Смилов: ГЕРБ губи подкрепа, защото е между два стола

Харизанов твърди, че не се знае къде са парите
8 ное 2023 22:45, Стела Стоянова
51
Смилов: ГЕРБ губи подкрепа, защото е между два стола
Снимка БГНЕС

Как резултатите от изборите се отразиха на управлението - по БНТ темата коментираха политическите анализатори Даниел Смилов и Георги Харизанов.

Според Георги Харизанов ГЕРБ са в кондиция и имат работещи структури. "Няма да отстъпят от властта и това е отговорно и правилно, защото алтернативата не е добра. Това е най-доброто нещо което политическата система може да представи. То може да работи по-добре, но няма смисъл да бъде чупено, защото няма да дойде по-добро", каза още той.

Политологът Даниел Смилов контрира, че ГЕРБ губи подкрепа, защото се оказва между два стола. "От едната страна възниква лагер около политици като Ваня Григорова, Радев, "Възраждане", БСП и т.н. А от другата са ПП-ДБ. И ГЕРБ праща амбивалентни сигнали", каза още Смилов.

По думите му при ротацията може да се мисли да се направи оценката на постигнатото, и да се види министрите какво са свършили.

Георги Харизанов пък обясни, че е необходима промяна в правителствената конфигурация. "След като бюджетът е непрекъснато е в дефицит, а на Асен Василев четвърти бюджет не му излизат числата. 700-800 млн. лв. са дефицит", допълни Харизанов

Смилов пък изрази мнение, че фискалната политика, която подготвя България за еврозоната, работи.

Харизанов отговори, че парите не се харчели за дигитализация, инфраструктура, индустриални зони. "И никой не знае къде са парите. Те не се харчат в посока икономически интерес", каза още Харизанов. И попита дали се спазва инфлационният критерий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 5 месеца
Борисов напоследък говори само глупости. Годините не прощават на никого .
38
2
 
4
 
! Отговори
Смилов... преди 5 месеца
...е най-калпавият анализатор на ГЕРБ. Първо, той е от кръга Капитал на Прокопиев и поддръжка на Промяната. Редовно пишеше в Дневник как ГЕРБ си заминава завинаги. Това беше по време на протестите и последвалите закани за чегъртане и прочие заличавания. Нямам нищо против него, но политическото му късогледство дразни. Той забравя, че след толкова избори Бойко и партията му са първи винаги, а ППДб са две в едно. Също така се забравя кои партии са с дълголетни успехи и управление. Така че, Смилов..
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 47...Административния ,,опит" на ГРАБ е да грабят.Това е апарат създаден в продължение на 12 години.Това е едно корупционни тяло с разклонения , на което е модерните държави му казват ,,Мафия" ...А може и ,,Октопод" ..С утвърдени практики за рекет и кръгове от свои поддръжници.Ако искат ПП даде слеят с ГРАБ да го правят.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Харизанов е притеснен че парите не отиват за инфраструктура.Сега много проекти с мащабно строителство и фирмички на хранилка ще трябва да я карат на остатъците от милиони които натрупаха от проекти.Цялата структура на ГРАБ се разпада ..Тялото ГРАБ.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Към членовете на ръководството на ГЕРБ: Като начало изгонете ББ от поста лидер на ГЕРБ! Той направо ви опропасти с неговия милиционерски акъл! Помислете дали Д.Добрев няма да върши много по-добра работа: по-млад е, навътре е в нещата, енергичен и умее да защитава интересите на ГЕРБ. Падането надолу на партията трябва бързо да спре, а ПП-ДБ трябва да сикнат с факта, че ГЕРБ е по-многобройна и с по-голям административен опит партия!
34
0
 
10
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 5 месеца
Две говорещи глави аналллизатори,нЕкви.Чува се само булю булю булю булю... Единственото смислено нещо от цялата какафония беше :""И никой не знае къде са парите..."
33
5
 
16
 
! Отговори
Бански преди 5 месеца
Как може пожарникар да подпали цяла държава ???
32
6
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До 25: кк смееш да обиждаш национал-социализма като сравняваш младежкото БКП (Герб) с тях! Герб са ОПГ с комунистически наклонности които са следствие на цялото бай тошово ДНК което бай тиква е поел докато му беше лична чехълоносачка!
31
7
 
11
 
! Отговори
Ралица преди 5 месеца
Гроб губи подкрепа защото са кадънска партия на крадливи, антибългарски социопат и с клептомански наклонности. Колкото по бързо се затрие тази наркокомуна, толкова по добре за България. А и главната кадъна - Бойка калдаръм оглу е шизофренична, страдаща от биполярно разстройство слугиня на Путин и Ердоган. Да си ходи при господарите.
30
11
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 5 месеца
Смъртта за преждевременната смърт на ГЕРБ е силно пресилена , като тази на Путин. Знаем кой спечели големите градове , а за по малките и селата нищо не се пише.ГЕРБ отново печели най много в тези избори , за ужас на Нинова и Радев.
29
6
 
8
 
! Отговори
Асен Василев преди 5 месеца
Абе къде е батко..(Цветанов)
28
4
 
3
 
! Отговори
Пояснявам преди 5 месеца
Ний влизами в Шенгенското пространство., какво са двата столя?
27
8
 
10
 
! Отговори
Пази боже сляпо да.. преди 5 месеца
От бай Желю Философията от селу Веселинюво до Дон Боко Тиквата достигнахме, гордите членове на ЕС и НАТУто.
26
5
 
18
 
! Отговори
Подсказвам преди 5 месеца
Смилов е типичен представител на "либералните лайнoметници"
25
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Все по- грозни, вътрешно и външно, хора управляват България! Правят пари за себе си - а не добро за всички...
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бебето се наигра....
23
6
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ ЗАГУБИ преди 5 месеца
АМА МНОГО ЗАГУБИ
22
9
 
11
 
! Отговори
Дърт е преди 5 месеца
Промяната ке погуби този велик българин. Ке го погуби като в учебник. Той вече си заминава.
21
8
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 5 месеца
Боко вече говори неща пред умиразка. Явно жизнения път приключва.
20
5
 
6
 
! Отговори
48 годишен преди 5 месеца
Батко така не си беше пил медикаментите и го погребахме оня ден