Василев окончателно отряза пенсионерите за коледни добавки

Той е категоричен: По-важно е трайното увеличение на пенсиите
172
Василев окончателно отряза пенсионерите за коледни добавки
Снимка: БГНЕС

Коледни добавки за пенсионерите категорично няма да има. Това даде да се разбере финансовият министър Асен Василев, който отново коментира темата за евентуалните допълнителни пари на възрастните хора.

"Знаете, че политиката, която поддържаме от Министерство на финансите още от 2021 г. е за трайно увеличение на пенсиите. Тази година пенсиите бяха увеличени с 12%, а за догодина финалните разчети трябва да бъдат направени, но изглежда около 11%. Това означава, че реално пенсионерите ще получават коледни добавки абсолютно всеки месец", обясни финансовият министър.

“Това е много по-честно за тях, отколкото да разчитат на подаяния веднъж в годината”, категоричен бе Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
няма да има коледни добавки за пенсионерите, за да може ресторантьорите да имат 9% данък ли?... не може едни кръчмари, които печелят от най-евтините, некачествени продукти и никаква хигиена, да имат толкова нисък данък, да не говорим, че работят в сивия сектор и с ниски данъци няма да ги извадят на светло
3
26
 
9
 
! Отговори
Таня преди 6 месеца
За 2 години пенсиите са 25% нагоре и пак са ненаядени тия мързеливи болшевики. Гърлата им като на пеликани за пари.
2
3
 
28
 
! Отговори
евроатлантист преди 6 месеца
Браво Василев, нека да уморим пенционерите от глад по празниците. Така ще успеем да спестим от парите за пенсии за догодина. А и добре направи, че изчака да минат изборите преди да ната*коваш пенционерите, хак да им е. ДС форевър!
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя верно ли изкара 10% увеличение, с което едва покрива инфлацията (и което е нормално по принцип...) като нещо супер уау....да посмятаме. 10% на 1000 лв са 100 лв на година. делено на 12 месеца - по под 10 лева на месец...УААААУУУУУУУУ!!!!!