Бургас карантинира класове за ковид

Филтърът е засилен
11 окт 2023 18:02, Стела Стоянова
108
Бургас карантинира класове за ковид
Снимка БГНЕС, архив

От днес в Бургас въвеждат засилен филтър в училищата и детските градини, заради ръст на случаите на забелили от Ковид в областта, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

„Заболеваемостта в област Бургас е 88 на 100 хиляди, като за страната случаите са 53 на 100 000. За 10 октомври регистираните случаи за Бургаска област са 61, като 18 души са хоспитализирани. Имаме по 4-5 ученика заболели на ден, които са положителни. Когато имаме ученик се карантинира цялата паралелка“, заяви за БГНЕС д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

В някои от училищата в Бургас децата вече влизат от различни входове, за да се избегне струпване.

„Имаме засилен филтър на входа на училището. Медицинското лице замерва температурата, по класове се уверяваме, че всички са здрави, продължаваме с проветряване на класните стаи, както и засилена дезинфекция“, каза Марияна Стефанова, директор на ОУ „Васил Априлов”

От РЗИ Бургас отчитат и засилен интерес към ваксинацията.

„Ваксините са обновени, освен това вече са завишени случаите на Ковид -19 и хората, които се имунизират, отново се имунизират”, каза д-р д-р Величка Григорова от РЗИ Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: училищакарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
3
 
! Отговори
До един от многото преди 7 месеца
За пари всички ще легнат
49
2
 
4
 
! Отговори
До ученолюбивата преди 7 месеца
Ами да си учат вкъщи като са толкова ученолюбиви. Някаква заблудена си ти. Виж му телефона ако можеш да го вземеш и ще видиш колко е ученолюбиво
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наи-важното място на жената е отваряне на портите на вратата между краката в света към нечувания Кекс в кревата със спринцофката на парата в ръката!
47
1
 
6
 
! Отговори
Аве стело преди 7 месеца
Как може и.д.и. Да се цензурира а мръсни думи като антиваксър, американец, еврейн и чалга. - не
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ученолюбивите ученици са заложници на двойкаджиите ковидистерици на които им се ходи по молове и барчета.
45
4
 
3
 
! Отговори
Аве нео преди 7 месеца
Нали те видяхме. Всички в бг сте затлъстели. Само с транспорт и само на масата или дивана. И пред тв. Нормално да сте най-промитите. Излез, разходи се, *** пеша някъде, *** на планина, отвори една книга, остави телефона. Стани от дивана. Спортувай
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Почнат ли статиите за ковид, и веднага се появяват ваксаджиите да обясняват, че са "шефове", "програмисти", "интелектуалци" и така нататък. Единствените в района около дома ми, за които знам, че са се ваксинирали са кварталните магазинерки.
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спомням си как пред март 2020 разкрих че ковид не е опасен вирус и че всичко е медиина пропаганда. Отначало не ми повярваха моите познати но след време разбраха че съм бил прав. Карантираната е радост за учениците понеже няма да ходят на училище. Едно време като бях ученик надувахме бройката на отсъстващите като ни пита училищната сестра за да излезем в грипна ваканция.
42
2
 
2
 
! Отговори
До Никога преди 7 месеца
Понеже си много умна - за теб имам вегански, глутън фри, органик ваксини. Щяхме да те прецакаме с гадните ама си много хитра и ни хвана в крачка. Имаме едни дето ги тествахме с исус преди много време. Когато приключиш с фейсбук - чакаме те на червения килим. Оцветяваха го децата и роднините на близките ти докато те чакахме. Хем тъ.па хем не знае какво иска
41
0
 
8
 
! Отговори
Нео преди 7 месеца
Забелязали ли сте че всички ваксинирани познати/колеги/приятели макар да са ви и вече бивши това са хора или по-правилното е био маса която е от най-обезедвижените ,най-лошо хранещите се демек чревоугодниците, най-страхливите и разбира се най-покорните. Всички най-лоши качества. Това е така те защото за системата не са пригодени за нищо друго освен да нахранят няколко червея, докато преди това не пълнят джобовете на Биг Фарма. Това е тяхната съдба не трябва да ги съжалявате.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Водород, Запалка кибрит, Барут, Динамит, Сърце, Твоят огън с който разпалващ пожари Вселено Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна е гориво за двигателя на Българина да е във Вечно движение. Боцкайте се! Боцкайте се! Колкото искате! Мен - Българина, тая игра на, "Боцни ме ти, та да те Боцна Аз! " не е за мен - Българина! Това Боцкането не е нито Казино за игра на Ролетка с Парички, нито Лотерия! А децата да боцкате си е чисто унищожаване на Българската Спepматoзoидна и ЕднoКлетъчна Енергия!
39
16
 
3
 
! Отговори
Шефа преди 7 месеца
Нищо няма да стане от вас. И тая дето реве че избягали из чужбина заради ваксините - в чужбина мнозинството се ваксинира. България е на второ място по смъртност от тоя вирус. Понеже се дърпате на ваксини. Като изключим Перу на първо място, всички в топ 10 са държави от източна европа. Много ги разбирате нещата. Ама в чужбина няма да ви траят. Та стойте си там. Тука хората имат социална отговорност да са здрави за да не натоварват системата. А вие там - дай пържено само и алкохол. А. И чалга.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички, които участвате в тази ковидарщина - бъдете проклети!
37
3
 
0
 
! Отговори
И моята баба е с преди 7 месеца
Ковид. Много е лошо. Тя е на 84 г. и трудно го кара.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 13В крайна сметка учителите ще си вземат заплатата за 1 седмица а децата ще ходят по кафетата и моловете вместо да учат.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен22То вече никой не прави тест за ковид. Мина му модата.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"В общия случай "препаратаджиите" са от високите прослойки на обществото- интелектуалци, заможни хора."------------------В общия случай препаратаджиите са от оази прослойка, гледаща Биг Брадър, турски сапунки и купуват всичко от рекламите, което правдоподобно изглеждащ актьор в бяла престилка им казва, че се препоръчва от 9 от 10 лекаря.
33
0
 
5
 
! Отговори
До Стела преди 7 месеца
Стело, когато 31-вия почне да отговаря на 34-тия тотално уби рибата момиче. Да ба и цензурата в *** му тра
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак ли тази трагедия връщате! Съсипахте хората в България! Превърнахте ги в луди! Затова масово избягаха по чужбина!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докога ще ги търпим, питам?!

Спонсорирани публикации