Бургас карантинира класове за ковид

Филтърът е засилен
11 окт 2023 18:02, Стела Стоянова
108
Бургас карантинира класове за ковид
Снимка БГНЕС, архив

От днес в Бургас въвеждат засилен филтър в училищата и детските градини, заради ръст на случаите на забелили от Ковид в областта, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

„Заболеваемостта в област Бургас е 88 на 100 хиляди, като за страната случаите са 53 на 100 000. За 10 октомври регистираните случаи за Бургаска област са 61, като 18 души са хоспитализирани. Имаме по 4-5 ученика заболели на ден, които са положителни. Когато имаме ученик се карантинира цялата паралелка“, заяви за БГНЕС д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

В някои от училищата в Бургас децата вече влизат от различни входове, за да се избегне струпване.

„Имаме засилен филтър на входа на училището. Медицинското лице замерва температурата, по класове се уверяваме, че всички са здрави, продължаваме с проветряване на класните стаи, както и засилена дезинфекция“, каза Марияна Стефанова, директор на ОУ „Васил Априлов”

От РЗИ Бургас отчитат и засилен интерес към ваксинацията.

„Ваксините са обновени, освен това вече са завишени случаите на Ковид -19 и хората, които се имунизират, отново се имунизират”, каза д-р д-р Величка Григорова от РЗИ Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: училищакарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
д-р Член преди 6 месеца
Пак глупости, пак някой иска да развихри истерия. Ковидът стана най-обикновена настинка, айде стига про стотии. Лекар съм и ви го казвам най-отговорно. Аз лично съм го карал два пъти! Сега е малко по-неприятна безобидна настинка. А ваксините за него са неефективни но за сметка на това, много вредни, така че само глупаците се ваксинират.
69
3
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 6 месеца
Ваксинирайте се, че много такива като вас вече плакаха
68
1
 
5
 
! Отговори
НЕ Е САМО ТОВА преди 6 месеца
Е, ТО БЕШЕ ЯСНО,ЧЕ ПЪРВО НА ДЕЦАТА ЩЕ ПОСЕГНАТ,КАКТО ВИНАГИ.АМИ НЕ САМО ТОВА, НО И НА РОДИТЕЛИТЕ-МЛАДИ,АКТИВНИ,РАБОТЕЩИ ХОРА,КОИТО ВМЕСТО ДА ТЪРСЯТ СМЕТКА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА,КОЯТО ОТ ДЕН НА ДЕН ИМ ВГОРЧАВА БЪДЕЩЕТО,ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ КАТО ПАК ИМ КАРАНТИРАТ ДЕЦАТА,И ТО НЕ ЗА СКАРЛАТИНА,,ШАРКА И Т.Н, А ЗА НЕЩО,КОЕТО ВЕЧЕ И НАЙ-ГРОБОВНИТЕ ВИКАЧИ ВЕЧЕ КАЗАХА В ПРАВ ТЕКСТ,ЧЕ НЕ Е ПО-ОПАСНО ОТ ОБИКНОВЕНА НАСТИНКА!
67
0
 
7
 
! Отговори
Хайвера преди 6 месеца
Стела как изтри близо 20 коментара не е истина. Борете се срещу цензурата и пропагандата. Заради тях сте на това положение. Те и нашите маики ни боцаха едно време а сега станаха анти всичко. Дае тоя фейсбук
66
2
 
4
 
! Отговори
До 73 преди 6 месеца
Обърнах се към овцата, която заяви, че нямало как да не носела маска,като наложели,но го изтриха.Подкрепям този, който няма да носи ***.Само да са посмели, нито аз нито децата ми ще бъдем участници в болните фантазии на самозабравили се извратеняци.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Зо радостин 78Ти не си добре.Не,не неможеш да бъдеш добре.
64
3
 
5
 
! Отговори
Зо радостин преди 6 месеца
Нищо не могат да ми върнат, щото никога не съм носила и няма да нося.Заради шепата хипохондрици /не визирам възрастните хорица,свикани на сляпо послушание от соца- те не са виновни/, та заради шепата ковидари ПЪРВО НА ДЕЦАТА ОТНОВО ЩЕ ПОСЕГНАТ,ПЪРВО НА ТЯХ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НАДЯНАТ ПЕРВЕРЗНИТЕ МАСКИ И ВИЕ ЩЕ СЕ ВИНОВНИ ПОСЛУШКОВЦИТЕ АКО ПАК ГО ПОЗВОЛИТЕ.Налагането носене на маски,без това да са мед.лица, онкоболни или техни близки,или подобни случаи,е сексуално извращение,свързано с БДСМ практики.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 73 " "маска" повече не може да нося. Който желае да ме накара" На приказки е лесно, като те задължат искаш или не, слагаш!
62
0
 
6
 
! Отговори
ДО ЗАСПАЛЛОТОСТАДО преди 6 месеца
Е как точно като купиха"ваксините",при полож., че изхвърлиха милиони от нашите данъци на бо клу ка,те купиха и нови да напълнят файзерските и урсулските бездънниджобове и отново да изхвърлят експеримент.стока.Веднага след като ги купиха и почнаха ПАК С ГЛУПОСТИТЕ.НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ,В ЗАПАДНА ЕВРОПА,ДОРИ В КИТАЙ СЕ ПРИКЛЮЧИ ОКОНЧАТЕЛНО ПО ВЪПРОСА, ТУК- НЕ. кАК МОЖЕ ДА СМЕ ТАКИВА РОБИ???НИКЪДЕ НЯМА 20%ДДС НА ХРАНИ,ЛЕКАРСТВА И Т.Н, ПРИ ТЕЗИ ЦЕНИ ПО-ВИСОКИ ОТ ЗАП.ЕВР. ПАК КОВИД ТЕРОР.ДОКОГА ЩЕ СПИТЕ?
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още по времето на соца Радой Ралин попита! "Докога в страната ни бащина, ще вилнее такава простащина? - Радой Ралин... Отговор днешен от гроба на Радой Ралин: - "Докато се окаже веке, че нема кой да рани Ромите безброй в Чалга Народното Събрание!"
60
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Искам да тръгне подобен вирус на Короната но предаван по полов път, нещо като Спин да умори малко уври!
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ковид К.А.С.А.П.И !
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Истина! Факт! .... 7 от моите съвипуници от завършили 11 клас през 1968г. ...и ваксинирани след 2021г починаха след първа и втора бустерна доза в продължение на 6 месеца, от инфаркт на сърцето и мозъчен удар и мозъчен кръвоизлив, а някой починаха след изгаряне на белите им дробове с чист 100% кислороден апарат в болниците, ужким, че не можели да дишат! Бог да ги прости!
57
1
 
11
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 6 месеца
КовиТ цирка продължава... ШиЗиО утроява грантовете на истеричните ковидRсали пропагандни ши33ита... КукунчеФ грее от рядко щастие след 5 бустер в погрешната дупка!
56
6
 
2
 
! Отговори
До тая с ???? преди 6 месеца
Израел са на почти 100%ваксинирани. 1000 нови случая 7 загинали. *** се скрии ***
55
6
 
2
 
! Отговори
До ???? преди 6 месеца
И тия данни ги взе от???? Точно. Изсмука си ги. И там има. Ама хората са в положение на война. Шрапнели ги осакатяват, замърсяване ги разболява, стрес и смърт ги превръща в празни шушулки. Не, че никой не се страхува от вируса, защото борбата е за буквално оцеляване. Но приоритетите са да имат храна и да не бъдат простреляни. Вероятно си ходят болни постоянно и най- слабите окапват. В бг почти всички сте с наднормено тегло. А това означава че ще сте първи окапали в една такава ситуация
54
5
 
10
 
! Отговори
???? преди 6 месеца
На мен ми е много интересно, в Израел, Палестина, Украйна и Русия има ли ковид. Там са и повече хора и не пазят толкова хигиена, и сега се бият. Ковид няма.
53
4
 
1
 
! Отговори
Да да преди 6 месеца
9-ти 10-ти...ти живя ли по онова време или наизуст говориш. Залагам 10000, че за пари ще се ваксинираш
52
4
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
Ама тука никой не пази ближния. Егоисти само
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По лошото е, че дори и болни се "тъпчат" в автобусите, кихайки и кашляйки и разбира се ходят на работа с оправданието: "нещо съм понастинал, от времето е..." Независимо какъв е вируса, човек отговорен за другите в обществото си стои в къщи, лекува се и пази останалите!!! Разберете го най-накрая!

Спонсорирани публикации