!!
294
3
 
32
 
! Отговори
Художника от Браунау преди 7 месеца
Я покажете клипчето от Харманли, където 4ма маngуса нападат едно момче в кола с бухалки. В такова ежедневие ли искате да живеете ?! Слава на полицайката, дай-боже всеки ден да унищожава по един такъв
293
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая жена полицай трябва да бъде наградена, независимо къде е прострелян нападателят на жени. Колегата на Евгени Пригожин който на младини също е ограбвал жени по улиците напълно си е заслужил съдбата.
292
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А дали нещо не ви будалка полицията? Няма никакво значение какво е станало в 2 часа
291
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
ПРИЯТЕЛЮ ФИКРИ, ТОДОР ЙОТОВ е софиянец. В ЦСКА Е ИГРАЛ, преди да се ожени за ловчанлийка. не винаги парите са най-важните. ХАЙДЕ ТРАПЕРИТЕ. Аз не съм от тях, но съм живял в Щатите им. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.
290
0
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 7 месеца
До който краде, ПЛАЩА !За 20 лева!!!!!!!!! и ЧИФТ МАРАТОНКИ!!! България е ограбена с милиарди и никой не протестира!!!ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТРИЯЛ БАТЕ! МНОГО ЛОШ!!!
289
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
да сменим следствието и прокуратурата само с жени, току виж има справедливост за корумпираните по всички етажи... ама не, имаме си гербаджийска пионка за гл прокурор, следователно ще пази престъпниците с голи гърди хахаха
288
24
 
6
 
! Отговори
Пею преди 7 месеца
Ще има ли командировка към Сливенския.!? Законите са си закони. Дори и АлКапоне да беше милиционера няма право да стреля в гръб. Тук говорим за някакви кокошкорски историй. Боеко някога ви каза истината - лош човешки матриял.
287
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако осъдят полицая, за това че си е свършил работата, за *** ще означава, че са безнаказани крадците, убийците, мародерите, които излизат от гетата! Както ни казват в очите, че корупция няма, защото примерно боко още е на свобода...
286
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не могат да се организират, брат, дори да искат. За тази работа трябват топки и акъл. Рядка комбинация.
285
4
 
23
 
! Отговори
Полицайката е права преди 7 месеца
Редно е било и другото лaйHE да получи от лекарството дето е бронзови капсули с оловен пълнеж. Ще нападали жени в тъмното. На такива се изписва Парабелум без рецепта на момента. Цецо при операция Октопод ако действаше като тая полицайка нямаше никой от пльоснатите по очи б0клykци след това да съди България. А както е видно се разбра, че са били мега големи 60Kлуци едва когато ги убиха. Толкова ли не могат да се организират тези ченгета на групи помежду си да отстрелват 60kлyци?
284
2
 
12
 
! Отговори
да погледнем фактите преди 7 месеца
талибански бандити се занимават с друга , гражби , грабежи и терор .Трябва да бъдат поставе на място с цяла твърдост на закона .
283
5
 
29
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
Много добре е направила поздравления за точния изстрел! Предлагам да я наградят за дбра служба и повишат в чин. тези *** които пребиват момичета с тръби трябва да се изчистят като ***.
282
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе номер2, те полицаите ще се научат, ама дотогава може някой с тръба да счупи главата на твоето дете и да го остави инвалид за цял живот. Защото е нямало кой да го спре навреме като тази полицайка, разбираш ли. Разбираш ли за ко иде реч?
281
39
 
5
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 7 месеца
Тая милиционерка да бъде осъдена най-строго! Предумишлено убийство! Доживотен затвор! Да се научат, кога трябва да използват ютиите!