МВнР съветва българските граждани да не пътуват за Брюксел

Белгийски власти отправят призив за повишена бдителност
17 окт 2023 21:45, Нели Христова
19
МВнР съветва българските граждани да не пътуват за Брюксел
Снимка: БГНЕС

Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел до промяна в нивото на терористична заплаха, а намиращите се вече в столицата на Белгия – да се въздържат от ненужни придвижвания в рамките на града и да бъдат изключително предпазливи, когато се намират на публични места. Това съветват от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР).

В Брюксел вчера въоръжен мъж откри стрелба срещу група шведски футболни фенове, като уби двама от тях. Съобщението с препоръката на МВнР е публикувано днес преди края на заседанието на белгийския Национален съвет за сигурност, който понижи нивото на заплаха за столицата Брюксел от 4-та на 3-та степен. За страната обаче нивото остава 3-то.

Компетентните белгийски власти отправят призив за повишена бдителност и да се избягват ненужни пътувания, посочват от МВнР.

Развитието на ситуацията и нивото на заплаха, както и препоръките за поведение на гражданите, могат да бъдат следени в реално време на сайта на белгийския Национален кризисен център (на френски, нидерландски, немски и английски език) на адрес https://centredecrise.be/fr/newsroom/fusillade-bruxelles.

При нужда от съдействие, българските граждани в Белгия могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в гр. Брюксел на тел.: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66 и дежурен телефон в извънработно време: 32 473 981 042, както и на адрес: Embassy.Brussels@mfa.bg

Външно министерство препоръчва на българските граждани при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Като си помисли човек, по-добре е да не сме богата държава и да се напълним с всевъзможни б-ри-кети. Като поостарее човек , здравето и спокойствието изместват парите .
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не ми е и минавало през ума да ходя в тази дyпka
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АБЕ, НЕ МИ ПОКАЗВАЙТЕ РАЗВАЛИНИТЕ НА ГАЗА И БЕЖАНЦИТЕ ОТ ПАЛЕСТИНА---ТОЗИ КОЙТО УБИВА И КОЛИ НЕВИННИ ДЕЦА. СТАРЦИ И ЖЕНИ И ГИ ХВЪРЛЯ В КОФИТЕ ЗА СМЕТ, НЕ ЗАСЛУЖАВАТ СЪЖАЛЕНИЕ!!!ТОЧНО СИ ЗАСЛУЖИХА СЪДБАТА, ТЕРОРИСТИТЕ!!!!
15
2
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
Защо не напишете,че този стрелец е мюсюлманин от Хамас, какво толкова се страхувате от истината ? В Палестина няма добронамерени мюсюлмани, всички са терористи и атентатори, от бебетата до бабите ! Какво ми давате репортажи от Газа как останали без къщи терористите палестинци, те да се радват, че са живи, щом Египет и С.Арабия не ги искат значи са опасни за всяко живо същество !
14
1
 
3
 
! Отговори
Наката преди 6 месеца
Ха,така значи вече,има промяна и в централата,Брюксел!Става гнездото на осите!Е,то все с нещо се започва,я вода,я храна,я ваксини,я шамари!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 12...Меркел е виновна.Напълни Европа с афганистанци .Да ги прави европейци
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е, и кво ми стана със свободното придвижване? Тук не ходи, там не ходи, то и у нас по улиците не е много сигурно, да се затваряме като по ковида, затова ли беше репетицията? По байтошово време поне в соцстраните никой не те спираше да ходиш.
11
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Скоро ще ни препоръчват никъде да не ходим, защото навсякъде дебнат я война, я терористи. Вече няма страна свободна от ор.ди.
10
2
 
14
 
! Отговори
Джихад преди 6 месеца
Закво ще ходя в Брюксел? Мога просто да ида в махалата и ще е същата гледка, Европа падна....
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Баба Меркел покани терористите, а баба Урсулка ги посрещна и настани. Сега те първа ще разберат грешката на века.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българите защо да ходят в Брюксел? За брюкселско зеле могат да отидат до първия магазин.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евала! Все по-хубаво става в Европа!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кокорчо нали е в Брюксел? Има ли заплаха за него? Да не би някой да му скъса чорапогащник а там?
5
9
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
АМИ, ПЪТУВАЙТЕ ДО МОСКВА----ТЪКМО ТАМ ИМАТ НУЖДА ОТ БАЛАМИ, ЗА ВОЙНИЦИ...ХАХАХАААА....
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига бе... не мога да пътувам до сърцето на Европейската империя? Ужас...
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков е заплаха за националната ни сигурност.
2
1
 
22
 
! Отговори
ПРЕДУПРЕДИХ ! преди 6 месеца
МВнР да посъветва Денков че не е никак добре да твърди по медийте, че "ХАМАС трябва да бъде унищожен", за да не станем и ние мишена на арабски терористи !
1
1
 
19
 
! Отговори
Ха ха преди 6 месеца
Все едно казват да не се пътува в Бейрут. Ужас.