Защо полицаят, убил 18-годишния, е стрелял с лично оръжие?

Две версии за убийството на Алексей Петров
21 сеп 2023 13:44, Петър Бойчев
219
Защо полицаят, убил 18-годишния, е стрелял с лично оръжие?
Снимка БНР

МВР работи по две версии за убийството на Алексей Петров, съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев.

"По направлението, свързано с личния живот на Алексей Петров, както и по отношение на бизнес контактите и взаимоотношенията с бизнес средите, тоест свързани с търговската му дейност, която той е осъществявал. В тях са акумулирани и другите подверсии", каза Коцев.

Още по темата
Полицаят, който уби 18-годишен крадец в София, е стрелял с личното си оръжие, защото служебният му пистолет паднал при преследването. Кобурът бил скъсан. Това уточни около инцидента със застреляното момче главният секретар.

"В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие. В тази връзка директорът на Столичната дирекция е разпоредил допълнителна проверка да се изследват именно тези административни обстоятелства кое е наложило в случая да се носи личното оръжие", уточни Коцев за БНР.

 


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото служебното е Макаров на 40 години и те си купуват по-добро оръжие за своя сметка, имат право на това! И не знам защо не се каже така и да спрат да разтягат локуми
138
1
 
2
 
! Отговори
sd преди 2 месеца
Браво на полицая, но и жалко че ще го вкарат в затвора. неговия живот не е бил застрашен и не е трябвало да стреля.След този случай вече полицаите няма да си и помислят да преследват когото и да било.
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на полицая! Хайде стига сте плакали за престъпниците!!!
136
0
 
2
 
! Отговори
Бум преди 2 месеца
С бойни патрони за по сигурно .....
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Софиянци,ако сега съберем по 5 лева за награда на този полицай повече такива банди няма да има и улиците ни ще станат спокойни завинаги.Ако дори всеки 10 -ти софиянец даде 5 лева ще се съберат към 1 милион.От следващата такава банда няма да има нито един оцелял и повече такива няма да има. И полицаите ще са доволни и ние гражданите също!То друго не помага-прокурори,съдии,дела и после бандитите пак на свобода!Аман вече,до гуша ни дойде!
134
1
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 2 месеца
А защо никой не говори каква е съдбата на жертвите на крадците. Всяка нощ по някое момиче е било удряно с метална тръба по главата.Това е ужасно. Колко ли от тях след това ще останат здрави? Колко ли след време от тези удари ще получат епилепсия и ще бъдат инвалиди до края на живота си? И автомобили няма да смеят да карат! И няма да знаят кой гърч ще им бъде последен или дали ще успеят да родят безпроблемно!Обаче от писали те по долу много съжаляват убитият пресъпник! И нито един жертвите му!
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"В нормалните страни съдът е този, който решава какво е станало и какви трябва да са наказанията. В Бг съдът и управляващите чакат да видят обществото, дали ще застане на страната на полицая или на убития, за да знаят как да реагират" - Властта и зкаоните произтичат от народа, нали така?
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Според мен има право да стреля само при самоотбрана, ако момчето го е било нападнало или е насочило оръжие срещу полицая" - Всеки ден ще идвам у вас и ще крада по нещо и ще бягам. Ех как да не ви експлоатира човек!
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Коментатор 134 - МОже и да има, но наказанеито трябва да е същото - хан Крум го е решил!
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значение има?
129
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много сте разбирачи ***. Крадците да си вземат бележка какво ги чака. Полицаят е герой!
128
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според мен има право да стреля само при самоотбрана, ако момчето го е било нападнало или е насочило оръжие срещу полицая. Но такива данни няма. Да убиеш 18 годишен, дори и крадец, е кощунство.
127
2
 
5
 
! Отговори
Матрял преди 2 месеца
Два пистолета,три ножа и прашка...полицай чудо
126
1
 
17
 
! Отговори
Какво значение има, преди 2 месеца
полицаят е имал право да употреби оръжие и то е било късо нарезно,същия вид като служебното му.Би имало значение ако оръжието е незаконно,нерегистрирано и той не е имал разрешително за него.Ако има катастрофа,полицай трябва да отиде да регулира движението,но служебната кола се повреди и той се придвижи с друг транспорт нарушител ли е?Адвокати търсят под вола теле,защото чакат проценти от обещетения,затова опитват различен прочит на закона за МВР.
125
3
 
17
 
! Отговори
Wc преди 2 месеца
БРАВО НА ПОЛИЦАЯ.ТАКА СЕ ДЕЙСТВА САС ТАКИВА ***. ТРЯБВАЛО Е САС СЛУЖЕБНИЯ ДА ДУМНЕ ДРУГИТЕ ДВАМА....БРАВО ГЕРОЙ !!!
124
27
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 2 месеца
Полицаят е откровен психопат,той е искал да убие на всяка цена,без да мисли за последиците.Той явно от доста време е чакал да попадне в такава ситуация,при която да използва новият си пищов.Това е психопат който трябва да се разглежда като клиничен случай.За съжаление,половината състав в полицията са все такива отбрани откачалки.Няма никакъв контрол.
123
1
 
17
 
! Отговори
БайХ преди 2 месеца
Когато аз бях в системата, беше разрешено личното оръжие да се носи вместо служебното или в допълнение на него. Полицаят най-вероятно си е имал необходимото разрешение за това. Ако някой е работил с Макаров, ще знае защо един полицай не би разчитал на него
122
14
 
8
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 месеца
Въпросът не е защо е използвал личното си оръжие , а защо изобщо го е носил със себе си на служба??????
121
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
Чл.87 от ЗМВР ал.3 след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга
120
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Закона дава право на полицая по негова преценка в рамките на установен протокол да употреби оръжие при задържане дори и при престъпление от общ характер. Никакви стрелби на месо, убийства и пр. в закона няма.Стрелба на поражение е допустима само при самозащита при пряка опасност за живота си или живота на друг. Но дори и при самозащита, три изстрела в сърцето и контролен в главата е убийство. Няма оправдание за полицая.