Манолов смята, че протестиращите няма да се откажат

Споразумението е полуспоразумение
Обновена: 4 окт 2023 09:13 | 4 окт 2023 09:08, Нели Христова
57
Манолов смята, че протестиращите няма да се откажат
Снимка: БГНЕС

Днес протестиращите енергетици се събират да решат какво правят, но моята прогноза е, че няма да се откажат, коментира лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по NOVA. От снощи започнах да наричам споразумението полуспоразумение. Трудно ми е да кажа какво ще стане нататък, добяви той.

В първата част на текста за споразумението става дума за ТЕЦ "Марица 2", а втората засягат частните предприятия, които ще работят, докато могат да издържат, обясни Манолов. Според него ТЕЦ "Бобов дол" щял да го бъде по-дълго време.  

Притесненията били, че нямало гаранции за механизма, по който ще се случат нещата. Предложенията на протестиращите енергетици били да се върнат териториалните планове за справедлив преход, да се преработят и отново да се пратят в Брюксел. Манолов не бил убеден, че протестните действия ще станат национална стачка, но спокойно можели да се превърнат в локална.

Големият проблем бил с недоверието, ничие мнение не било взето предвид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тук става дума за икономика и пари. Нашият ток от въглища е най- скъпият в Европа - 6 пъти по скъп от АЕЦ. Кой ще им доплаща цената? Данъкоплатецът ли? ЕК забранява от 24 г държавата да субсидира въглищата! Ясно е, че всичко ще замира и в момента решенията са палиативни и то в 6 без пет. Защо преди години ГЕРБ не дадоха там пари за преструктуриране на отрасъла, за да помогне на района и хората, и икономиката??? Сега се сетиха да решават след дъжд качулка.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лакеите на Тиквата 12 години дремаха, сега се сетиха да протестират.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Винаги ще са прецакани. Сега си мислят че са на върха на вълната, но тази вълна губи инерция. Накрая ще се окаже че пак някой е обрал ползите, а те ще си останат прецакани цял живот.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак ги измамутиха.
5
8
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 7 месеца
Прав е другаря Манолов докато от изток не им наредят няма да спрат с протестите.
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Опитват се да ви разделят за да ви владеят, хора. Бъдете обединени и властта ще клекне. Иначе сте обречени, ще ви унищожат един по един.
3
10
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 7 месеца
Мнение на терористи НЕ СЕ взема предвид никога! Вместо да се договаря с тях, държавата да ги беше опандизила до сега за нарушаване на обществения ред и всичко да е приключило отдавна!
2
7
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Манолов каза ясно промените говорят едно но вършат друго
1
7
 
15
 
! Отговори
Много преди 7 месеца
е трудно нормален човек да повярва на нещо изречено от представител на ПП-ДБ, а още повече от ГЕРБ!