Василев окончателно отряза пенсионерите за коледни добавки

Той е категоричен: По-важно е трайното увеличение на пенсиите
172
Василев окончателно отряза пенсионерите за коледни добавки
Снимка: БГНЕС

Коледни добавки за пенсионерите категорично няма да има. Това даде да се разбере финансовият министър Асен Василев, който отново коментира темата за евентуалните допълнителни пари на възрастните хора.

"Знаете, че политиката, която поддържаме от Министерство на финансите още от 2021 г. е за трайно увеличение на пенсиите. Тази година пенсиите бяха увеличени с 12%, а за догодина финалните разчети трябва да бъдат направени, но изглежда около 11%. Това означава, че реално пенсионерите ще получават коледни добавки абсолютно всеки месец", обясни финансовият министър.

“Това е много по-честно за тях, отколкото да разчитат на подаяния веднъж в годината”, категоричен бе Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
eто точно сега падна кабинета :D
143
0
 
0
 
! Отговори
Коледни да има преди 5 месеца
за депутатите !
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кокорчо казал на работодателите да дават по 2к евро, явно все още не може да разбере защото приходите му от ДДС намаляват и все още се надява на тях! Толкова се е отчаял, че иска да вдига всички данъци но и това да направи пак няма да му се получи!
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
150- преди малко търсих каква е мин заплата в Раша- 328лв, обаче татко Путин обещал от 1 .1 2024г да стане 380лв- ако има все още живи от войната.
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахахаха да не им даде надбавки, понеже щяло да има трайно овеличение ама друг път, хахахахаха, много смешно, демек ще ги увеличава кога си дойде времето за изравняване, хахаха глупости за наивници, ми дай им коледните па си ги увеличавай трайно кога си искаш, кво само плямпаш глупости.
139
0
 
3
 
! Отговори
Уточнение преди 5 месеца
До Анонимен Не се сили много. Това е факт. "Малък бизнес"-това е политиката на раздаемост в махалите. Детски, майчинство, социални помощи. И никой не иска да работи на заплата с данъци и социални осигуровки, защото ще отпадне от списъците с помощи.
138
3
 
1
 
! Отговори
Едно към едно преди 5 месеца
Прав е. А на тези, които говорят за коледни и великденски пенсии в Гърция и други държави, нека кажа: Там по закон пенсията е разделена не на 12 части/месеци/, ана 14. Така сумата не се увеличава , а е разпределена на още две плащания. Ако искате това-може да стане, ама пак няма да ви хареса.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
бг пенсионери ще чакат путин да стане президент на бг да ви увеличи пенсиите бг правители са уморени и истосчени влязоха в парламента ...немат сили от гражби
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този, ако го видя на пътя, ще съжалява, че се е родил! Българомразец!
135
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
До А КОГА ЩЕ РЕЗНЕШ.............Аа,кой ще гласува за правилната партия тогава,м?
134
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човекът за година и половина увеличи 4 пъти пенсиите и то сериозно. Ама лошия материал си иска Банкянския крадец и похотливец, който им подхвърляше като на кучета пи 50 лв веднъж в годината.
133
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хайде и този започна с номерата на ББ, как може всичките да са толкова еднакви. Най-лесно е да се правиш на велик пред най-слабите, истинското е да си силен пред силните.
132
15
 
2
 
! Отговори
Некоректно заглавие преди 5 месеца
Асен Василев говори за заплати 2000евро и увеличение на пенсиите с 11%,като държавата да подпомогне работодателите с 20 до 50%.Пенсионерите ще получават цяла година увеличението, няма да им подхвърлят от джипката 50 лв. незаконно.
131
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комунистическите пенсионери да не хранят наркоманските си внуци. Тогава ще им стигат парите.
130
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Правилно ги отряза. Друг път да не хвърлят по 20-30 хилядарки на ало измамниците. За какво да им дава добавки? За да ги изхарчат мързеливите им безработни деца или наркоманите внуци? Да дават добавки само на пенсионер, чиито деца и внуци работят, та няма да предложат възрастния си родител.
129
1
 
14
 
! Отговори
Сулю и пулю преди 5 месеца
Ината да не се дадат Коледни на пенсионерите е потресаващ!Всички държави дават за Коледа и Великден,независимо от стандарта,вероизповедание и величина на пенсията.Традиция и държавническо поведение.
128
1
 
13
 
! Отговори
до 137 преди 5 месеца
За осем месеца много пенсионери ще са в отвъдното.Това е истината.
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 136 В Румъния се говори за 40% увеличение и то след Нова година, а не чак по средата на годината. Това е жестока гавра с пенсионерите в Бг. Лошото е, че некоалиционните партньори мълчат, което значи, че одобряват решението на Василев.
126
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изобщо не се знае дали след 8 месеца ще има 11% увеличение. Това са празни обещания. Както отрязаха Коледните добавки, така може да отрежат и увеличението. Василев се подигра жестоко с най- беззащитните. За държавни чиновници и украинци има милиарди, за пенсионерите даже по 100 лв. еднократно му досвидя.
125
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
11 процента-от кога. Ако е първия януари-добре. Но ако е от 1 юли, това прави около 5 процента годишно, а не 11. Ако увеличението е от 1 юли, е редно сега да бъде платен бонус.В Гърция бонусът е 200 евро, а нали гърците фалираха. Това в добавка към бонусът за великден. И в доБавка с масовите помощи за тока-поти всеки ги получава.