Близките на простреляния от полицай завеждат дело

Майката вече е наела адвокат
20 сеп 2023 21:37, Стела Стоянова
83
Близките на простреляния от полицай завеждат дело
Снимка БГНЕС, архив

Близките на 18-годишния младеж, който беше прострелян от полицай и след това почина в болницата, ще заведат дело. Това каза майката на момчето Мария Богданова.

Според нея в заключението на съдебните медици, което е прочела, пише, че изстрелът е бил в гръб и е засегнал белия дроб на сина ѝ.

Грабителят беше прострелян по време на полицейско преследване. В четвъртък прокуратурата повдигна още едно обвинение на другите две момчета, негови съучастници - за грабеж, извършен предната нощ.

Близките на Светослав, казват, че не знаят да е имал проблеми с полицията. Младежът живеел заедно с по-големия си брат в апартамента в Ботунец. Работил като продавач в столичен мол.

Майката вече е наела адвокат, а жители на Ботунец отново я подкрепиха. За поредна вечер живеещите в квартала излязоха на протест, за да изразят недоволството си от действията на полицая, довели до смъртта на техния съсед.
Според източници от разследването, полицаят е използвал личното си оръжие, за да стреля, защото неговото изпаднало при преследването.

Още по темата

Бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов коментира, че има специални инструкции, според които полицаите имат право да носят само служебно оръжие по време на смяна.

"Носенето на лично оръжие по време на служба е забранено. Това е дисциплинарно нарушение, но то не променя по един или по друг начин правомерността на действията на полицейския служител", каза Милен Иванов пред БНТ.

Случаят обаче поставя въпроса за подготовката на полицаите.

"За съжаление в подготовката на полицейските служители липсва решаването на ситуационни задачи с оръжията - нещо, което е изключително важно, за да могат те да добият увереност, че правомерно решават една или друга задача, с която ще се сблъскват в своята служба", коментира още Милен Иванов.

Все още не е ясно дали полицаят ще бъде привлечен като обвиняем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: делополицайпрострелян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Държавата,хората,трябва да защитят полицая,който достойно си изпълни дълга,за неутрализиране на нагла *** банда,от крадци,бандити
50
1
 
14
 
! Отговори
Тихомир преди 7 месеца
Наградете полицая и да се свършва. Най-вероятно с двата си изстрела е спасил повече от две жени от смърт или тежки травми. На такива Светльовци мястото им е на два метра под земята. В щатите полицая щеше да получи награда и отпуск!
49
0
 
23
 
! Отговори
Иво преди 7 месеца
Браво на полицая, не може само да бият и убиват българските пенсионери, да грабят и правят каквото си искат. И вместо да завежда дело да си възпита децата, ако моят син който е на същите години разбера, че е бил момичета с тръба и се е опитвал да краде така ще го бия, че ще му се иска полицая да го застреля. Възпитавайте си децата или си носете последствията.
48
3
 
19
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
И във Франция полицията стреля по престъпници, които отказват да спрат, да си покажат личните документи. Често се случва. Да си престъпник е смъртоносно занимание. Сега фамилията на крадеца ще съди държавата за пари. Не ме учудва.
47
2
 
2
 
! Отговори
иванов има преди 7 месеца
двоен стандарт . за убийство в гръб с незаконно оръжие - ни да е отбрана, ни да е законен арест и задържане за правото за съд и присъда . Отстреля ли Иванов през годините от малцинствата някой . Асан, Мустафа, Хасан, ами не е . Иначе няма да е даскал, а убиец .
46
7
 
0
 
! Отговори
за един два преди 7 месеца
чимбера и 50 лева Смърт . Страсбург отваря голямата уста .едни олигарси за тежки престъпления спец прокурора ги пусна без нищо . двоен стандарт . кръвнина и наказания за патрула .
45
0
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 7 месеца
работил в мол,къде,на улицата ли,да напада и краде,всички подобни това ги чака,а на защитата му,да се отнемат правата.
44
1
 
23
 
! Отговори
Мандо преди 7 месеца
Близките на застреляния престъпник , трябва да се разпитат и да се провери цялата им покъщина произхода на всички вещи , апаратура и тн. Все пак синът им е бил насилник и крадец
43
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наистина е необходима награда за полицая! Двадесет години в панделата!
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 56 - Не е вярно, точно обратното е. Сега масово хората защитават полицая, изпълнил служебния си дълг, а по-рано искаха възмездие заради нападението срещу Дебора. Няма да ти мине номерът, злобно интригантче.
41
3
 
17
 
! Отговори
Необходимото дело преди 7 месеца
Прокурорът самосезира ли се вече, за да бъде заведено дело СРЕЩУ РОДИТЕЛИТЕ, оставили без надзор своите 15-17-годишни деца и сега се чудят как да оневинят "дечицата" си заради това, че всяка нощ са трошили глави и са душили хора с кабели, за да им вземат дребните джобни пари? Кога ще бъде заведено дело и срещу НПО-тата, амбицирани да наемат адвокати и да подвеждат общественото мнение, защитавайки престъпниците и адмирирайки заличаването на изконните български нравствени устои?
40
23
 
7
 
! Отговори
Кк преди 7 месеца
Не мога да подкрепя непрофесионален полицай. Та да видим какво става: полицията спира рейс, за да хване трима пътници. Но полицията не успява да задържи тримата, те избягват. Полицията не може да ги догони... Това си е слаба физическа подготовка. При гоненето полицайката, загубва служебният си пистолет. Дисциплинарно. И вади личен. Пак дисциплинарно нарушение. Стреля по бягащ в гръб, без да има опасност за живота или здравето на трето лице. Чл.87, Ал 6. Не го обездвижва а убива, лоша стрелба.
39
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предлагам да съберем по 5 лева за награда на полицая.София е 2 милиона. Ако 200 000 дадем по 5 лева са 1 милион.За да няма повече такива случаи.И за да имат стимул полицаите да работят спокойно.Защото оцелелият престъпник е свободен престъпник.Не го осъждат и не лежи в затвор.Вилнее си на свобода.Ей ги вижте ги какво правят сега-погнали са полицая!Срам и позор!Спомнете си,че никъде в интернет не може да се намери името на оня съдия,дето оневини Максим Ставийски! Няма правосъдие у нас!
38
5
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Момичетата,които получиха удар с метална тръба по главата са против.Един вредител на обществото по-малко.Пълна подкрепа за полицая.
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми могат, завеждат дело. Сега трябва и жертвите на нападенията да заведат дела срещу тях. Така ще стигнем американците, при които всеки съди всеки за каквото може. Няма лошо. И адвокатите трябва да ядат.
36
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 47 - Престъпниците са трима, а полицаят е на работа. Огромна разлика има.
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Големият бизнес плаща на големите медии да хвалят криминални елементи. Целта е скапване максимално на обществото с цел по лесно да бъде крадено, да го приема за нормално и да не предприема кой знае какви.
34
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И както винаги либералните медии раздухват фалшиво съчувствие към престъпника и не показват никакво такова към жертвата на престъпление. Затова първо да почнем от журналистите, за да сменим обществените нагласи.
33
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не бих дал думата на майката на такъв нагъл и опасен престъпник, пребиващ невинни жени на улицата с тръба в главата за да ги обере и после бягащ без да спре на полицейски повиквания и предупредителни изстрели. Всички трябва да станем и да защитим полицайката, изпълнила достойно дълга си към нас като общество. Майката на тоя има само право да скърби и нищо повече не може да говори глупенията жалка.
32
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Срамота е да показвате майката на престъпник по телевизията. Тя няма право на обществено мнение. Има право да скърби. Синът й е опасен въоръжен нападател и грабител, който не се е подчинил на полицейско разпореждане при опит да бъде задържан. При предварително налични данни, че е заплашвал с пистолет жертвите си, е бръкнал в чантата си при предупредителните викове и изстрели на полицайката. За смъртта му няма виновни, освен самият той.