Пламен Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на тока от 2026 г.

Партии атакуват синдикатите без основание, заяви президентът на КНСБ
Обновена: 5 окт 2023 14:08 | 5 окт 2023 13:50, Стела Стоянова
43
Пламен Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на тока от 2026 г.
Снимка БГНЕС

Политически партии атакуват без основание синдикалните лидери. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Без никаква причина има атаки срещу нас от страна от "Възраждане" , "Има такъв народ" и разни независими депутати", заяви Димитров. Според синдикалния лидер се прави опит за внушение от политиците, че има разнобой между КНСБ и КТ „Подкрепа”. По думите му това не отговаря на истината.

"Нашите лидери - на синдикатите в енергетиката и в мините, водят протестите от самото начало", заяви Димитров. Той изтъкна, че в споразумението между управляващите и протестиращите стоят подписите на членове и на двата синдиката.

Още по темата
"Това споразумение стъпи изцяло върху шестте искания на протестиращите. Не беше отразена единствено либерализацията на пазара на тока за бита", заяви Пламен Димитров.

Според него е скандално, че на енергийната комисия в НС вчера е приетo битовите потребители да излязат на свободния пазар на електроенергия от 2026 г. По думите му след 2 години хората няма да понесат двойни цени на тока, тъй като доходите за толкова кратък период няма да станат двойни.

Също така Пламен Димитров критикува, че зад гърба на синдикатите се прокарва пътната карта за климатичната неутралност, с която на практика се обезсмисля цялото споразумение между властта и протестиращите. Президентът на КНСБ призова пътната карта да бъде изтеглена за преработка и категорично в нея да бъде записано, че няма да има затваряне на енергийни мощности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какви миньори са тези лопатари и прислуги на багер в кариерата бе!
38
2
 
6
 
! Отговори
Жиката преди 6 месеца
Брюкселски икономически фашизъм прикрит зад ценности.
37
3
 
4
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 6 месеца
Някой ще ми припомни ли кога синдикатите са свършили нещо полезно,и ако да-какво е то?
36
1
 
3
 
! Отговори
миналата преди 6 месеца
година, правителството на кокрчо е подписал нов договор за повишаване в.на въглеродните емисии с още 40%. Така че кико да не се крие зад Пеевски, а да си поема вината. От това се повишава цената на тока от въглищните централи. Истинската цена на тока от тези централи и 20лв на киловат, а всичко над над цена е спекула на тези, които водят война със страните, имащи енергийна независимост
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въглищния ток ше става тепърва безумно скъп.Няма как някой да иска да плаща за по скъпите и по скъпи въглеродни емисии.Докато токът от ВЕЙ е в пъти по евтин.Съжалявам ама не може цялата държава да им плаща масрафа на момьорите и енергетиците
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ех, а помня как същите тия синдикати ни плашеха миналата година, че ще седим на тъмно, включително и кандидат кметицата Ваня Григорова, обслужвайки интереси против държавата.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Австрия е 37 Ст. За кл.час. Явно сме по-бедни:(
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
...И АЗ МУ ВЯРВАХ, ВЯРВАХ И НА ВАНЯ ГРИГОРОВА, А ТО КАКВО......
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига с тая синдикална демагогия.
30
1
 
8
 
! Отговори
Дебел дУпетат преди 6 месеца
Когато при сегашните цени/като цяло/ си на заплатка 7-8000 хилядарки, токО не бива да те вълнува......
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя как брутално лъже...
28
3
 
10
 
! Отговори
В ТЕЦОВЕТЕ... преди 6 месеца
...ИЗОБЩО НЯМА МИНЬОРИ-----ВСИЧКО СЕ КОПА С ОГРОМНИ БАГЕРИ И Е НАПЪЛНО МЕХАНИЗИРАНО, САМО СЕ ДАВАТ ЕДНИ ОГРОМНИ ПАРИ, ЗА ДА ИМА ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ , ЧЕРНИ КАСИЧКИ И ПРОФ--- КИБИЦИ , ЗА ПАРТИЕН КАЛАБАЛЪК....ХАХАХА...!!!
27
8
 
5
 
! Отговори
ТЕЦОВЕТЕ... преди 6 месеца
....СА СЪЩАТА ЯМА , КАТО АЕЦ- БЕЛЕНЕ, ОТ КЪДЕТО СЕ НАЛИВАХА ПЪРИ В ПАРТИЙНИТЕ КАСИЧКИ НА КОМУНИСТИ, РУСОФИЛИ И ПРОФ-КИБИЦИ.....хахахааа..СЕГА РЕВАТ НА УМРЕЛО, ЩОТО МУФТАТА УМИРА...!!!
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди около две седмици имаше статия в този сайт, че на свободния пазар цените на тока, ще се повишат с 40%, не двойно. Та е добре да се разберат разните експерти и синдикалисти с колко точно ще се увеличи. Нали ще се избират различни доставчици и при всеки ще е различно, при едни със сигурност ще е по-евтино, дали разликите при някои ще е двойна от сегашната цена, а при други с няколко десетки % засега е неясно.
25
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Всичко хубаво бе Пламене,ама защо не ги направихте тези протести преди 2-3 години,когато бяха подписване тези споразумения? Всички знаехме за това! Тогава ви нямаше никакви! Кой ще ви повярва,че сега не изпълнявате политическа поръчка! Това че цитираш Корнелия,Копейкин и Чалгата, е само прах в очите на шараните!
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
протестирам срещу тоя рекетьорски протест
23
3
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
ТОЯ С ДОМАТЕНОТО САКО НА КОМУНИСТ, НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ КАК ВИ НАДУВА ШУШОНИТЕ. И СЕ ОПИТВА ДА МЪТИ ЖИВОТА НА ХОРАТА....ПРАВИ ГО ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА И ЯДЕ ХЛЕБ. ИНАЧЕ ШЕ МУ ХВАНЕ ГЗ, ПАЯДЖИНА...ХАХАХАААА
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тези протести са платени, закривай тецове цоцащи държавни пари!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тези къде спаха като на власт беше боко, тогава по-ниски от тревата, а днес организират стачки заради стъпки направени още тогава
20
1
 
9
 
! Отговори
zaara преди 6 месеца
С извинение, но в Марица Изток и ТЕЦ-овете за да те наемат на работа трябват или връзки или рушвет.Обикновено около 6 заплати -15-20хил.лева. И най-често и двете. Та хората стачкуват щото им се полага, платили са си. И там няма такъв миньорски труд. Всичко дето се копае става с големи роторни багери. Под земя няма хора. Ремонтите въпреки персонала се извършват от външни фирми. Та даже една такава и хотели и болници и заводи с пари от ремонти си купи. И ББ спомена за нея.