Бургас карантинира класове за ковид

Филтърът е засилен
11 окт 2023 18:02, Стела Стоянова
108
Бургас карантинира класове за ковид
Снимка БГНЕС, архив

От днес в Бургас въвеждат засилен филтър в училищата и детските градини, заради ръст на случаите на забелили от Ковид в областта, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

„Заболеваемостта в област Бургас е 88 на 100 хиляди, като за страната случаите са 53 на 100 000. За 10 октомври регистираните случаи за Бургаска област са 61, като 18 души са хоспитализирани. Имаме по 4-5 ученика заболели на ден, които са положителни. Когато имаме ученик се карантинира цялата паралелка“, заяви за БГНЕС д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

В някои от училищата в Бургас децата вече влизат от различни входове, за да се избегне струпване.

„Имаме засилен филтър на входа на училището. Медицинското лице замерва температурата, по класове се уверяваме, че всички са здрави, продължаваме с проветряване на класните стаи, както и засилена дезинфекция“, каза Марияна Стефанова, директор на ОУ „Васил Априлов”

От РЗИ Бургас отчитат и засилен интерес към ваксинацията.

„Ваксините са обновени, освен това вече са завишени случаите на Ковид -19 и хората, които се имунизират, отново се имунизират”, каза д-р д-р Величка Григорова от РЗИ Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: училищакарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
11
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 7 месеца
Много е смешно. Докато ти звъннат посреднощ да организираш погребения. Няма разлика между настинка, грип и ковид нали. Специалисти. Алкохолизирани обаче
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нашите политици от неделя до понеделник ще измислят хиляди лъжи. Кой им вярва?
28
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 7 месеца
Така е. Лъжат ама лъжат себе си
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ракията е най-ефективна срещу ковид заедно със шкембее с обилно шесън и лют червин пипер.
26
7
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 7 месеца
Преди да влезем в дискусии прочети какво се нарича ваксина. И как предпазва една такава. Ваксината винаги е самият вирус, деактивиран ако мога да ти го обясня така. Нямам нищо напротив да си седя вкъщи и да го местя. С карантини няма да уплашиш никой. Та образовай се малко. То не е само да пиеш ракия от сутринта. Ама да беше социализъм какъв щяхте да го ядете. Ей ви демокрация. Търкаляйте се че сте много уки и всичко разбирате
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Той, Българина облиза с език челото си... гнойни мисли потекоха през потните жлези и сърцето му продължи да тупа отмервайки пулса на живота от момента на раждането до инжекцията на шестопръстната ръка! Падна и умре и никой повече го не виде!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 34 Хората са имали доверие на бай Тошо, а на вас и гарргите не ви вярват.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 30 При Тошо населението се е увеличавало и държавата се е развила и са му вярвали. Сега щой ще повярва на Боко, Пеевски, Кирчо, Локумчев и тем подобни демагози?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Пак хайвер Виж сега при счупен крак нито ще ме карантинират като проккажен, нито ще ме карат а си инжектирам снетествана напълно съмнителна течност.
21
12
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 7 месеца
А едно време като ви боцаха с каквото си искат. И вие набоцахте децата си щото няма тън мън при тошо. И сега двцата растат здрави. Ама тая новата ваксина не става нали. Само на червените ваксините ставаха. Щото нямаше мърдане. Айде познай какво ще стане накрая. Ще ви бучат с каквото остане. Отивай докато още имаш избор
20
11
 
3
 
! Отговори
Пак хайвер преди 7 месеца
Давайте си като магарета на мост. После се оплаквайте от всичко. Само сте си виновни. Като чупиш крак отиваш на лекар, ама като е вируса - докторите са убийци. От къде ги измисляте тия неща, на какви слухове вярвате само вие си знаете. Ама си играете с живота. И вашия и на други хора. Ако трябва ще ви наложат. Вие никой не сте изгубили от вируса затова сте такива устати
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Препаратаджиите са 5-10% от населението, но са толкова истериччни и крресливи, че звучат като 85-90% от населението. Пък и по мадиите дават само тяхната гледна точка.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Той, Българина спря... в полезрението му се мерна галопираща сестра със спринцофка във ръка. Разсъблече я с ириса на зеницата си... погали вълната на чочарката и ... и продължи да галопира без да и обръща внимание!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много се лъже. Тестове не се правят. Никой не е наясно от какво са болни учениците. Просто както всяка година през есента са първите масови заболявания - нищо ново и страшно. Но чуждоблизачите наринаха поредните пари за експериментални компоти и гледат сега да ги оправдаят.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Той, Българина се побара по крачола... напипа го... беше твърд... преметна го в другия ... и продължи пътя си без да се обръща към шестопръстата ръка!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Време е за Възраждане!!
14
16
 
4
 
! Отговори
Хайвера преди 7 месеца
Много сте напред с материала в бг. Само там не вярвате на ваксини. Вие сте най-големите специалисти. Защо тогава бг е на последно място по всичко освен корупция, бедност, затлъстяване, замърсяване и оглупяване.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Усещате ли, че без бой това представление няма да свърши?
12
1
 
7
 
! Отговори
333 до Хайвера преди 7 месеца
Искам да знам, дали ваксинираните ги карантинират , или и те минават по общия ред?! Ако и тях ги затварят, какъв е смисъла от ваксинацията, след като стана ясно, че ваксината не предпазва, а само ще го минеш по-леко/евентуално/.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не са виновни тия, които налагат терор, виновни са тия които кротко го търпят!

Спонсорирани публикации