Мирчев призова: Да не си броим министрите

Едва ли ще има промени в правителството преди ротацията
13 ное 2023 16:50, Стела Стоянова
20
Мирчев призова: Да не си броим министрите
Снимка БГНЕС

Трябва да преведем страната през кризите, вместо да си броим министрите и зам. министрите.

Голяма част от администрацията е назначавана включително по времето на ГЕРБ. Когато ГЕРБ казват, че нямат нищо общо с това правителство, звучи меко казано странно, защото те имат доста силно влияние.Това каза пред БНТ Ивайло Мирчев, депутат от ПГ "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Демократична България" има Атанас Славов и той е сложен там, за да гарантира конституционните промени. В момента, в който на някой му хрумне да ги опраска, Атанас Славов си тръгва. Това има "Демократична България". Нямаме никакви други министри, нямаме някой, на който по специфичен начин да се проявява в самото правителство", каза Ивайло Мирчев.

Той посочи, че едва ли ще има преконфигуриране на правителството преди ротацията.

"Никой в тази конфигурация от всичките партии, подкрепящи правителството, не е с усещането, че много ще се харесваме и много ще се обичаме. През годините тези партии не са се харесвали особено. Но хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през всички тези кризи, а не да има свади на момчешко ниво. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които сме заявили", допълни депутатът.

Според Ивайло Мирчев на авторитета на акад. Николай Денков и Мария Габриел се гради голяма част от правителството в момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Павел преди 5 месеца
Не може да се разчита на ПП-ДБ да преведат страната в условята на криза. Колкото по-скоро са вън по управлението на страната, толкова по-добре.
13
0
 
0
 
! Отговори
Опа Опа преди 5 месеца
Малко ви е срам ли?
12
0
 
0
 
! Отговори
Гергана преди 5 месеца
хахах, ако беше от другата страна, друга песен щеше да пее и тоя
11
0
 
2
 
! Отговори
Асен преди 5 месеца
То понеже разчитаме на хора като Мирчев и Атанасов, затова няма измъкване от кризите!
10
0
 
4
 
! Отговори
Алооуу, преди 5 месеца
...трябва ли да му си напомня на Тоя,че ГЕРБ все още са първа политическа сила, имат само един външен министър,а всичките негативи им ги стоварват на техен гръб? Този от вчера ли се занимава с политика,или прави другите на по- тАпи от себе си? Ясно е ,че отсега се гласите да прецакате ГЕРБ и никаква ротация не смятате да правите! А доколко се справя Денков, само простотиите на Асен Василев ни стигат!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Безсрамник и Лъжец ! - сглобкаджия ,а щеше да се бори с Голямата корупция , "атакуваха" доган с лодки по море , бърбореха ,че Бойко крадял 10 Милиарда на година ,а сега цути,,гуни ,мазни муцуни -Отвратително Бе !
8
0
 
7
 
! Отговори
ДА БРОИМ ДЕПУТАТИТЕ преди 5 месеца
ТЕ СА ОТРАЖЕНИЕТО НА ДОВЕРИЕТО НА НАРОДА КЪМ ВСЯКА ПАРТИЯ....
7
1
 
4
 
! Отговори
Кьовеши преди 5 месеца
Съгласна съм!Дай обаче да преброим фирмите по фонд Възстановяване,евро-проекти,обществени поръчки,купуване на гласове ит.н.Ама Кьовеши да ги брои.Щото искам и нашите пови органи,ама нямам желание!!!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кифте отпуснато, качвай се в лодката и на дъното!
5
0
 
16
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 5 месеца
Бащата на тъмно синия дебар Ивайло Мирчев е партиен секретар на БКП в една българска община и агент на ДС, та в тая връзка да питам избирателите на ДБ - знаете ли това и как ще го коментирате?!?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе тоз чиляк Ивайло бая отслабнал ми се вижда. Що така бе, депутатските кюфтета не му се услаждат или нещо друго има? Я Кирчо да вземе да ги захрани малко
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мирчев, потомственик на комунисти - те вие от ДБ висчки станахте "големи" бе - деца и внуци на комунисти. А т.нар "жълто паветни демоктари" си мислят, че са демократи и ви избират шизофрения пълнаа в тая София бееейй
2
0
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 5 месеца
ДС прасето взе да *** ...ПП/ДБ са пълни нещастници, нищо не са постигнали сами, алчни и нахални до безобразие крадци.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
двупръстовия челник се изказа!