Шофьор е обвинен в жестоко убийство на овце

Умишлено ги газил, три от стадото са мъртви
Обновена: 27 сеп 2023 13:43 | 27 сеп 2023 13:32, Петър Бойчев
36
Шофьор е обвинен в жестоко убийство на овце
Снимка БГНЕС

Полицаи от Раковски издириха и задържаха водач, който умишлено блъснал с автомобила си стадо овце, при което убил три от тях. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Срещу него е образувано досъдебно производство "за проявена жестокост към гръбначни животни".

За инцидента край село Върбен сигнализирала стопанката на животните. Пред разследващите тя обяснила, че непознат мъж се врязал с ауди с висока скорост в стадото, което пресичало пътя, след което избягал.

Освен убитите на място овце още няколко са ранени. За изясняване на всички факти и обстоятелства около сигнала е сформирана оперативна група, а при огледа на метри от местопроизшествието е открита въпросната кола, блъсната в дърво и изоставена.

Разкрита самоличността на извършителя - 52-годишен жител на Раковски с криминалистични регистрации, една от които за управление на моторно превозно средство под въздействие на алкохол над 1,2 промила. Мъжът е бил арестуван, след като три дни се укривал.

Допълнително му е съставен акт за напускане на предизвиканото пътно произшествие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: шофьоровцеубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
О не ... този УБИЕЦ!
4
6
 
11
 
! Отговори
Фитьо преди 7 месеца
Горките овце.Вероятността да дадат фира от удар от кола е милион пъти по-малка отколкото от нож на касапин.Колко овце са блъснати от кола за година?А от ножовете на касапите са над милион.Излиза,че смърта от кола е болезнена,а от нож на касапин Божия благодат.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гадовете, вместо да намаляват, ежедневно се увеличават. не е добра тая тенденция. И хора да е имало, и по тях ще кара гадината, няма да се трогне.
2
2
 
8
 
! Отговори
Турски добитък преди 7 месеца
Всеки който е пътувал по магистрала Тракия знае какво е да ти изскача на завоите крава управляваща тир !
1
1
 
24
 
! Отговори
Тоя преди 7 месеца
не знам дали е и колко е бил пиян, ама да се пускат добитъци на пътя хич не е добре. Който е ходил в Гърция през Златоград знае колко е неприятно да ти изскачат крави на завоите около турските села. И от наша и от гръцка страна.