Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център

Ако е прострелян в гръб, може да има тежко обвинение
19 сеп 2023 08:05, Петър Бойчев
436
Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център
СНИМКА БГНЕС

Жена полицай от столично районно е простреляла вчера крадеца след преследване. Починалият от раната  грабител се казва Светльо Младенов, съобщава „24 часа“.

Жената е от столичното 4-о РУ на СДВР. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай.
Младенов и двамата други крадци били следени от полицията от месец. Те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и ги заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Още по темата
Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групата пак е атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и му задигнали раницата.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, като носят някакъв подозрителен багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те преследвали тримата, които бягалие и се опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е бил задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Тогава служителите на реда, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният младеж бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Другият преследван успял да избяга.

Според адвокат Димитър Марковски особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е било простреляно.

"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", каза за БНР адвокат Димитър Марковски.

"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай", каза още юристът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
4
 
46
 
! Отговори
Край преди 7 месеца
Ако държавата посегне на полицайката - всички нормални хора ще сме в нейна защита.Останалите могат да взимат байрака на дъгата за да не се множат.
259
42
 
3
 
! Отговори
Ме преди 7 месеца
Уж искаме да сме правова държава, а всички се радват на уличен линч. Племе а не народ сме ние
258
55
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Утре, тази полицайка може и вашия син да застреля.
257
12
 
4
 
! Отговори
а бе,сбъркан джендър преди 7 месеца
До Ужас Дори и да влезе нищо няма да види!Ще я сложат в отделна килия,ще и оставят джиесема,и всеки ден от къщи ще и носят храна!Събота и неделя-отпуска!И непрекъснат натиск върху съда за помилване!Що се плюнчиш като не си в час!?
256
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първо е прострелян в крака и в тъмното полицаят е нямало как да види, че е улучил крака на бягащия. Вторият изстрел също е бил насочен към краката, но в този момент бягащият е паднал, затова изстрелът е попаднал в рамото му.
255
1
 
38
 
! Отговори
баси народа преди 7 месеца
Тези и зро ди нападат с железни тръби момичета и ги блъскат по главите с тях да ги обират,тука разни пу тьо вци умнеят имат ли право да ги трепят и с горещи препоръки да ходели по затворите!?Направо съм отвратен!
254
0
 
39
 
! Отговори
софиянец преди 7 месеца
Каквото са си търсили, са го намерили заслужено. Трябва да ги галят докато счупят с тръби главите на десетина жени ли?
253
1
 
43
 
! Отговори
Патриот преди 7 месеца
Отлична работа на полицая , трябва да се награди . Всички извършващи грабежи да си имат едно на ум , винаги има възмездие . В този случай са спестени хиляди левове на данъкоплатците и един престъпник по - малко , дано има повече такива случаи и със сигурност престъпленията ще намалеят драстично в България.
252
1
 
14
 
! Отговори
Хипотеза преди 7 месеца
от едно оръжие ли са двата проектила или от две?Първият поразява престъпника в крака и той започва да пада.Вторият изстрел е произведен секунда след първия, мерната точка е ниско,но поразява поразява падащия престъпник в рамото.Той е смъртоносният,настъпва вътрешен кръвоизлив,няма как да бъде спрян.Произвелият втория изстрел полицай е нямало как да знае,че престъпникът ще падне и ще бъде улучен смъртоносно в рамото.Нещастен случай.Дали е в гърба?При падането може да се е извъртял.
251
46
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Тука като в дивия запад стана. Това за мен е чисто убийство. Таз, полицайка е помислила че е на сафари но сега в сливенския ще види тя.
250
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 243 Какви стоппатрони бе,хапльо!В Щатите за грабеж те трепят моментално!Ти правиш ли разлика между кражба и грабеж,политкоректник дж енд ъря съл!?Добре че са каките да мият посраните мъжки сурати!
249
2
 
35
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 7 месеца
Доста време е гледала как ромите удрят с тръби жени по главите, някак си нормално е да стреля по тях. Тази жена ще остане легенда!
248
2
 
32
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 7 месеца
Чести и почитания за тази дама. За добре свършената работа. Показала е какво значи да имаш топки. Редно е да бъде давана за пример и да получи награди.
247
0
 
32
 
! Отговори
Дребен Зърнар преди 7 месеца
Този оrк не е бил обикновен крадец. Да удряш човек с метална тръба, с цел грабеж си е тежко криминално престъпление, с умисъл. Тия, които го защитават, дали биха го съжалявали, ако беше нападнал техните деца. Този си е безскрупулен бандит, който ще убие без капка милост.
246
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Този Марковски ,да не е роднина на онзи Марковски? Значи работата е ясна. Има приемственост! Тя и съдебната система същата работа.
245
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според БГ законодатеслтвото, 18 годишен е "мъж", не "маладеж". Аман от полит-коректни внушения.Предвид пълнолетието , следва да е наясно с връзката права-задължения и действие-последствие.
244
1
 
16
 
! Отговори
Хан Тервел преди 7 месеца
"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи..". А регламентира ли какви са на престъпниците??????
243
1
 
22
 
! Отговори
18см преди 7 месеца
Отдавна в известно, че жените тъдява имат повече топки от завистливата кохортa от мачовци по нашите земи, дето само тропат по масата.Затова и сме били 500год под иго, затова и 3 мил са навън.Със путьoвци държава не се прави, политиците не са виновни.Страхливия *** алкохолика не иска да е добре, иска Вуте да е зле, за това живее само.Няма такава измекярскa сържава !
242
0
 
33
 
! Отговори
18cм преди 7 месеца
Ясно е и на децата, че това маймунcko плeмe няма съвест, свян, доблест и вяра.Лежат на нашата издръжка, а на капак ни крадат и убиват.Изводите оставям на всеки.
241
1
 
0
 
! Отговори
Бай ставри преди 7 месеца
До АнонименПейо общия тили си бе, кой ти даде да пилзваш нет в панделата кога намери време от миене на чорапи на цялото крило ?